top of page
Ara

İşletmenizi 2021'e taşımak için 58 eşsiz e-Ticaret istatistikleri

Sipariş vermeniz gereken birçok envanteriniz, yönetmeniz gereken personeliniz ve oluşturmak ve sürdürmek için itibarınız var

Sipariş vermeniz gereken birçok envanteriniz, yönetmeniz gereken personeliniz ve oluşturmak (veya sürdürmek) için itibarınız var. Ancak en son e-ticaret trendlerinden haberdar olmak için zaman bulmak çok önemlidir. Geçen yıl işe yarayan şey her zaman bu yıl daha fazla satış yapmanın planı olmayacak. Müşteri tercihleri ​​sürekli değişiyor. Bu özellikle 2020 için geçerlidir. COVID-19 ile ilgili kilitlenmeler, yıllarca kullandığımız alışveriş yöntemlerinin artık mümkün olmadığı anlamına geliyordu. Amazon gibi e-ticaret devlerinin yükselişiyle birlikte, çevrimiçi mağazanızın geliştirilmesine yatırım yapmak, ayak uydurmanıza yardımcı olabilir. Sizi 2020 ve 2021 ve sonrasında görecek 58 e-ticaret istatistiği topladık. Sindirmenizi daha da kolaylaştırmak için, bunları kategoriye göre ayırdık:

  • Genel e-ticaret istatistikleri

  • Alışveriş tercihi

  • COVID-19 sırasında e-ticaret

  • Online ödeme yöntemleri

  • Sosyal kanıt

  • Ürün sayfaları

  • Terk edilmiş alışveriş sepetleri

  • e-ticaret pazarlaması

Genel e-ticaret istatistikleri

01. 2021'de dünya çapında 2,14 milyardan fazla insanın çevrimiçi olarak ürün ve hizmet satın alması bekleniyor (Statista) 02. Online satışlar 2019 yılında dünya genelindeki tüm perakende satışların %14,1'ini oluşturdu. Bu rakamın 2023'te %22'ye ulaşması bekleniyor (Statista) 03. 2040 yılına kadar perakende satışların %95'inin internet üzerinden yapılacağı tahmin ediliyor (Nasdaq)

E-ticaretin hızla büyüdüğünü öğrenmek sürpriz olmayacak. Her zamankinden daha fazla çevrimiçi mağaza var ve çevrimiçi alışveriş perakendeyi geride bırakıyor. Bu tahminlere göre, geleneksel perakendecilik 2040 yılına kadar neredeyse yok olabilir. Halihazırda bir e-ticaret siteniz yoksa, şimdi başlama zamanı. Çevrimiçi mağazanızı başlatın, ürün envanterinizi yükleyin ve milyonlarca müşterinin çevrimiçi alışverişe yönelmesinden yararlanmaya başlayın.

04. X Kuşağı, yılda en çok çevrimiçi satın alma işlemi gerçekleştiriyor (18.6), onu Y kuşağı (15.6) ve baby boomers (15.1) (KMPG Global) takip ediyor

İnternetten alışveriş yapan insanların çeşitliliği de değişiyor. Daha önce, daha yaşlı müşteriler, teknolojinin karmaşıklığı nedeniyle çevrimiçi alışveriş yapmaktan rahatsızlık duyuyordu. Yine de internet bu kadar çok cihazı güçlendirirken, çevrimiçi alışveriş her yaştan insan için gidilecek alışveriş yöntemi haline geliyor. E-ticaret pazarlamanızı planlarken bunu göz önünde bulundurun. Hedeflemenizi daha geniş ve daha eski bir kitleye açmak, daha önce mağazada alışveriş yapmış olan kişilere ulaştığınız anlamına gelir. Facebook kampanyalarınızı 50 yaşın üzerindeki insanlara ulaşmak için düzenleyin. Daha yaşlı müşterilerinizin satın alma eğiliminde olduğu ürünlerde özel indirimler sunun. Her şeyden önce, ödeme yapmalarını basitleştirmeyi unutmayın. Teknolojiden daha bilgili olsalar da, çevrimiçi alışveriş yaparken hala tamamen rahat değiller. Ürün sayfalarınıza bir Şimdi Satın Al düğmesi ekleyerek veya müşterilerin doğrudan ürün kataloğundan alışveriş sepetlerine ürün eklemelerine izin vererek ödeme hunisini onlar için basitleştirin . Mümkün olduğu kadar çok tıklamayı kaldırmak, müşteri deneyimini önemli ölçüde iyileştirecektir.

