top of page
Ara

İddia: Twitter'ın yeni özelliğinin kullanım ücreti belli oldu

Twitter'ın belli bir ücret ödemeyi kabul edecek olan kullanıcılarına yeni özellikler sunacağı ifade ediliyordu

İddia: Twitter'ın ücretli hizmetinin kullanım ücreti belli oldu

Twitter'ın belli bir ücret ödemeyi kabul edecek olan kullanıcılarına yeni özellikler sunacağı ifade ediliyordu. 'Twitter Blue' olarak hizmete alınacağı söylenen özelliğin fiyatı hakkında yeni bir iddialar gelmeye devam ediyor.


Sosyal medya platformlarının çok büyük bir kısmı ücretsizdir ve ücretsiz olarak yoluna devam edeceğini taahhüt ediyor. Ancak şirketleştikçe artan maliyetleri karşılayabilmek için para kazanmak için farklı yöntemler izlerler. Örneğin Facebook, elde ettiği gelirin kaynağı olarak kullanıcıların gördüğü reklamlar üzerinden gelir elde eder. Benzer şekilde Twitter sponsorlu içeriklerin yanısıra farklı bir gelir modelini tanıtmaya hazırlanıyor.

Son dönemlerde sık sık daha fazla özelliğe sahip, paralı bir abonelik sistemi getireceği yönünde haberler çıkan Twitter, gündeme bomba etkisi yarattı. Şimdi de daha önce de tersine mühendislik yaparak uygulamalar hakkında bilgiler veren bir yazılım mühendisi, uygulama hakkında açıklamalar yaptı.

İsmi 'Twitter Blue' olması bekleniyor

Wong'un yaptığı incelemeler, Twitter'ın ücretli abonelik servisi ile sunacağı özellikler arasında yer imlerini daha iyi derlemeyi sağlayacak özellikler, geri al düğmesi gibi hizmetler yer aldığını ortaya koyuyor. Bu özelliklerin bir kısmı, daha önce yapılan Twitter anketlerinde de yer alıyordu.

Twitter işaretlerini vermişti

"Twitter Yer İmi Koleksiyonları üzerinde çalışıyor, bir başka deyişle pek çok kişinin istediği 'yer imi klasörleri' "

Twitter'ın ücretli bir abonelik sistemine geçeceği uzun zamandır gündemdeydi. Ücretli üyelik söylentilerini en çok hareketlendiren gelişme ise Twitter'ın verdiği bir iş ilanı açmıştı. Bu iş ilanında platformun bir abonelik servisi üzerinde çalışacak bir ekip kurduğu, bu ekibin ödeme ve Twitter.com ekibi ile yakın şekilde çalışacağı belirtilmişti.


Kaynak: Mashable

0 yorum
bottom of page