top of page
Ara

İngiltere, 'yanıltıcı' kripto para reklamlarına geçit vermeyecek

Maliye bakanlığı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İngiltere'nin kripto varlıkları için tüketicilere zarar verebilecek "yanıltıcı" reklamlara geçit vermeyeceğini söyledi

İngiltere, 'yanıltıcı' kripto para reklamlarına geçit vermeyecek

Bitcoin gibi kripto para birimlerinin reklamları özellikle Londra'da arttı ve etkisi hakkında endişelere yol açtı.


Maliye bakanlığı, İngiltere'de yaklaşık 2.3 milyon kişinin şu anda bir kripto varlığa sahip olduğunu söyledi, ancak araştırma, kripto paranın gerçekte ne anlama geldiğinin anlaşılmasının, bazı kullanıcıların ne satın aldıklarını tam olarak anlayamayabileceğini öne sürdüğünü ileri sürdü.


İngiltere Maliye Bakanı yaptığı açıklamada, "Kripto varlıklar, insanlara işlem yapmak ve yatırım yapmak için yeni yollar sunarak heyecan verici yeni fırsatlar sağlayabilir ancak tüketicilere yanıltıcı iddialarla ürünler satılmaması önemlidir." dedi.


Maliye bakanlığı, bitcoin gibi kripto para birimleri için yapılan promosyonlara ilişkin bir kamu istişaresinden elde edilen bulguları ortaya koydu.


Bakanlık, reklam kripto varlıklarının mevcut finansal promosyonlar mevzuatı kapsamında getirileceğini söyledi.


Bakanlık, bu, nitelikli kripto varlıkların tanıtımının Finansal Davranış Otoritesi tarafından belirlenen kurallara tabi olacağı ve bunları hisse senetleri ve sigorta ürünleri için finansal promosyonlarla aynı standartlarda tutacağı anlamına geliyor.


Bakanlık, FCA veya İngiltere Bankası tarafından yetkilendirilmediği veya promosyonun içeriğinin bir firma tarafından onaylanmadığı sürece bir işletmenin kripto varlıklarını tanıtmasına izin verilmeyeceğini ekledi.


Yasa değişikliklerinin uygulanmasına yönelik ikincil mevzuat, parlamentonun zamanının gelmesiyle birlikte gündeme getirilecek. Hükümet geçen yıl ayrıca kripto varlıkları ve sabit paraları düzenlemek için daha kapsamlı yasa tasarılarını görüşmelerine başladı.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page