top of page
Ara

İddia: Netflix 190 milyar dolar karşılığında Microsoft'un olabilir

Reuters, Microsoft’un 2023 yılı içerisinde dijital yayın platformu Netflix’i satın almayı değerlendirdiğini ve bu satın almanın bedeli ise 'tahminen' 190 milyar dolar civarında olabileceğini öne sürdü

İddia: Netflix 190 milyar dolar karşılığında Microsoft'un olabilir

Reuters, Microsoft’un 2023 yılı içerisinde dijital yayın platformu Netflix’i satın almayı değerlendirdiğini ve bu satın almanın bedeli ise 'tahminen' 190 milyar dolar civarında olabileceğini öne sürdü.

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Satya Nadella dönemi başlangıcından bu yana, köklü değişime giren şirket büyük satın alma stratejilerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Microsoft, Minecraft ile başlayan ve ardından LinkedIn, Nuance ve Activision Blizzard ile devam eden büyük çaplı satın almalara projelerine imza attı.

Her ne kadar, birçok satın alma süreci başarıyla tamamlanmış olsa da, son dönemde, Activision Blizzard satın alınması ardından açılan rekabet davası sonucunda şirketin Activision Blizzard’ı kaybetme ihtimali bulunsa da Netflix’e yönelmenin stratejik açıdan mantıklı bir hamle olarak değerlendiriliyor.

Öte yandan, Microsoft ve Netflix arasındaki yakın bağ, yeni değil. İki şirket, Netflix reklamlı abonelik hizmeti için partnerliğe imza atmıştı. Diğer yandan, Microsoft'tan Brad Smith ise Netflix yönetim kurulunda yer alıyor. Son olarak, Microsoft birden fazla cihaz üzerinden video-oyun yayın hizmeti sunmayı da planladığı düşünüldüğünde, 2023 yılında Microsoft büyük satın alma hamlelerine devam etmesi olağan görünüyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page