top of page
Ara

İş stresi seviyenizi azaltacak ve karar vermenizi güçlendirecek bazı öneriler

Yorgunluk, kaygı ve stres kararlarınızın geleceğini belirleyebilir, sağlıklı beslenmenin neden bu kadar önemini bilmeyen yoktur, elbette

İş stres seviyesini azaltacak ve karar vermenizi güçlendirecek bazı öneriler

Stresin günlük programımıza hakim olduğu, enerji kaynağımız olan kahvenin ve gecelerimizde uykusuzluğun hakim olduğu bir dünyada, kendimizi hastalığa ve kötü kararlara yatkın bir yaşamın içinde buluyoruz.


Hiç şüphe yok ki; sağlıklı beslenmek vücudumuzun düzgün çalışmasına yardımcı olur, mükemmel bir makine olduğumuzu unutmayalım. Ama diyet zihin durumumuzu gerçekten ne ölçüde etkiliyor?


Stres ve karar verme

Televizyonun aksine, uyurken bile beynimiz her zaman açıktır. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) araştırmalarına göre, kronik bir stres durumunda yaşamak fiziksel, zihinsel ve duygusal dengesizliğe yol açabilir.


Sonuç? Diğerlerinin yanı sıra talep ve baskı, kötü ilişkiler, güvensizlik, uykusuzluk, ıstırap, kaygı ve depresyon.


Faktörleri tanımlayın

Kendini bilmek esastır, vücudu dinlemek ve sağlıklı beslemek kaliteli enerji üretmenin temelidir.

Stres durumunu tanımak için bazı belirtiler şunlar olabilir:


— Düşük enerji, baş ağrısı, mide rahatsızlığı, uykusuzluk

— Hayal kırıklığı, ruh hali değişimleri ve bunalmış hissetme

— Hem zihinsel hem de fiziksel olarak rahatlamada zorluk yaşayın

— Sürekli endişe, düzensizlik, odaklanamama, zayıf yargı, karamsarlık


Yola çıkın

İyi bir diyetle başlamak, yeni bir zihinsel ve fiziksel konfigürasyona doğru değişimin temelidir.


Neden değişiyorsun? Çünkü kişisel ve profesyonel kararlarımız bir anda tanımlandığında, en iyi odağa sahip olmak için en iyi halimizde olmalıyız.


Anahtarlar

Şu anda, sağlıklı yaşam tarzlarını benimseme eğilimi var, ancak olanaklar dahilinde daha sağlıklı olanlar yaratmak için küçük alışkanlıkları değiştirmek.


Kortizol dahil stres hormonlarını tetikleyen gıdalardan kaçınmalıyız. Bu nedenle, bazı öneriler şunlardır:


1. Rafine olanlar: Düşük beslenme kalitesine sahip oldukları ve ruh hallerinde değişikliklere, baş ağrılarına, uykusuzluğa vb. neden olabileceğinden, endüstriyel ürünlerinin kullanımını azaltın. Örneğin: Konserve yiyecekleri taze yiyeceklerle değiştirin, şekerli içecekleri ortadan kaldırın, muskovado şekeri yerine beyaz şeker, deniz seçeneği için tuz kullanın.


2. Organik ürünleri tercih edin: Sebze ve meyveleri kimyasal işlem görmeden tüketin, bunlar vücudumuzda birikir ve toksinlerin atılması zordur.


3. Clorella tüketin: Clorella çok sayıda besin içeren tam bir besindir, vücudun ağır metalleri, kirlilik ürünlerini, alkolü ve diğerlerini detoksifiye etmesine ve ortadan kaldırmasına yardımcı olma özelliğine sahiptir.


4. Meditasyon: Günde 5-10 dakika veya daha fazlasını evimizde sakin bir yer bulmaya ve bizi bunaltan düşünceleri salıvermeye ayıran zihinsel bir besindir, zihinsel sağlığımız için gereklidir.


5. Çay veya Kahve?: Kahve alımınızı azaltın ve daha az kafein içeren enerji sağlayan çay türlerine geçin, Rooibos veya beyaz çay yoğun bir iş günü için iyi seçeneklerdir.


Bonus: Uzmanlara göre, bağırsaklarınızın sağlığı doğrudan stres durumlarıyla bağlantılıdır, bu nedenle probiyotikleri diyetinize dahil etmenizi önerirler.


Her zaman bir beslenme uzmanına danışmanızı öneririz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page