top of page
Ara

Intel 11. nesil çekirdek işlemcileri piyasaya sürüyor: Eşsiz hız aşırtma ve oyun performansı

11. Nesil Intel Core S serisi masaüstü işlemciler, amiral gemisi Intel Core i9-11900K liderliğinde bugün dünya çapında piyasaya sürüldü

Intel 11. nesil çekirdek işlemcileri piyasaya sürüyor: Eşsiz hız aşırtma ve oyun performansı

11. Nesil Intel Core S serisi masaüstü işlemciler (kod adı "Rocket Lake-S"), amiral gemisi Intel Core i9-11900K liderliğinde bugün dünya çapında piyasaya sürüldü. Intel Thermal Velocity Boost ile 5,30 GHz'e varan hızlara ulaşan Intel Core i9-11900K, oyunculara ve bilgisayar meraklılarına daha da fazla performans sunuyor.


Yeni Cypress Cove mimarisinde tasarlanan 11. Nesil Intel Core S serisi masaüstü işlemciler, donanım ve yazılım verimliliğini dönüştürmek ve ham oyun performansını artırmak için tasarlanmıştır. Yeni mimari, en yüksek frekanslı çekirdekler için döngü başına %19'a kadar gen-over-gen talimatları (IPC) iyileştirmesi getiriyor ve zengin medya ve akıllı grafik yetenekleri için Intel Xe grafik mimarisine sahip Intel UHD grafikleri ekliyor. Bu önemli çünkü oyunlar ve çoğu uygulama, yüksek kare hızları ve düşük gecikme süreleri sağlamak için yüksek frekanslı çekirdeklere bağımlı olmaya devam ediyor.


Yeni 11. Nesil masaüstü işlemcileriyle Intel, masaüstü oyun performansını sınırlara zorlamaya ve her yerdeki oyuncular için en şaşırtıcı sürükleyici deneyimleri sunmaya devam ediyor.


Yığının en üstünde, 5,3 gigahertz, sekiz çekirdek, 16 iş parçacığı ve 16 megabayt Intel Smart Cache ile eşsiz bir performans sunan 11. Nesil Intel Core i9-11900K yer alıyor. Kilidi açılmış 11. Nesil Intel Core masaüstü işlemci, bu platformda sorunsuz oyun ve sorunsuz çoklu görev sağlamaya yardımcı olmak için DDR4-3200 ile yüksek bellek hızlarını destekler.


Bu nesildeki iyileştirmeler şunları içeriyor:

— %19'a kadar gen-over-gen IPC performans artışı.

— Intel Xe grafik mimarisine sahip Intel UHD grafiklerle% 50'ye kadar daha iyi entegre grafik performansı.

— Intel Deep Learning Boost ve Vector Neural Network Talimatları, yapay zeka (AI) çıkarımını hızlandırmayı destekler - derin öğrenme iş yükleri için performansı büyük ölçüde artırır.

— Esnek hız aşırtma ve ayarlama performansı ve deneyimi için gelişmiş hız aşırtma araçları ve özellikleri.

— En iyi 200'den fazla oyun geliştiricisiyle yakın işbirliği sayesinde Intel, heyecan verici oyun deneyimleri sunmak için 11. Nesil Intel Core S-serisi işlemcilerden yararlanabilmeleri için uygulamalara bir dizi oyun, motor, ara yazılım ve işleme optimizasyonu getiriyor.


Üstün Ayar ve Kararlılık: 11. Nesil Intel Core masaüstü işlemciler, benzersiz hızlar ve üstün oyun performansı elde etmek için daha esnek ayarlamalar için yeni hız aşırtma araçları ve özellikleri sunar. Bu nesil, DDR4 frekansında gerçek zamanlı değişikliklere olanak tanıyan gerçek zamanlı bellek hız aşırtma içerir, H570 ve B560 yonga setleri için bellek hız aşırtma desteğini genişleterek kullanıcıların hız aşırtma, Gelişmiş Vektör Uzantıları (AVX) 2 ve AVX-512 voltaj koruma bandı geçersiz kılma deneyimi yaşamasına olanak tanır. ve daha geniş zamanlamalara ve Gear 2 desteğine (Gear 1 desteğine ek olarak) sahip tamamen yeni bir entegre bellek denetleyicisine sahip.


Günlerce Medya ve Akış Özellikleri: Yeni 11. Nesil Intel Core S serisi, AAA oyundan yüksek tanımlı akışa kadar zengin medya deneyimleri sunar ve DDR4-3200 MHz desteği, 20 PCIe 4.0 hattı, Intel Quick Sync Video, geliştirilmiş ortam (10 bit AV1 / 12bit yüksek verimli video kod çözme ve uçtan uca sıkıştırma), gelişmiş ekran (Tümleşik HDMI 2.0, HBR3) ve ayrı Thunderbolt 4 ve Intel Wi-Fi 6E desteği.


Intel 11. Nesil Intel Core S serisi masaüstü işlemciler hakkında daha fazla bilgi için Intel'in web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page