top of page
Ara

Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg tarafından önerilen klasik iş kitapları

Bu kitaplar sizi yıllarca süren deneme yanılma ve muazzam hatalardan kurtarabilir

Jeff Bezos, Bill Gates ve Mark Zuckerberg tarafından önerilen 4 klasik iş kitabı

Kitaplar bizi yıllarca süren deneme yanılma ve muazzam hatalardan kurtarabilir. Bir kitap deneyler içerir. Onlarca yıllık öğrenme. Yazarın tüm düşüncelerini ve deneyimlerini 100 veya 200 sayfada keşfetmemizi sağlar ve oldukça uygun fiyatlara! Bu harika bir haber, değil mi?


İyi bir kitap okumak istiyorsanız, Bill Gates, Jeff Bezos ve Mark Zuckerberg'in favori kitaplarını ve bir ekonomi klasiğini önerebilir miyiz? İlham almaya ve şaşırmaya hazır olun!


İyi'den Mükemmel Şirkete - Jim Collins

Amazon bugün dünyanın en büyük üç şirketinden biridir, ancak her zaman böyle değildi. 2001 yılının başlarında şirket dört yaşındaydı ve henüz kar elde edememişti. Sonra Jeff Bezos'un aklına bir fikir geldi ve telefonu açtı.


Hattın diğer ucunda ise “'İyi’den Mükemmel Şirkete: Kalıcı Başarıya Ulaşmanın Yolları” kitabının yazarı Jim Collins vardı. Collins, Bezos'u dinledi ve Amazon merkezini ziyaret etmeye karar verdi.


Collins şirketin yönetim ekibiyle konuştuktan sonra Jeff, ekonomik yapıyı Collins'in tavsiyesine göre değiştirmeye karar verdi.


Kara Swisher ile yaptığı bir podcast'te Collins, onlara kısa vadeli kazançlara odaklanmayı bırakıp uzun vadeli kararlar vermelerini söylediğini hatırladı - başarının "amansız mantığı" dediği şey.


Collins, "Bir şirketin zamanını yapmaya harcadığı şey, ivme geliştirmek ve üretmekle ilgilenmelidir" dedi. Collins'in çalışması, bir şirketin başka bir şeyi yürütmek için bir şeyi inşa etmeye odaklanması gerektiğini öne sürüyor.


Collins, "Hızlı ve bir gecede bir şeyler yapmanızı isteyen bir dünyada volanınızdan bileşik ivmeyi elde edebilirseniz, son derece güçlüdür" dedi.


Aslında plan işe yaradığı için çok mantıklı olmalı. 2001'in son çeyreği, Amazon'un ilk kar bildirdiğinde oldu. Yerleşik bu bilgiyle, Bezos ve Amazon'daki ekibi, başarı için çarklarını kurmak için işletmede gerekli stratejik değişiklikleri yapabildi.


Amazon'un emdiği ve onu küresel egemenliğe taşıyan dersler kitapta toplanıyor. Okuduktan sonra net değerinizin 182 milyar dolardan fazla olacağını garanti etmiyoruz, ancak sağlıklı ve gelişen bir işin nasıl kurulacağı konusunda daha iyi bir fikriniz olacağından eminiz.


Satın almak için tıklayın


Gücün Sonu - Moisés Naím

Mark Zuckerberg'in kendisini her 14 günde bir yeni bir kitaba adayan sanal okuma çevresinin adıdır. Zuckerberg bu kitabı Facebook grubuna tavsiye ettikten sonra, tüm dünyada 48 saatten kısa sürede tükendi. Financial Times, onu 2013'te yılın en iyi kitabı seçti ve ünü o zamandan beri artmaya devam ediyor.


Ünlü bir Venezuelalı gazeteci olan Moisés Naím, “Gücün Sonu” adlı kitabında, bir zamanlar egemen olan mega oyuncular ile şimdi onlara insan faaliyetinin tüm alanlarında meydan okuyan yeni mikro güçler arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Yazar, gücün sonunun büyük şirketlerden çevik girişimcilere, başkanlık saraylarından halka açık meydanlara kadar dünyamızdaki her şeyi nasıl değiştirdiğini açıklıyor.


Güçle ilgili güzel ve güvenilir olan şey, onun asla yok olmamasıdır. Örneğin, General Motors'tan Google'a geçiyor. Ya da edebi eleştiriden Oprah Winfrey ve Elke Heidenreich'e ve oradan Mark Zuckerberg gibi insanlara.


Baskın güçler, tıpkı enerji gibi, ne yaratılır ne de yok edilir, ama kaçınılmaz olarak, ellerinde alçaltılmaya uğrayan çok sayıda ajan ve mikro güç arasında yayılır. Bu bozulma ve 21. yüzyılda dünyanın yürüyüşü üzerindeki etkisi, Gücün Sonu'nun ana temasıdır.


