top of page
Ara

İşletmenin gelirlerini artırmak için fiyat artırma stratejileri

Arama motoru optimizasyonu çabalarınızdan daha fazlasını elde etmenin bir yolu var

İşletmenin gelirlerini artırmak için fiyat artırma stratejileri

Beni şaşırtan şey, insanların bir geri bağlantı elde etmek için mümkün olan her yolu denemeleri değil, benimle bir ilişki kurmaya bile çalışmadan, bu alışverişi vur-kaç tarzında yapmayı ummaları.


Bu yaklaşımın etik olmayan yönüne bile değinmeden - meşgul web sitesi sahiplerine spam göndermeyi, bağlantı oluşturma ya da başka bir şey söz konusu olduğunda özellikle iyi bir yaklaşım olarak görmem - bu yöntemin "oluştur bence bu stratejinin işe yaramasının anahtarı olan ilişki faktörü ”.


Sosyal değişim psikologları, insanların ancak potansiyel faydalar risklerin üstesinden geldiği zaman bir ilişki başlatmaya karar verdiklerine inanırlar. Faydaları en üst düzeye çıkarmak ve maliyetleri en aza indirmek için doğal bir eğilim vardır ve bu işe yaramadığında insanlar ilişkilerini sonlandırmaya veya ilk etapta ilişkiye girmemeye karar verirler.


Anahtar nokta, SEO sosyal yardım çabalarını bir ilişki kurma stratejisi olarak düşünmektir. Bu nedenle, bu talepleri soğuk yardımlar olarak görmekten abonelerinizle katma değerli iletişime geçmeniz; bilinmeyen bir siteden bir marka gelenlere yönelik tekliflerden; okuyucularınızın gerçekten istediği gibi görünen bir şeyle ilgisiz bir şey sunarak.


Abonelerden oluşan bir veritabanı oluşturun

Abonelerden oluşan bir veritabanı oluşturmak, bir ilişki kurmak ve belirli bir düzeyde güven oluşturmak söz konusu olduğunda güçlü bir araçtır. Geri bağlantıların tümü güven ile ilgili olduğundan - özellikle de takip eden bağlantılar olduğunda - abonelerden oluşan bir veritabanı oluşturmak, SEO çabalarınızda gerekli bir adımdır. Bir müşteri veritabanı, marka yakınlığı oluşturmanıza ve kullanıcılara ilk etapta e-postalarınızı almayı tercih ettikleri için ne duymak istediklerini ve ne söylemeniz gerektiğini iletmenize olanak tanır. Bir abone veritabanı, kullanıcı tabanınızı bölümlere ayırmanıza da olanak tanır ve bu kullanıcılara gönderilen misafir gönderi isteklerinin potansiyel olarak diğerlerinden daha ilginç olmasını sağlar.


Örneğin, bir çocuk giyim web sitesine sahip olduğunuzu ya da müşteriniz adına hareket eden bir ajans olduğunuzu ve çaresizce geri bağlantılar aradığınızı varsayalım. Veritabanınızı yalnızca giyim veya bebek sektöründeki blogları arayarak filtrelemeyi mi tercih edersiniz? Abone veri tabanınızda bir endüstri alanı yoksa, yalnızca ilgilenme olasılığı daha yüksek olan 28 ila 45 yaş arası kadınlar gibi demografik faktörlere göre filtre uygulayabilirsiniz.


Bir kimlik oluşturun

Kampanyalarınızın başarısı büyük ölçüde "marka bilinci oluşturma deneyimi" denen şeye bağlıdır. Daha önce hiç duymadığınız - ve adını ararken bile Google'ın ilk konumunda görünmeyen - bir şirketi temsil eden bir e-posta yoluyla yapılan talep ciddiye alınmamalıdır. Zaten bildiğiniz bir şirketten gelen bir e-postanın başarı şansı çok daha yüksektir.


Areva Martin'in yakın tarihli bir Girişimci makalesinde belirtildiği gibi;

“Daha önce hiç bir zaman bugün yapabildiğiniz kadar bir marka oluşturma, ardından işinizi genişletmek, satışlarınızı artırmak ve güvenilirliğinizi ve nihayetinde kârınızı artırmak için bundan yararlanma şansınız olmadı. "

Bir marka oluşturmanın pahalı olduğunu ve maliyetlerinin pazara düşük bütçelerle gelen birçok girişim için bir engel teşkil edebilir. Peki bunu nasıl yapmalı? Ücretsiz bir şey sunun ve potansiyel müşterilerinizin sizi tanımasını ve hatta onlara satış konuşması yapmadan veya onlara soğuk bir "tanıtım içeriği" isteği göndermeden önce sizinle çalışmasını sağlamayı deneyebilirsiniz. Ücretsiz deneme sona erdikten sonra sizi dinlemeye ve sizinle çalışmaya veya ürünlerinizi / hizmetlerinizi satın almaya daha istekli olacaklar.


Gerçek bir değer değişimi sunmak

Bir bloga ulaşıyorsanız, muhtemelen yayınlanmak için sistemlerinde zaten ipucu bulunan çok sayıda makale bulundurabilirler. Benzer şekilde, ulaştığınız blog iyi SEO ölçümlerine sahip bir blogsa, muhtemelen SEO için optimize edilmiş içerik yayınlayan profesyonel yazarlara sahip olmaları muhtemeldir. Bir misafir gönderisini sadece ücretsiz olduğu için kabul etmenin faydasını gördüklerini düşünüyor musunuz? Şüpheli görünebilir.


Bununla birlikte, insanlar araştırma makalelerini severler ve bunları bir değişim yöntemi olarak kullanırlar, bu da teklifinizin arkasında gerçek değer sağlamanın bir yoludur. Geri bağlantılara ulaşan çocuk giyim web sitesi örneğimize geri dönersek, "Kıyafet renkleri bir çocuğun ruh haline etkileri neler?" Başlıklı bir araştırma makalesi oluşturabilirsiniz. Ve sosyal yardım e-postanız şunları okuyabilir:


Bu sefer yardımını istemek için tekrar döndüm.


Kıyafet renkleri bir çocuğun ruh haline etkileri neler?" başlıklı bir araştırma makalesini yeni tamamladım. Bu araştırmanın dağıtılmasına desteğiniz için minnettarım. Sitenizde yayınlayabileceğinizi düşünüyor musunuz? Bu bize yardımcı olur mu? Anneler için çok yararlı ve bilgilendirici olduğuna inandığımız bunun gibi daha fazla araştırma üretiyoruz.


Şimdiden teşekkürler.


Stratejiniz ne olursa olsun ve değişimin hangi tarafında olursanız olun, SEO sosyal yardımını bir kazan-kazan fırsatı olarak görmenin faydaları elbette olabilir.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page