top of page
Ara

IBM, yeni hizmetlerle hibrit bulut güvenliğini hedefliyor

IBM, kuruluşların hibrit bulutlarını yönetmelerine ve güvence altına almalarına yardımcı olmayı amaçlayan yeni hizmetler yayınladı

IBM, yeni hizmetlerle hibrit bulut güvenliğini hedefliyor

Bulutun avantajlarını şirket içi altyapıyla birleştiren hibrit bulut çözümleri, birçok şirket için tercih edilen seçenek haline geldi. Ancak ikisini birleştirmek ve doğru bir şekilde güvence altına almak zorluklar yaratabilir.


IBM, şirketlerin bu zorlukların üstesinden gelmesine yardımcı olmak amacıyla IBM Security Services for Cloud'un gelişmiş bir sürümünü yayınladı. Yeni hizmetler, şirketlerin hibrit ortamlarında tutarlı bir güvenlik politikası sürdürmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Hizmetler, potansiyel riskleri belirlemeye ve önceliklendirmeye ve yöneticilerin bunları ele almasına yardımcı olmak için yapay zeka (AI) kullanır.


IBM Güvenlik Hizmetleri Teklif Yönetimi ve Stratejisi Küresel Direktörü Vikram Chhabra, "Bulut güvenliği göz korkutucu görünebilir; savunucular geniş bir saldırı yüzeyiyle, paylaşılan sorumluluk modelleriyle ve hızla gelişen bulut platformları ve araçlarıyla karşı karşıya. Eski güvenlik yaklaşımlarının bu yeni işletim modelinde işe yarayacağını varsayamayız - bunun yerine, herhangi bir bulutta bağlam, işbirliği ve görünürlüğü bir araya getiren sıfır güven ilkelerine dayalı bir strateji ile güvenlik, özel olarak hibrit bulut çağı için modernize edilmelidir." dedi.


Geliştirilmiş araçlar, IBM’in hibrit bulut sağlayıcısına geçişinin en son örneğidir. Şirket, geleneksel işinden yola çıkarak ikiye bölünmeyi planlarken, çekirdek şirket hibrit buluta odaklanıyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page