top of page
Ara

Intel, NAND ve SSD işini 9 milyar dolara SK Hynix'e satıyor

Intel, tüm odağını AI, Edge ve 5G'ye kaydıracak

Intel, NAND ve SSD işini 9 milyar dolara SK Hynix'e satıyor

SK Hynix, Intel'in katı hal sürücü (SSD) işini, NAND bellek yongası işini ve Çin'deki Dalian Bellek Üretim Tesisi'ni 10.3 trilyon (9 milyar $) karşılığında satın alacak.


Güney Koreli üretici, varlıkların tamamen devralınmasını kapatmak için 2021'in sonlarında 7 milyar dolar ve Mart 2025'te 2 milyar dolar daha ödeyecek. Satılan işletmelerden satın alma, çalışanlar ve Ar-Ge personeli SK Hynix'e katılmaya devam edecek.


Intel deoplama bölümünü gözden çıkardı

Intel, Intel Optane geliştirmelerine devam edecek; depolama hızlarını iyileştirmek için tasarlanmış bir teknoloji sistemi. Intel ayrıca Dalian tesisinde NAND gofret üretmeye devam edecek ve anlaşma 2025'te kapanana kadar NAND flash gofretleriyle ilgili tüm markalarını elinde tutacak.


Intel, NAND işinden yaklaşık 2.8 milyar dolar gelir elde etti ve işletme gelirine yaklaşık 600 milyon dolar katkıda bulundu. SK Hynix, yılda yaklaşık 1,2 milyar dolar gelir elde etmeyi umuyor. Anlaşmanın ardından, SK Hynix'in hisse fiyatı yüzde 1,73 düştü, ancak yavaş yavaş önceki yüksek seviyesi 87.000 KRW'ye (76 $) geri dönüyor. Intel, işlemden elde edilen parayı AI, 5G ve Edge gibi alanlarda uzun vadeli büyüme fırsatlarına pompalamak için kullanmaya devam edeceğini söyledi.


Henüz düzenleme onayı verilmiş değil, bu nedenle önümüzdeki yıl anlaşma onaylanana kadar hiçbir şey kesin değil.


SK Hynix CEO'su Seok-Hee Lee şunları söyledi: “NAND flash teknolojisi yeniliğine öncülük eden SK Hynix ve Intel’in NAND bölümünün yeni geleceği birlikte inşa etmek için çalıştığını görmekten memnuniyet duyuyorum. SK Hynix, birbirimizin güçlü yönlerini ve teknolojilerini alarak proaktif olarak müşterilerden gelen çeşitli ihtiyaçlara yanıt verecek ve iş yapımızı optimize edecek, DRAM'de başardıklarımızla karşılaştırılabilecek NAND flash pazar segmentindeki yenilikçi portföyümüzü genişletecek.


Intel’in CEO'su Bob Swan şunları söyledi: “Kurduğumuz NAND bellek işiyle gurur duyuyorum ve SK Hynix ile bu kombinasyonun müşterilerin, ortakların ve çalışanların yararına bellek ekosistemini büyüteceğine inanıyorum. Intel için bu işlem, müşterilerimizin başarısında daha büyük bir rol oynayabileceğimiz ve hissedarlarımıza cazip getiriler sunabileceğimiz farklılaştırılmış teknolojiye yatırımlarımıza daha fazla öncelik vermemizi sağlayacak. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page