top of page
Ara

Instagram profillere ve etiketlere ek olarak anahtar kelime araması ekliyor

Instagram profiller, hashtag'ler ve konumlarla sınırlı olmanın aksine, kullanıcılara belirli anahtar kelimeleri arama kapasitesi sağlayacak olan arama işlevinde bir güncelleme yaptığını duyurdu

Instagram, profiller, hashtag'ler ve konumlarla sınırlı olmanın aksine, kullanıcılara belirli anahtar kelimeleri arama kapasitesi sağlayacak olan arama işlevinde bir güncelleme yaptığını duyurdu. Bu bir anlamda, hashtag kullanmaktan öte anahtar kelime kullanmanın önemini artıracak bir yenilik olaraktan değerlendirilebilir.


Bu yılın başlarında Instagram, içerik oluşturucuların kullanıcı profillerindeki özel bir sekmede ipuçlarını, kaynakları ve diğer uzun biçimli içerikleri paylaşmalarına olanak tanıyan "Guides (Kılavuzlar)" adlı yeni bir özelliği kullanıma sundu. Başlangıçta Instagram, Rehberleri zihinsel sağlık ve esenliğe odaklanan içerik yayınlayan seçkin bir grup yaratıcıyla sınırladı. Bugün şirket, formatı tüm kullanıcıların kullanımına sunduğunu ve Kılavuzları diğer içerik türlerini de (Ürünler, Yerler ve Gönderiler dahil) kapsayacak şekilde genişlettiğini söylüyor.


Şimdiye kadar Instagram'da bir şey aramaya başladığınızda, sonuçlarınız adlar, kullanıcı adları, konumlar ve hashtag'lerle sınırlıydı. Ancak bu örnekte görebileceğiniz gibi, artık belirli arama terimlerine dokunabileceksiniz ve Instagram size tam olarak bu kelimeleri içeren tüm yayınları gösterecek.


Ayrı olarak, Instagram bugün ayrıca arama işlevinde, kullanıcıları ilgi alanlarına daha iyi yönlendirecek bir güncelleme duyurdu.


"Guides" adıyla lanse edilen, Instagram içerik oluşturucularına ve pazarlamacılara, şimdiye kadar daha çok medyaya (fotoğraf ve video gibi) odaklanmış bir sosyal ağda uzun biçimli içeriği paylaşmanın bir yolunu açmak için tasarlandı. Karşılaştırıldığında, Instagram Rehberi, tartışılan konuyu açıklamak için fotoğraflar, galeriler ve videolar eşliğinde metin içerebileceğinden daha çok bir blog gönderisine benzeyebilir.


Instagram'a göre, anahtar kelime aramaları "Instagram'ın topluluk kuralları dahilindeki genel ilgi konuları ve anahtar kelimelerle sınırlı" olacaktır. Bu nedenle, her niş anahtar kelime ve konu bu şekilde aranamayacaktır.


Instagram ayrıca anahtar kelime arama sonuçlarını "içerik türü, altyazılar, yayınlandığı zaman ve daha fazlası" dahil olmak üzere bir dizi faktöre göre sıralayacak. Ayrıca, algoritma hesaplamalarına göre her bir kullanıcıyla en alakalı eşleşmeleri vurgulanacağı belirtildi.


Bu nedenle, salt anahtar kelime araması değildir ve içeriğin nasıl görüntülendiğini belirleyen niteleyiciler vardır. Ancak arama ve keşif üzerinde ve insanların platformda profilinizi nasıl bulduklarında etkisi olabilir.


Ürünler, Yerler ve Gönderilerin genişletilmesiyle Instagram Guides'ları artık daha fazla alanı kapsayabilir. Instagram, özelliğin kullanımını da kolaylaştırdığını söylüyor. Şirket, Instagram Mağazası'ndaki yeni alışveriş destinasyonunda Ürün Kılavuzları da sunabileceğini belirtti.


Guides ziyaretçileri, bulunan içerikleri kendi Hikayelerinde ve Direkt Mesajlarda paylaşarak erişimlerini daha da genişletebilmeleri de mümkün. Bu, daha geniş bir içerik yelpazesini bulmayı kolaylaştırırken, Instagram performansını en üst düzeye çıkarmak isteyen markalar için arama hususlarını da değiştirebilir.


Örneğin, daha önce alakalı aramalarda görünmek istiyorsanız, bu kanallara girmek için doğru hashtag'leri eklemeniz gerekiyordu. Ancak şimdi, görünürlüğü en üst düzeye çıkarmak için olası her hashtag varyasyonunu eklemeniz gerekmeyecek, çünkü başlığınızda kullandığınız terimler çoğu durumda insanların içeriğinizi bulmasını sağlamak için yeterli olacaktır.


İlerleyen en iyi stratejiyi formüle etmek için birkaç deney yapmaya ve gönderilerinizin hashtagli ve hashtagsiz nasıl göründüğünü görmeye değer olabilir.


Özetle, markaların ve şirketlerin Sosyal medya ve SEO stratejilerinde ciddi değişikliklerin önünü açacak bir gelişme olarak değerlendirilebilir.


Instagram'ın arama güncellemesi bugünden itibaren Kanada, ABD, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ve İrlanda'daki tüm kullanıcılar için İngilizce olarak mevcut. Yakında tüm dünyada sunulması bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page