top of page
Ara

Johnson & Johnson, Momenta'yı 6,5 milyar dolara satın alıyor

Johnson & Johnson, bağışıklık aracılı hastalıklar için yeni tedavi yöntemleri geliştiren şirket olan Momenta Pharmaceuticals'ı satın almak için kesin bir anlaşmaya vardı

Bu hamle ile, Janssen'in bağışıklık aracılı hastalıklardaki varlığını genişletiyor ve otoantikor kaynaklı hastalığa genişleyerek daha fazla büyüme sağlama fırsatı sunuyor.


İşlem, klinik olarak doğrulanmış, potansiyel olarak sınıfının en iyisi anti-FcRn antikoru olan nipocalimab (M281) için tam küresel hakları içeriyor ve J&J, Janssen'e önemli ölçüde karşılanmamış birçok otoimmün hastalıkta endikasyonları takip ederek önemli ölçüde daha fazla hastaya ulaşma fırsatı vereceğini söylüyor. maternal-fetal bozukluklarda, nöroinflamatuvar bozukluklarda, romatoloji, dermatoloji ve otoimmün hematolojide tıbbi ihtiyaç.


Rekabet açısından farklılaştırılmış paralel geliştirme programları ve nipocalimab için dünya çapında tam ticari haklarla Janssen, birçoğu 1 milyar doları aşabilen önemli bir pik yıl satış potansiyeli olan sınıfının ilk endikasyonları olan birden fazla lansman sunma potansiyeline sahip olacak. firma kaydetti.


"Bu satın alma Janssen’in otoimmün hastalıklardaki liderliğini genişletiyor ve bize sürdürülebilir büyüme için önemli bir katalizör sağlıyor. Farmasötikler, Johnson & Johnson Worldwide Başkan Yardımcısı Jennifer Taubert, "Otoantikor kaynaklı hastalıklar genellikle ciddidir ve hastalara mevcut tedavi seçenekleri yetersiz hizmet etmektedir."


"Johnson & Johnson’ın birinci sınıf Ar-Ge, ticari ve tedarik zinciri yeteneklerini Momenta’nın yetenekli çalışanları, iletişim hattı ve bu önemli alandaki derin uzmanlığıyla birleştirerek hasta bakımını daha da geliştirme fırsatı bizi heyecanlandırıyor." diyerek sözlerini noktaladı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page