top of page
Ara

Japon NTT, kablosuz ünite Docomo'nun 40 milyar dolarlık satın alımını başlattı

Japon Nippon Telegraph and Telephone, hükümet kesinti çağrısı yaparken fiyatları düşürmenin yolunu açan bir yatırım yapılacağı ifade edildi

Japon Nippon Telegraph and Telephone Corp, hükümet kesinti çağrısı yaparken fiyatları düşürmenin yolunu açan bir anlaşmada kablosuz taşıyıcı işini özel hale getirmek için 4.25 trilyon yen (40 milyar $) harcayacağını söyledi.


Şirket yaptığı açıklamada, NTT'nin sahip olmadığı NTT Docomo Inc hissesinin %34'ü için Japonya'nın bugüne kadarki en büyük ihale teklifini başlatacağını söyledi. Telekom firması, Pazartesi günkü kapanış fiyatına göre %40,5 primle hisse başına 3,900 yen teklif edecek.


Satın alma, yeni başbakan Yoshihide Suga'nın kablosuz taşıyıcıları fiyatları düşürmeye çağırmasıyla gerçekleşti ve hükümet sonuçta elde edilecek tasarrufların ekonominin başka yerlerinde tüketici harcamalarını canlandıracağını umuyor.


Salı günü, Kabine Genel Sekreteri Katsunobu Kato bu çağrıyı yineleyerek, "Cep telefonu ücretlerinin düşürülmesi konusunda gözle görülür bir ilerleme" olması gerektiğini söyledi.


NTT İcra Kurulu Başkanı Jun Sawada bir basın toplantısında, "NTT Docomo’nun mali tabanı daha güçlü hale gelecek ve bize fiyatları düşürme kapasitesi sağlayacak" dedi.


NTT'nin hisse fiyatı, şirketin satın almayı düşündüğünü açıklamasının ardından %5,8 düştü. Hisse senedi %3 düşerken, NTT Docomo günlük işlem limitinde %16 değer kazandı.


Mobil eşler KDDI Corp ve SoftBank Corp, SoftBank rekor düşük seviyelere ulaşırken %4 düştü.


Bu, telekomünikasyon şirketleri arasında 28 Ağustos'ta Shinzo Abe'nin başbakanlıktan ayrılmayı planladığını açıkladığında, yatırımcıların daha önce fiyat indirimi talebinde bulunan Suga'nın başbakan olma olasılığını sindirmesiyle başlayan bir kaymaya devam etti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page