top of page
Ara

Küresel bir krizle takımlarınızı nasıl yönetebilirsiniz?

Dünya Covid-19 salgınının sonuçlarını anlamlandırdığı için daha önce görülmemiş zamanlarda faaliyet gösterdiğimize şüphe yok.

İnsanlarımızın ve müşterilerimizin sağlığını ve güvenliğini korumak için her şeyden önce tüm Hükümet tavsiyelerine uyduğumuzu tekrarlamak önemlidir.


Belirsizlik dönemlerinde ve küresel bir krizin ortasında, liderlik daha da önemli hale geliyor. Bu, yalnızca bireylerin ve şirketlerin dünyanın dört bir yanındaki Hükümetlerden yön beklediği ulusal bir perspektiften değil, aynı zamanda kendi günlük yaşamlarımızda ve en önemlisi iş dünyasında da geçerlidir.


Bir yönetici olarak ekibiniz, mevcut krizde nasıl başa çıkılacağı konusunda rehberlik ve talimat için sizden yardım isteyecektir. Elbette, kuruluşunuzun stratejisi ve genel yönü tamamen iş modelinize ve içinde faaliyet gösterdiğiniz sektöre bağlı olacaktır, ancak nasıl ilerleyeceğinizi ve sağladığınız desteği belirlemek birkaç temel noktaya bağlı olacaktır. Bu nedenle, liderlik imzanızın ne olmasını istediğinizi düşünmek ve konuşmak için biraz zaman ayırdığınızdan emin olun.


Liderlik tarzınızı belirlemenize yardımcı olacak temel sorular:

  • Bu süre zarfında her şeyden önce neyi temsil ediyorsunuz?

  • Liderliğiniz için nasıl hatırlanmak istersiniz?

  • Eylem planınızın arkasındaki itici güç olmasını istediğiniz değerler nelerdir?

Ek desteği sağlamanız ve farklı bir şekilde ne yapmanız gerekeceğini belirlerken, aşağıdaki soruları kararlarınızın merkezinde tutun:

  • Meslektaşlarımın ve ekiplerimin şu anda benden neye ihtiyacı var?

  • Ekibinizin bir krizde başarılı olması için neye ihtiyacı var?

  • Uzun vadede çalışanlarınıza ve kuruluşunuza fayda sağlamak için şimdi ne yapılabilir?

Bunlar sadece kendinizi düşünmekle kalmamalı, aynı zamanda çalışanlarınızdan aktif olarak etrafındaki fikirlerini istemeniz gereken sorulardır.


İnsanları bir krizde nasıl etkili bir şekilde yönetebilirsiniz?

Hem çalışma hayatımızda hem de kişisel hayatımızda büyük değişiklikler olsa da, bunların yüzleşmemiz gereken geçici zorluklar olduğunu unutmamak önemlidir. Bu süre boyunca uzun vadeli vizyonunuza bağlı kalmak anahtar olacaktır. Bu durumun fırsatlarını göz önünde bulundurun, belki de uygulamaya konulan radikal değişiklikler ekibiniz için daha uzun vadede daha fazla esneklik sağlayabilir veya şirketinizin karbon ayak izini azaltmak için olumlu bir girişim başlatabilir.


Sağlık ve güvenlik her şeyden önemlidir. Çalışanlarınızın şu anda karşılaştıkları zorluklar için sürekli destek ve empati çok önemlidir. İş iletişimlerinin, şirketin bu süre boyunca bireyleri nerede ve ne kadar mümkün olursa olsun destekleyeceğini desteklediğinden emin olun. Refah önceliktir, çalışanlarınızın bunun üstten gerçek bir taahhüt olduğunu bildiğinden emin olun.


Bundan sonra, sürdürülebilirliği planladığınızdan emin olun. Geçici olsa da bu durum önemli bir süre uzayabilir. Kendinizi veya ekiplerinizi yakmadığınızdan emin olun. Müdahale planları talep ediyor olabilir ve reaktif işyükleri ekiplerinize ilave zorlamalar getirmiş olabilir, ancak bu hızı aylarca tutmanın fizibilitesini düşünün ve mümkün olan yerlerde ilave stresleri azaltmak için adımlar atın.


Özgüven ve liderlik

Kendi sağlığınızın ve güvenliğinizin anahtar olduğunu unutmayın. Sağlığınızı düzgün bir şekilde yönetmiyorsanız, bu süre zarfında ekiplerinize elinizden gelenin en iyisini veremez ve onları doğru şekilde yönetemezsiniz.


Zorlu piyasaların bir sonucu olarak evden tam zamanlı ve ilave stres altında çalışırken, hem fiziksel hem de zihinsel sağlığınız için kişisel bakım kesinlikle gereklidir. Temel prensipler olarak egzersiz, uyku, sağlıklı beslenme ve dışarı çıkmaya öncelik verin.


Profesyonellerin şu anda aşırı çalışma ihtimali yüksek. Kendinizi içine atarak bir krize yanıt vermek kolaydır, ancak tükenmişlik gerçek bir risktir. Uzun oyunu oynayın. Bu sizin için zorsa, kendinize bakmak için nasıl destek alabileceğinizi düşünün.


Kişisel yaşamınızda ve kişisel yaşamınızda çalıştığınız kişilerin destek sistemini oluşturun. Bu işte yalnız değilsiniz ve meslektaşlarınız da size benzer baskılar yaşayacaklar, bu yüzden sadece ev dengesinden yeni bir işi yönetmek için farklı stratejiler tartışmak olsa bile, düzenli iletişimde kaldığınızdan emin olun. İhtiyaç duyduğunuzda başkalarına yaslanın. Etkili çalışmanızı sağlamak için ekibinizden neye ihtiyacınız var? İhtiyaç duyduğunuzda destek istemeyi unutmayın. Bu noktada, iş dışındaki hayatınızla bağlantıda kalmanıza yardımcı olmak için arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim halinde olun.


Hepimiz keşfedilmemiş bir bölgede faaliyet gösteriyoruz, bu nedenle başkalarıyla yaşadığımız tüm etkileşimlere destek ve şefkat rehberlik etmelidir. Kendini stresli veya endişeli hissettiğinde kimse elinden gelenin en iyisini yapmaz, bu yüzden mümkün olan her yerde birbirimizi desteklememizi sağlamamız önemlidir.


Bu süre zarfında sizi, ekiplerinizi veya işletmenizi destekleyebilmemizin herhangi bir yolu varsa, lütfen gizli bir tartışma için bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page