top of page
Ara

Johnson & Johnson, Covid-19 aşısı denemelerine yakında başlıyor

Johnson & Johnson geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, şu anda insan denemelerinde bulunan bir aşı adayının hayvanlar üzerinde denemeleri sonucunda Koronavirüse karşı vücudun antikor üretiminde başarı gösterdiğini açıkladı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada potansiyel aşının Ad26.COV2-S isimli aşının hayvanlarda "güçlü bir bağışıklık tepkisi" ürettiğini ve virüs tarafından Covid-19'a neden olan hücrelerin enfekte edilmelerini engellediğini gözlemlediklerini açıkladı.


Johnson & Johnson'ın baş bilimsel sorumlusu Paul Stoffels, "SARS-CoV-2 aşı adayımızın güçlü bir antikor yanıtı oluşturduğunu ve tek bir dozla koruma sağladığını gösterdikleri için bu klinik öncesi verileri görmekten heyecan duyuyoruz" dedi. Diyerek şöyle devam etti: "Aşı geliştirme ve lüks üretimimizi paralel olarak ilerletirken bulgular bize güven veriyor, Eylül ayında Faz III / IIa denemesini Eylül ayında başlatmak amacıyla bir Faz I / IIa denemesi başlattı."


Deneysel aşı vektör tabanlıdır ve koronavirüs başak protein genini insan hücrelerine almak için bir Ad26 virüsü kullanır. Hücreler daha sonra koronavirüs proteinlerini çoğaltmak ve kendilerini virüsten korumak için sinir hücrelerinin uyarılması sonucunda hücrenin içi ve dışı arasındaki gerilimin belli süreler içinde iyon kanallarının açılıp kapanmasıyla sinir hücrelerinin diğer sinir hücrelerine bilgi aktarmasını sağlayan spike genini kullandığı açıklandı.


Johnson & Johnson, aşı adayının hem bir hem de iki doz aynı anda test ediyor. Şirket, bir iştiraki olan Janssen Pharmaceutica ile gelişmeleri üzerinde çalıştıklarını bildirdi.


Janssen Araştırma ve Geliştirme küresel başkanı Mathai Mammen, "Bu pandemikle toplu olarak savaşırken, dünyaya güvenli ve etkili bir aşı sağlama hedefimize derinden bağlıyız." Dedi ve ekledi. "Klinik öncesi sonuçlarımız, ilk insan-içi klinik araştırmamızı başlatırken bize iyimser olmak için neden veriyor ve Covid-19 aşısına yönelik araştırma ve geliştirmemizdeki bir sonraki aşamaya girmekten heyecan duyuyoruz. başarılı, bu aşı hızla geliştirilebilir, büyük ölçekte üretilebilir ve dünya çapında teslim edilebilir."


Johnson & Johnson, gelecek yıl 1 milyar doz başarılı aşı üretmeyi umduğunu söyledi.


Haber, Johns Hopkins Üniversitesi uzmanlarına göre, dünyanın Perşembe gününden itibaren 17.1 milyon Covid-19 vakasını ve 668.000'den fazla ölümü aştığı ifade edildi. Birçok şirketin pandemiye karşı aşı çalışmaları devam ederken, başarıya ulaşacak firmanın hangisi olacağı ise hala merak konusu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page