top of page
Ara

İsveç'te McDonald's tarafından düzenlenen gizemli oyun: 'I'm Lovin' It'

Gizli mesajı çözerek numarayı arayanlar, restoranlarda kullanmak üzere kredi yüklü özel bir kart kazanma şansı yakaladı

İsveç'te McDonald's tarafından düzenlenen gizemli oyun: 'I'm Lovin' It'

McDonald's, enteresan bir kampanyaya daha imza attı. İsveç'te, Nord DDB tarafından oluşturulan “Altın Rakam” adlı kampanyada yaklaşık 5 bin kişi gizli telefon numarasının şifresini çözmesiyle 'Altın Kart' kazandı. Kampanya boyunca şehrin birçok yerinde yer alan ipuçlarını takip ederek gizli rakam kombinasyonunu keşfeden yarışmacılara verilen kart ile ülke çapındaki McDonald's restoranlarında harcamak mümkün kılındı.


Kampanyada gizli 10 haneli doğru rakam kombinasyonu, telefonlardaki tuş takımı aracılığıyla markanın jingle müziği olan “I'm Lovin' It” çalınarak veya marka tarafından verilen çeşitli ipuçlarını takip ederek bulunabiliyordu. Ayrıca, ipuçları, mağazalarda yer alan kişilerin yakalarında bulunan isim kartlarına, gıda etiketlerine ve bazı ambalajların altına yerleştirilen bir takım altın renginde rakamlar yer aldı.


Dahası yerel radyo reklamlarıyla ilgili ipuçlarına da yer verildi. Kampanyayı tanıtmak için açık hava ve sosyal medya kanalları da etkin bir biçimde kullanıldı. Böylece, tüketicilerin ipuçlarını takip ederek, ana şifreyi hızlıca çözmeleri sağlanması hedeflendi.


Adweek'in paylaştığı bilgilere göre, kampanya boyunca yaklaşık 5.000 kişinin girmek için doğru numarayı aradığı öğrenildi.


McDonald's pazarlama direktörü Staffan Ekstam yaptığı açıklamada, "Bu aktiviteyi neşeli anlar yaratmak için bir fırsat olarak görüyoruz, gerçek bir McDonald's'a duyulan tutkunun ödülünü altın bir karta koyma şansını elde etme zamanı geldi" dedi.


İsveç'te McDonald's tarafından düzenlenen gizemli oyun: 'I'm Lovin' It'

Kaynak: AdWeek

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page