top of page
Ara

İşletme kurarken dikkat edilmesi gereken 5 şey

Yeni yılda yeni bir iş mi kuruyorsunuz? İşte bu hedefinizi gerçekleştirmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç nokta

Bu salgın ekonomide, bir iş kurmak her zamankinden daha fazla dayanıklılık ve azim gerektirir. Bununla birlikte, bir iş kurmak heyecan verici bir arayıştır ve tebrikleri hak eder. Marka bilinci oluşturma, pazarlamadan ölçek büyütme planına kadar, zamana meydan okuyan bir iş kurmak için tanımlamanız gereken beş şey nedir?


Benzersiz bir marka kimliği tanımlayın

Marka kimliği, markanızın temel değerlerini müşterilere ne kadar iyi sunduğunuz olarak tanımlanabilir. Daha önce marka kimliğinin önemli olduğunu yazmıştım, çünkü marka iletişiminizi şirketin temel değerlerini sağlayacak şekilde hizalamak, güven oluşturmaya yardımcı olur. Hedef kitlenizi, işletmenizin temel değerlerini ve ikisini nasıl birleştireceğinizi inceleyin.


İlk iş: benzersiz marka kimliğinizi gözden geçirme vakti.


Bir işbirliği kültürü oluşturun

Yalnız bir girişimciyseniz, en önemli görevler için zaman ayırmak için görevlerinize öncelik verin ve dış kaynaklardan yararlanın. Ortak çalışanlarınız varsa, projeyi olabildiğince sorunsuz bir şekilde ilerletmek için görevler atayın ve bir hesap verebilirlik sistemi oluşturun. Çalışanlarınız varsa, bir girişimin ilk aşamalarında çalışanlarınızla konuşma alışkanlığı edinmenin iyi olduğunu unutmayın. Girişiminiz ​​hızla büyüdüğünde ve limited şirketi boyutuna ulaştığınızda, günlük operasyonlar liderlik becerilerinden daha az önemlidir. Yeni sorumluluklarınız altında kalmış, çalışanlarınızdan şirketinizi çıkarabilecek ya da bozabilecek önemli bir işareti kaçırıyor olabilirsiniz.


Yöneticiler ve ekip üyeleri bu noktada konuyu tartışmak için bir araya gelmeli ve konuşmanın sonuçları nihai karara yansıtılmalıdır. Demokratik karar verme, yöneticilerin işverenlerin zorluklarını anlamalarına ve işverenlerin yöneticilerin sıkıntılarını anlamalarına yardımcı olur. Nihayetinde, bir işbirliği kültürü oluşturmaya yardımcı olur.


Ürününüzün rekabet avantajını pekiştirin

Ürünün özüne girelim. Bir ürün veya hizmet mi satacaksınız? Üretim maliyeti ve satış fiyatı nedir? Hedef müşteriler kimler ve pazarınız nerede? Ürününüzün müşterilere sunduğu değerler nelerdir? Ürün için asansör konuşmanız nedir? Hiç görmemiş birine bunu nasıl anlatırsın? Bu soruları yanıtlamak, ürününüzün, marka kimliğinizin ve pazarlama stratejinizin özünü tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Ürününüzün rekabet avantajını ince ayarlayın ve ürününüzün güçlü yönleri üzerinde çalışın.


Anahtar kelime tabanlı pazarlama stratejisini keşfedin

İnternet dünyasının her zamankinden daha fazla segmentlere ayrılmasıyla, müşterilere ulaşmak için iyi anahtar kelimelere ve uzun kuyruklu anahtar kelimelere ihtiyacınız var.


Müşteriler işletmenize nasıl aratır? İşletmenize sosyal medyada rastlama eğiliminde mi? Yoksa neredeyse yalnızca çevrimiçi arama yoluyla sitenize mi geliyorlar? İlki ise, pazarlama bütçenizin çoğunu sosyal reklamcılığa harcamalısınız. Ayrıca vitrinlerinizi Facebook ve Instagram Mağazalarını içerecek şekilde genişletin. İkincisi ise, ücretli aramaya çok daha fazla harcamanız gerekir.


Akılda büyüme ile inşa edin

Bir işi zaman içinde genişletmek için bir büyüme stratejisine ihtiyacınız var. İşinizi nasıl büyütmeyi planlıyorsunuz? İşletmenizin topluluğunuza getirdiği temel yenilikler nelerdir? Rekabet avantajınız nedir ve bu, işinizin pazarı hızlandırmasına nasıl katkıda bulunur?


Bir iş kurmanın ilk aşamalarında dikkate alınması gereken bazı şeyler, kendi sözlerinizle bir büyüme stratejisi tanımlamaktır. Ardından, işletmenizin dikey olarak ölçeklenmesini mi, ürününüze daha fazla özellik eklemeyi mi yoksa yatay olarak iş modelinizi yeni bir konumda kopyalamayı mı yoksa tamamen farklı bir ürünü piyasaya sürmeyi mi düşündüğünüzü düşünün. Akıl oluşturarak başlayın, böylece zamanı geldiğinde, büyüme stratejiniz yerinde ve modern hale gelir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page