top of page
Ara

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max daha büyük ekranlar, güncellenmiş tasarım ve 5G ile duyuruldu

Apple en büyük ve en iyi yeni iPhone'larını tanıttı

Apple, 2020 amiral gemisi iPhone'larını resmen duyurdu: 999 dolarlık iPhone 12 Pro ve 1.099 dolarlık 12 Pro Max, 5G desteği ve iPhone 4'ü anımsatan yeni kare şeklinde tasarıma sahip. Aynı zamanda Apple'ın 2017'de iPhone X ile çerçevesiz tasarımı tanıttığından beri boydan boya ekran akıllı telefonları için ilk büyük yeniden tasarım.


Hem 6.1 inç iPhone 12 Pro hem de 6.7 inç iPhone 12 Pro Max, geçen yılki 5.8 inç iPhone 11 Pro ve 6.5 inç iPhone 11 Pro Max'ten daha büyük. Özellikle 6,7 inç iPhone 12 Pro Max, tacı Apple'ın bugüne kadarki en büyük telefonu olarak almasıyla dikkat çekiyor. Pro modelleri gri, paslanmaz çelik, altın ve yeni mavi olmak üzere dört renkte paslanmaz çelik tasarıma (iPhone 12'deki alüminyum yerine) sahiptir.


Yeni iPhone 12 Pro modelleri, Apple'ın A14 Bionic çipinden gücünü alacak - ilk olarak geçen ay yenilenen iPad Air'de tanıtıldı - Başkan Yardımcısı Greg Joswiak daha önce Apple tarafından "şimdiye kadar yapılmış en güçlü çip" dediği. Yeni yonga, Apple’ın 5nm işlemini ilk kullanan (geçen yılki A13 Bionic’te kullanılan 7nm işlemin yerine). Apple, hem yeni altı çekirdekli CPU'nun hem de dört çekirdekli GPU'nun şimdiye kadarki en hızlı olduğunu ve şirketin diğer telefonlardan yüzde 50'ye kadar daha hızlı olduğunu iddia ettiği performansla olduğunu söylüyor.


Bu yılki modellere yapılan en büyük yeniliklerden biri 5G'dir. İPhone 12 Pro, hem 6GHz altı hem de mmWave 5G'yi destekleyecek, yani her iki telefon da, üç büyük ABD operatörünün tüm çeşitli 5G ağ türleriyle çalışması gerektiği anlamına geliyor. Apple, dünya çapında çok çeşitli hücresel taşıyıcıları ve bunların çeşitli 5G standartlarını destekleyeceğini vaat ederek "herhangi bir akıllı telefonun en fazla 5G bandını" sunduğunu söylüyor.

Ayrıca yeni - ve iPhone 12 Pro modellerine özel - iPad Pro'ya benzer şekilde ek AR efektleri için kullanılacak bir LIDAR sensörü. Apple ayrıca, LIDAR tarayıcının düşük ışık koşullarında odaklanmaya yardımcı olmak için kullanılacağını ve düşük ışıklı fotoğrafçılık için otomatik netlemeyi altı kata kadar daha hızlı hale getireceğini söylüyor. Ayrıca Gece Modu portre fotoğrafçılığı çekimleri de sağlar.


Yeni iPhone 12 Pro modelleri ayrıca, Apple'ın diğer akıllı telefon ekranlarından daha sert cam sunduğunu söylediği ve telefonun düştüğünde çatlamasını önleme konusunda dört kat daha iyi "düşme performansı" sunan "Seramik Kalkan" teknolojisini de sunuyor.


Geçen yılın iPhone 11 Pro modellerinde olduğu gibi, Apple bir kez daha hem iPhone 12 Pro hem de Pro Max'te 12 megapiksel genişliğinde, telefoto ve ultra geniş kamera lensleriyle üçlü kamera sistemi sunuyor. Geniş kamera şimdi daha hızlı bir f / 1.6 diyafram açıklığı sunuyor, Apple'ın söylediğine göre yüzde 27 oranında geliştirilmiş düşük ışık performansı sunarken, 52 mm odak telefoto artık 4x optik yakınlaştırma aralığı sunuyor.


İPhone 12 Pro Max, kamera sistemini daha da geliştiriyor. 2,5 kata kadar optik olarak yakınlaştırabilen 65 mm odak uzaklığına sahip yeni bir 12 MP telefoto özelliği mevcut. F / 1.6 diyafram açıklığına ve yeni bir OIS sistemine sahip yeni bir geniş kamera var. Geniş sensör ayrıca yüzde 47 daha büyüktür ve bu, yüzde 87 daha iyi düşük ışık performansı için daha düşük diyafram açıklığı ile

Apple ayrıca, bu yılın sonlarında iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max'te satışa sunulacak "Apple ProRAW" adını verdiği yeni bir özelliği de tanıttı. Şirket, Deep Fusion ve Smart HDR gibi mevcut hesaplamalı fotoğrafçılık avantajlarının yanı sıra RAW fotoğrafların esnekliğini de sunacağını söylüyor. Biçim, dört kameranın hepsinde mevcut olacak ve kullanıcıların, Apple'ın mevcut fotoğrafçılık geliştirmelerinden yararlanmaya devam ederken keskinleştirme, renk vurguları ve daha fazlası gibi şeyleri ayarlamasına olanak tanıyacak.


Yeni iPhone 12 Pro telefonlar ayrıca, doğrudan Dolby Vision HDR'de çekim desteği de dahil olmak üzere, ürün hattı için bir ilk olan HDR video çekim yapabilecek. İPhone 12, Dolby Vision HDR videoyu doğrudan Fotoğraflar uygulamasından da düzenleyebilecek.

İPhone 12 ve 12 mini gibi, iki iPhone 12 Pro modeli de Apple’ın yeni duyurulan MagSafe kablosuz şarj cihazları ve manyetik olarak eklenmiş kılıflar, şarj pedleri ve hatta cüzdan gibi ekler sunan aksesuarlarıyla uyumlu olacak.


Apple, şirketin devam eden çevre hedeflerinin bir parçası olarak, yeni iPhone'ların kutusundan USB şarj fişini ve kablolu EarPod kulaklıklarını çıkaracak. Bununla birlikte Apple, şarj etmek için kutuya bir USB-C - Lightning kablosu koymaya devam edecek.


İPhone 12 Pro 999 dolardan başlayacak ve iPhone 12 Pro Max 128 GB, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleriyle 1.099 dolardan başlayacak. İPhone 12 Pro için ön siparişler 16 Ekim Cuma günü başlayacak ve bir hafta sonra 23 Ekim'de gönderilecek, iPhone 12 Pro Max ise 6 Kasım'da ön siparişlere açılacak ve 13 Kasım'da gönderilecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page