top of page
Ara

Instagram, Reels reklamlarını daha fazla ülkede test etmeye başladı

Instagram'ın esasen TikTok'u yakalaması ve Reels'i her açıdan daha büyük bir düşünce haline getirmesi açısından mantıklı

Instagram, Reels reklamlarını daha fazla ülkede test etmeye başladı

Instagram, geçen ay bazı bölgelerde bunları test ettikten sonra , seçeneğin potansiyelini hızlı bir şekilde geliştirmek gibi göründüğü için, artık Mikro reklamları daha fazla ülkeye genişletmek için harekete geçiyor.


Burada görebileceğiniz gibi, TikTok reklamlarına çok benzeyen Reels reklamları, feed'inizdeki diğer Reels klipleri arasında görünür ve ücretli bir promosyonun parçası olduklarını belirtmek için profil simgesinin altında bir 'Sponsorlu' etiketi içerecek.


Instagram ilk olarak geçen ay Hindistan, Brezilya, Almanya ve Avustralya'da Reels reklamları başlattı ve AdWeek'in haberine göre şimdi bunları Kanada, Fransa, İngiltere ve ABD'deki markalara genişletiyor.


Bu hareket, içerik oluşturucuların Reels çabaları için ödeme almasını sağlayacak ve seçeneği destekleme ve geliştirmede Instagram için daha fazla değer sağlamasını sağlayacak daha sürdürülebilir bir Reels eko sistemi oluşturma yönündeki sürekli çabanın bir parçası.


Instagram, Reels kullanımıyla ilgili herhangi bir resmi rakam paylaşmadı, ancak Instagram CEO'su Adam Mosseri, bu seçeneğin "hem insanların ne kadar paylaştığı hem de ne kadar tükettiği açısından" büyüdüğünü belirtti. Instagram ayrıca, Reels'in geçen Haziran ayında TikTok'un yasaklandığı Hindistan'da belirli bir kullanım ivmesi gördüğünü söyledi.


Ancak yine de TikTok'un gerisinde adil bir yol ve kullanıcıların artık TikTok'ta Facebook veya Instagram'da olduğundan daha fazla zaman harcadıklarını öne süren yakın tarihli bir raporla, Facebook şüphesiz Reels kullanımını teşvik etmeye odaklanmaya devam edecek gibi görünüyor.


Bu aynı zamanda, Reels içerik oluşturucularına Snapchat'in Spotlight programına benzer benzersiz içerik yayınlamaları için ödeme yapan Instagram'ı da görebilir ve bu yeni bildirim kartı yakın zamanda testte tespit edildi.


Bu, Reels'in daha fazla ivme kazanmasına yardımcı olabilir ve bu, daha fazla reklamvereni kaydolmaya ve reklamlarının Reels klipleri arasında gösterilmesini sağlamaya daha da teşvik edecektir.


Bu nedenle bu yeni yayılma politikası, Instagram'ın esasen TikTok'u yakalaması ve Reels'i her açıdan daha büyük bir düşünce haline getirmesi açısından mantıklı.


Bu, onu markanız için alakalı bir seçenek haline getirecek mi? Kesin kullanım istatistiklerine sahip olana kadar söylemek zor, ancak reklam erişiminin artmasıyla birlikte, Instagram'ın yakın gelecekte bu cepheyle ilgili daha fazla bilgi paylaşmasını bekleyebilirsiniz.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page