Satın almak için tıklayın


Milletlerin Zenginliği - Adam Smith

İlk olarak 1776'da yayınlanan bu klasik, üniversitelerin Ekonomi bölümlerinde hala okunması gerekmektedir. İskoç Adam Smith, büyük yankı uyandıran karmaşık bir konu hakkında yazan ilk kişiydi; kitabı kapitalizmin temelini oluşturdu.


"Ulusların Zenginliği" adlı kült kitap İngiltere ve Hollanda'daki refahın kökenlerini anlatır ve diğer kavramların yanı sıra iş, piyasa, zenginliğin doğası, ücretler ve sermaye birikimi ile ilgili ekonomik teoriler önerir. Smith'e göre, piyasa "görünmez bir el" ya da problemleri çözerek kamu yararına fayda sağlayan bireysel çıkarların özgürce takibi tarafından yönlendiriliyordu.


Satın almak için tıklayın


İş Dünyası Maceraları: Wall Street Dünyasından On İki Klasik Hikaye - John Brooks

Yatırımcı ve iş adamı Warren Buffett, bu kitabı daha önce hiç duymamış olan Microsoft'un kurucusuna tavsiye etti (ve verdi). 1960'lardan beri baskısı tükendi ve yazar 1993'te öldü.


Ancak birkaç yıl önce Gates şunları söyledi: "Warren Buffett'ın bana ödünç vermesinden yirmi yıldan fazla bir süre sonra ve ilk yayımlanmasının üzerinden kırk yıldan fazla bir süre sonra, bu kitap hala okuduğum en iyi iş kitabı. "


"İş Dünyası Maceraları", anlatıldıkları tarz dışında çok az ortak yönleri olan 12 gerçek hikayeden oluşan bir koleksiyondur. Bir hikaye, 28 Mayıs 1962'deki "büyük çöküşü", içinde nasıl yaşadıklarını, çevrenin nasıl olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlayan çok sayıda kaynak tarafından canlı bir şekilde anlatılıyor. Bir diğeri, Henry Ford'un oğlunun adını taşıyan ve 20. yüzyılın ortalarında otomobil devini neredeyse iflas ettiren Edsel'in hikayesini anlatıyor. Sonra General Electric skandalı ve Xerox'un etkileyici yükselişini içeriyor.


Satın almak için tıklayın


İşte Pazarlama - Seth Godin

Pazarlama her yerde. Hatırladığınız ilk anılarınızdan, bu kitabı açmadan hemen öncesine kadar etrafınız hep pazarlamayla kuşatıldı.


This is Marketing - İşte Pazarlama; işinizi hayallerinize, arzularınıza ve hizmet etmek istediğiniz komünitelere dayandırmakla alakalı. İnsanlarda olumlu değişiklikler yapmak, gurur duyabileceğimiz işler ortaya çıkarmakla alakalı. Yani piyasayı takip etmekten ziyade piyasa lideri olmakla alakalı.


Geçen çeyrek yüzyıl boyunca, Seth Godin milyonlarca girişimciye, pazarlamacıya ve hayatın her kesimindeki hayranlarına blog yazıları, konferansları ve çok satan kitaplarıyla ilham verdi. Yaklaşımının temelinde büyük bir fikir var: Büyük pazarlamacılar, müşterilerini şirketlerinin problemini çözmek için kullanmazlar; müşterilerinin problemlerini çözmek için pazarlamayı kullanırlar. Godin şimdi, ilk kez, okurlarına pazarlama bilgeliğinin özünü erişilebilir ve zamansız tek bir pakette sunuyor. Bu kitap sayesinde, oluşturabileceğiniz en küçük potansiyel kitleyi nasıl tanımlayacağınızı ve teklifinizi konumlandırmak için doğru sinyal ve işaretleri nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.


Satın almak için tıklayın


Pazarlama 4.0 - Philip Kotler

"Teknoloji dünyası bugün o kadar hızlı ilerliyor ki, her bir değişim bir sonrakini daha da hızlandırıyor. Böyle bir ortamda ileriye doğru giderken pazarlama uzmanlarının yollarını bulmalarına yardımcı olacak bir temele ve referans noktasına sahip olmaları son derece önemlidir. Bu yönde yeni bir bilimsel temel atan Pazarlama 4.0 kitabı, dijital ve mobil geleceği icat etmeye ve anlamaya çalışan herkes için bir başlangıç noktası ve paha biçilmez bir kaynak olacaktır."


