top of page
Ara

Instagram, Hikayeler ve yakında Reels için bir altyazı seçeneği ekliyor

Güncelleme tarihi: 22 May 2021

Instagram, kullanıcıların ses olmadan izlemelerine olanak tanıyan yeni bir "altyazı çıkartması" ile video Reels ve Hikayeleri daha erişilebilir hale getiriyor

Instagram, Hikayeler ve yakında Reels için bir altyazı seçeneği ekliyor

Instagram, kullanıcıların ses olmadan izlemelerine olanak tanıyan yeni bir "altyazı çıkartması" ile video Hikayelerini ve Reels özelliğini daha erişilebilir hale getiriyor. Bu özellik, işitme güçlüğü çeken veya işitme engelli kullanıcıların video içeriğiyle etkileşime girmesini kolaylaştırmakla kalmayacak, aynı zamanda kullanıcılara seslerini açık tutmak istemedikleri bir yerdeyken video izleme olanağı da sunuyor.


Bu özelliği kullanmak için içerik oluşturucular önce Instagram uygulamasındaki Hikayeler veya Reels Kamerasını kullanarak yeni bir video kaydedecek veya telefonlarının galerisinden yüklemek için bir video seçmeleri gerekecek. Ardından, çıkartma seçenekleri lsitesini açacak ve konuşmanızı metne dönüştürecek yeni "Altyazılar" çıkartmasını seçmeniz gerekiyor. Ayrıca, içeriğinizle eşleşecek şekilde resim yazısının stilini, konumunu ve metni ve rengi düzenleyebilirsiniz. Gönderi yayınladığınızda, videonuzun yanında herkesin görmesi için altyazılar görünecektir.


Bu özellik lansman sırasında yalnızca İngilizce ve İngilizce konuşulan ülkelerde mevcut, ancak Instagram bunu yakında diğer ülke ve dillerde de sunmayı planlıyor. Ayrıca altyazı çıkartmasını önce Hikayeler'e dağıtıyor ve ardından onu daha geniş bir lansmanla Reels test etmeye başlayacak.


Altyazı çıkartması, Collab çıkartması, Link çıkartması, Yeniden paylaş etiketi ve diğerleri gibi diğer potansiyel yeni eklemelerin yanı sıra geçen yıl geliştirme aşamasında görülmüştü. Instagram ebeveyni Facebook'un da geliştirme aşamasında kendine ait bir başlık etiketi var gibi görünüyor. Çıkartma daha sonra bu baharın başlarında bazı Instagram kullanıcıları ile test etmeye başladı.


Ayrıca, TikTok'un otomatik altyazı olarak adlandırdığı kendi altyazı özelliğini açıklamasından yalnızca haftalar sonra geliyor. Bununla birlikte, iki ürün biraz farklıdır. Otomatik altyazılar, bir TikTok videosundaki konuşmayı Amerikan İngilizcesi ve Japoncaya otomatik olarak çevirir, ancak metnin kendisi özelleştirilemez ve izleyici tarafından uygulamanın paylaşım panelinden açılıp kapatılabilir. Ayrıca, henüz geniş çapta benimsenmedi ve birçok TikTok içerik oluşturucusu, kendi oluşturdukları veya üçüncü taraf uygulamaları aracılığıyla altyazıları kullanmaya devam etme eğilimindedir.


Instagram, daha önce Threads ve IGTV'de altyazı desteğini başlattığını ancak Hikayeler ve Reels geliştirmelerinin, tek başına Instagram Hikayelerinin her gün 500 milyondan fazla kişi tarafından kullanıldığı göz önüne alındığında daha fazla etki yaratacağını belirtiyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page