top of page
Ara

İtalya, TikTok'a genç bir kızın ölümünden sonra bazı kullanıcıları engellemesi gerektiğini söyledi

İtalyan veri gizliliği izleme örgütü, geçen Cuma 10 yaşındaki bir kızın ölümünden sonra TikTok'un kullanıcıların yaş doğrulaması konusunda daha net adımlar atmasını istedi

İtalya, TikTok'a genç bir kızın ölümünden sonra bazı kullanıcıları engellemesi gerektiğini söyledi

İtalyan veri gizliliği izleme örgütü, Cuma günü video uygulaması TikTok'a, Çin'in sahip olduğu uygulamayı kullanan 10 yaşındaki bir kızın ölümünden sonra yaşını doğrulayamadığı İtalya'daki kullanıcıların hesaplarını engellemesini istedi.


Yapılan açıklamada, TikTok'un 13 yaşın altındaki çocukların kaydını yasaklamayı taahhüt etmesine rağmen, yine de bu kuralı atlatmanın kolay olduğunu söyledi. Sonuç olarak, TikTok'un doğrulanmamış kullanıcı hesaplarını en az 15 Şubat'a kadar daha fazla bilgi beklemek zorunda kaldığını söyledi.


İtalya'daki TikTok sözcüsü, şirketin otoriteden alınan iletişimi analiz ettiğini söyledi.


"Gizlilik ve güvenlik TikTok için mutlak önceliklerdir ve toplumumuzu ve özellikle genç kullanıcıları korumak için politikalarımızı, süreçlerimizi ve teknolojilerimizi güçlendirmek için sürekli çalışıyoruz" dedi.


Çin'in ByteDance şirketine ait olan TikTok, dünya çapında, özellikle gençler arasında hızla popülerliğini artırıyor.


Karar, İtalya'yı şok eden bir davada Sicilya'nın Palermo kentinde bir kızın boğulma nedeniyle ölmesi sonrasında geldi.


Ailesi, TikTok'ta sözde karartma yarışmasına katıldığını, boynuna bir kemer taktığını ve kendisini telefona kaydederken nefesini tuttuğunu söyledi. TikTok onun dünyasıydı. Ve YouTube. Kızın babası Angelo Sicomero, Cumartesi günkü Corriere Della Sera gazetesinde söylediği gibi, zamanını böyle geçirdi.


Soruşturma devam ediyor

Savcılar olası intihara kışkırtmayla ilgili bir soruşturma başlattılar ve birisinin kızı meydan okumaya davet edip etmediğini görmek istiyorlar.


Yetkili, "Örgüt, Palermo'dan 10 yaşındaki kızın korkunç vakasının ardından acil olarak müdahale etmeye karar verdi" dedi. TikTok'un "yaşın mutlak kesinliği olmayan kullanıcı verilerini daha fazla işlemekten ve dolayısıyla yaş gereksinimiyle ilgili hükümlere uymanın" yasaklandığını söyledi.


Bir yetkili, bunun, doğrulanmamış hesapların kullanıcılarının artık video yükleyemeyeceği veya platformdaki diğer insanlarla etkileşime giremeyeceği anlamına geldiğini söyledi. Aralık ayında TikTok'a, firmanın küçükleri koruyamadığı iddialar da dahil olmak üzere bir dizi ihlal dediği konusunda endişelerini dile getirdiğini söyledi.


TikTok'un Avrupa operasyonlarını Dublin dışında yürüteceğini duyurması nedeniyle İrlanda'daki yetkililere kararını anlattığını da sözlerine ekledi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page