Satın almak için tıklayın


A'dan Z'ye Pazarlama - Philip Kotler

Markalar, reklamlar, tüketiciler, iletişim araçları, dağıtım kanalları, perakendeciler kısacası pazar ve bu arada toplum, topyekun bir değişim yaşıyor. Pazarlama profesyonelleri artık yalnızca satışla değil, ürün veya hizmetin tüketiciyle temasa geçtiği her noktayla ilgilenmek zorunda. Bunu yapmak için de öncelikle kurulmakta olan yeni pazarlama dünyasına yön veren temel kavramları bilmek gerekiyor.


Pazarlama literatürünün bir numaralı ismi, modern pazarlamanın babası Philip Kotler, bu rehber kitabında 'Ağızdan ağıza reklam'dan 'Zek'e kadar pazarlamayla ilgilenen herkesin mutlaka bilmesi gereken bilgiler sunuyor.


Satın almak için tıklayın


Pazarlama Teorileri - Philip Kotler

Bir çırpıda yanıtlanması güç olan bu sorunun yanıtı, pazarlama kavramının tarihsel gelişiminde yatıyor. Bir meta olarak ürünün ve seri üretimin ortaya çıkışı, pazarlama nosyonunun önünü açtı ve pazarlama, 20. yüzyılın başından bu yana gerek kendi geliştirdiği gerekse de diğer disiplinlerden ödünç aldığı teorilerle şekillendi. Bugün gelinen noktada ise akademik çevrelerde pazarlamanın "pazarın davranışlarını inceleyen bir bilim" olduğu yönünde genel bir uzlaşı var. Pazarlamanın bir bilim olarak görevini yerine getirirken faydalandığı kuramları ilk kez bu kadar kapsamlı bir çerçevede bir araya getiren Pazarlama Teorileri vazgeçilmez bir referans kitap olmaya aday.


"Bu eser, pazarlama dünyasında kullanılan 24 kuramı incelemekte ve değerli akademisyen yazarlar aracılığıyla çok yararlı ve güncel bilgiler sunmaktadır. Dilerim, her bir kuramı farklı akademisyenin yazdığı konular, ülkemizde bu kuramları, kavramları bilmek isteyenlere ilham kaynağı olur ve onların çalışmalarına, uygulamalarına yardımcı olur."


Satın almak için tıklayın


Pazarlama Metaforları - Gerald Zaltman, Lindsay Zaltman

Reklam kampanyaları veya yeni ürünler neden sıklıkla başarısızlığa uğrar? Tüketiciler, neden şirketlerin kendilerini anlamadığını düşünür? Çünkü pazarlama profesyonelleri tüketicilerin en derindeki duygularını ve düşüncelerini pek hesaba katmıyor! Pazarlama Metaforları, şirketlerin başarısı için hayati önem taşıyan insan davranışının evrensel unsurlarını ve söz konusu “derinlik eksikliği”nin üstesinden nasıl gelineceğini keşfetmeye çalışan çığır açıcı bir eser.


Yazarlar Gerald Zaltman ve Lindsay Zaltman, otuzu aşkın ülkede yaptıkları görüşmelere dayanarak; dünyanın en başarılı şirketlerinin, küçük firmaların ve kâr amacı gütmeyen kuruluşların, geniş bir yelpazeye yayılan pazarlama problemlerini çözmek için derin metaforları nasıl kullandığını gösteriyor. Tüketicilerin düşündüğü her şeyin bilinçaltıyla ne kadar ilişkili olduğunu ve o gizli saklı alanlara nasıl erişebileceğinizi anlatan Pazarlama Metaforları, sahte iletişimin ve yüzeysel markalamanın bir adım ötesine geçmek isteyenler için.


Satın almak için tıklayın


Konumlandırma - Tüketici Zihnini Fethetme Savaşı - Jack Trout

Dünyaca ünlü pazarlama stratejistleri Al Ries ve Jack Trout, iletişim bombardımanı altındaki toplumumuzda fark edilmenin yolunun insanların zihninde eşsiz bir "konum" yaratmaktan geçtiğini söylüyor... Ve bunun nasıl yapılacağını çok net örneklerle anlatıyorlar.


— Birinin zihnine girmenin en kolay yolu nedir?

— Pazarlamada vereceğiniz en önemli karar hangisidir?

— Eşsiz bir konum nasıl bulunur, nasıl yaratılır?

— Konumlandırma çalışmanızı etkileyebilecek trendleri nasıl analiz edersiniz?

— Kaçınmanız gereken tuzaklar nelerdir?

— Mevcut konumunuzdan nasıl faydalanabilirsiniz?


Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını Ries ve Trout'nun ürününüzü, kariyerinizi veya kendinizi bir adım öteye taşımanın yollarını anlattığı Konumlandırma'da bulacaksınız.


Satın almak için tıklayın

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page