top of page
Ara

İş Anlayışı: Belirsiz zamanlarda pazarlama

Bu uzun belirsizlik döneminin öngörülebilir gelecekte de devam etmesi muhtemeldir

Bu uzun belirsizlik döneminin öngörülebilir gelecekte de devam etmesi muhtemeldir. İşinizi yenilikçi pazarlama ile sürdürmek veya büyütmekle ilgileniyorsanız, yanıtlardan daha fazla soru var.


Çözümlere giden net bir yolun olmadığı belirsiz zamanlarda, temelleri yeniden gözden geçirmek çok önemlidir. Pazarlamada temel unsurlar ürün, fiyat, yer ve promosyondur. Müşterilerim kimler, hangi mesajı veriyorum, nereden satın alabilirler ve fiyatı doğru mu? Bunu anlamak için Google analizinize, e-posta bülten yazılımınıza veya çevrimiçi alışveriş sepetinize gidin ve kimin ziyaret ettiğini, açtığını ve satın aldığını inceleyin. Sizden satın alan kişilerin, olacağını düşündüğünüz kişiler olup olmadığını ve almayı düşündüğünüz şeyi satın alıp almadığını kendinize sorun. Değilse, mesajlarınızı, ürünlerinizi ve fiyatlarınızı güncelleme zamanı.


İkinci temel faaliyet, müşteri listenizi gözden geçirmek, harcanan dolara göre sıralamak ve bu şirketlerin veya bireylerin ilk %20'siyle iletişim kurmaktır. En iyi müşterileriniz, daha sonra sunmanız gereken şeyin en iyi göstergesi olacak. Onlara sorarsanız, cevabı dinleyin, ilgili teklifler geliştirmek için iyi bir konumda olacaksınız.


Gözden geçirilmesi gereken üçüncü temel, yeni satışları nasıl çektiğinizdir. Hedef kitlenizin bilgi almak ve satın alma kararları vermek için kullandığı teknoloji ve platformdan yararlanıyor musunuz? Değilse, bu, kaçırdığınız yeni satışları çekmek için sizin için yeni bir temel pazarlama yöntemi olabilir.


Gözden geçirmenin diğer bir temeli, yeni reklamcılık ve promosyon yöntemlerini test etmektir. Dijital ortamda, küçük miktarlarda parayı test etmek ve izlemek için birçok reklam fırsatı vardır. Google Adwords, Instagram'da tıklama başına ödeme reklamlarının test edilmesi için ayrılan minik bütçelerle de başlatılabilir. Metin bildirimleri ve mesajlaşma birçok şirket için harika sonuçlar verdi. Bütçenizin bir kısmı, kaçındığınız, ancak işinize yarayabilecek izlenebilir test kampanyaları için ayrılmalıdır.


Belirsizlik büyüme olmadığı anlamına gelmez. Birlikte yeni bir plan almak için zaman ayırın ve yeni promosyon yöntemlerini test edin. Kendi başınıza çok karmaşıksa, biraz pazarlama yardımı alın ve durumunuzu belirsiz zamanlarda büyüme için bir fırsata dönüştürün.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page