top of page
Ara

Instagram uzunca süredir beklenen özelliği nihayet getiriyor: Edit Grid

Instagram, kullanıcıların profil fotoğraf ızgaralarını yeniden düzenlemelerine ve daha önce yayınladıkları resimleri istedikleri sıraya göre biçimlendirmelerine olanak tanıyan yeni bir seçeneği test ediyor

Instagram uzunca süredir beklenen özelliği nihayet getiriyor: Edit Grid

Tüm sosyal medya platformları gibi Instagram da bünyesine sürekli yeni özellikler alıp kullanıcı kitlesine daha iyi bir deneyim sunmak için çabalıyor. Gün geçtikçe eklenen fonksiyonlar, uygulamalar arasındaki rekabeti giderek artırırken, kullanıcıların beğenisini kazanmak konusunda da oldukça büyük bir rol oynuyor. Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi tarafından yayınlanan bu örnekte görebileceğiniz gibi, yeni 'Izgarayı Düzenle' seçeneği profil ayarlarınızda görüntülenecek ve her birinin ne zaman yayınlandığına bakılmaksızın profil galerinizi istediğiniz gibi yeniden düzenlemenizi sağlayacak.


Uygulamaya gelecek yeni fonksiyon hakkında bazı bilgiler belli olmaya başladı. Yeni gelen bilgilere göre, Facebook’un Instagram’a eklemek istediği yeni özellik ile birlikte fotoğraf paylaşma uygulaması çok daha güzel bir sosyal ağ haline gelecek. Üstelik bu fonksiyon, birçok kişinin uygulamaya gelmesini istediği özelliklerden biri. İşte gelecek yeni “Edit Grid” detayları ise şu şekilde:


Instagram gönderi sıralamasını yönetmek artık mümkün

Herkesin özlemle beklediği kronolojik akış sıralaması özelliğinin ardından Instagram, şimdi de neredeyse bunun tam tersi bir yenilik için kollarını sıvadı. Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi, bu yeni özellik hakkında bilgiler verdi ve fonksiyonun çalıştığı sırada çektiği ekran görüntülerini Twitter hesabı üzerinden paylaştı.


Instagram uzunca süredir beklenen özelliği nihayet getiriyor: Edit Grid

Edit Grid” isimli bu özellik, Instagram hesabınızda paylaştığınız gönderileri istediğiniz sıralamaya göre düzenleyebilmenize olanak sağlıyor. Özellik, profil ayarlarında görünecek ve kullanıcılar kronolojik bir sıralama zorunluluğu kalmadan istedikleri sırayla gönderilerini düzenleyebilecek. Bu da onu, kronolojik akış özelliğinin oldukça zıttı bir özellik yapıyor.


Gönderilerinizin sırasını tamamen yeniden düzenleme kapasitesi bunu daha da ileri götürüyor ve platformun uzun süredir devam eden sipariş ve görüntüleme sürecindeki temel değişiklik göz önüne alındığında, Instagram'ın gerçekten devam etmeye karar verip vermediğini görmek ilginç olacak. Instagram, bazı yönlerden kullanıcı istekleriyle uyumlu olan ana besleme ve profil seçeneklerini denemeye giderek daha istekli görünüyor, aynı zamanda ana beslemelerini her zamankinden daha az kullanan kişilerle de ilgili olabilir, video gönderileri, özellikle Reels artık çoğunluğu yönlendiriyor.


“Edit Grid” birçok kullanıcıyı sevindirecek gibi gözüküyor. Ancak platforma gelecek özellikler hakkında sızdırılan tek bilgi bu değil. Paluzzi, aynı zamanda Instagram’ın üzerinde çalıştığı diğer bir yenilik olan çıkartmalar hakkında da bilgi verdi. Hikayeler üzerine eklenen bu yeni çıkartmaların içinde istediğiniz emojiyi seçerek kullanabileceğiniz yeni bir tepki emojisi de bulunuyor. Tüm bu yeni özelliklerin ne zaman kullanıma sunulacağı ise şimdilik belirsiz.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page