05. Amazon, ABD'deki e-ticaret satışlarının %38,7'sini alıyor (Marketing Charts) 06. Çevrimiçi alışveriş yapanların %63'ü ürün aramalarına Amazon'da başlıyor (Pazarlama Grafikleri) 07. ABD'deki alışveriş yapanların %49'u sınır ötesi ürün satın alıyor (Pitney Bowes)

E-ticaret mağazalarının sayısının artması harika. Herkesin çevrimiçi olarak geçimini sağlamak için tonlarca fırsat olduğunu gösteriyor. Yine de Amazon, herhangi bir e-ticaret mağazasının en büyük rekabetidir. ABD'deki e-ticaret satışlarının üçte birinden fazlasını elinde tutuyorlar ve çoğu alıcının ürün aramaya başladığı yer burası. İyi haber şu ki, Amazon gibi bir e-ticaret deviyle rekabet etmek imkansız değil. Benzersiz ürünler sunarak Amazon müşterilerini çekin. E-ticaret sitesi toptan genel ürünler için popüler olabilir, ancak el yapımı veya özelleştirilmiş ürünler için gidilecek yer değildir. Bunu e-ticaret pazarlama mesajlarınızda oynayın. Amazon'un kataloğunda bulamadıkları ürünleri sergileyin. Ücretsiz ve uluslararası nakliye hizmeti sunmak, Amazon müşterilerini sizden satın almaya ikna edebilir. Sitenizde bir afiş kullanarak bunu müşterilerinize açık hale getirin . İnsanlardan ücretsiz kargoya hak kazanmadan önce belirli bir dolar harcamalarını isterseniz, onları daha sonra Amazon'a gitmek yerine sitenizden daha fazla ürün satın almaya teşvik edebilirsiniz. Sonuç olarak: Bir müşterinin alışveriş tercihlerini anlamak ve bunları doğru bir şekilde pazarlamak, aksi takdirde Amazon müşterilerini kapınıza getirmenin sırrıdır.

Alışveriş tercihleri

08. Çevrimiçi bir perakendeciyle olumlu bir deneyimin en önemli iki özelliği, hızlı sevkiyat hızı (% 76) ve kolay teslimat süreciydi (%60) (Marketing Chart) 09. Tüketicilerin %85'i hızlı gönderime göre ücretsiz gönderimi tercih ediyor (Deloitte) 10. ABD'deki çevrimiçi alışveriş yapanların %83'ü, satın aldıkları ürünler hakkında düzenli iletişim bekliyor (Narvar) 11. Nakliye ücretleri gibi ekstra maliyetler, alışveriş yapanların çevrimiçi arabalarını terk etmelerinin en büyük nedenidir (Baymard)

Ürün kalitesi, bir kişinin bir e-ticaret mağazasından bir ürün almaya karar vermesinin ana nedeni değildir. Muhtemelen, aynı (veya benzer) ürünü sunan yüzlerce başka mağaza var. Her seferinde kazandıran, genellikle ücretsiz veya hızlı gönderim şeklindeki rahatlıktır. Bazen ücretsiz gönderim teklif etmek mantıklı gelmez. Tek ürünlerde nakliye masraflarını karşılayacak kadar kar elde edemeyebilirsiniz. Çevrimiçi mağazanız için bu doğruysa, müşterilerin bu fazladan maliyetlerin arttığını görmesi için bunu ödeme sayfasına bırakmayın. Ürün sayfasında e-ticaret gönderim politikanızı net bir şekilde açıklayarak bir ürüne ilgi göstermeden önce onları uyarın . Bu, ödeme işleminin ortasında sepetlerini terk etmelerini engeller. Ücretsiz gönderimi karşılayıp karşılayamayacağınıza bakılmaksızın, müşterilerinizin ürünlerini alacağı bir zaman dilimi belirleyin ve buna bağlı kalın. Paket yolculukları boyunca düzenli güncellemeler göndererek onları döngüde tutun. İnsanların sizi bir rakip yerine seçmelerini sağlayan bu tür kolay teslimat sürecidir. Gibi nakliye yazılımı entegre ShipBob , ShipStation veya Shippo nakliye sürecini yönetmek ve müşterilerinizin yol boyunca her adımda haberdar tutmak için.

12. 2019'da alışveriş yapanlar Perşembe günü Cumartesi gününe kıyasla üç milyon kat daha fazla alışveriş yaptı (Salecycle) 13. Çevrimiçi satışlar için en yoğun saat 08:00 ile 09:00 arasındadır (saat dilimlerine göre ayarlanmıştır) (Salecycle)

E-ticaret satışlarınızın zamanlaması, pazarlama planınız ve genel operasyonlarınız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Büyük promosyonlarınızı ve pazarlama kampanyalarınızı bu yoğun zamanlarda, insanları satın alma olasılıkları en yüksek olan bir zamanda oraya yönlendirmek için planlayın. Ancak aynı anda gelen müşteri destek çağrılarını idare etmek için yeterli ekip gücüne sahip misiniz? Hafta sonundan hemen önce gelen siparişlerinizin çoğunu yönetebilir misiniz? Bir satış akışı almadan önce siparişlerinizin zamanlamasını bilmek, bunları işlemek için süreçler oluşturmanıza olanak tanır.

14. Tüketicilerin %40'ı Facebook üzerinden alışveriş yapmış, %13'ü Instagram üzerinden alışveriş yapmış ve% 12'si Pinterest satın almış (Avionos) 15. Tüketicilerin %29'u çevrimiçi alışveriş yapmak için chatbot kullanıyor veya kullanmayı planlıyor (Narvar)

Google'da bir ürün aramanın geleneksel çevrimiçi alışveriş yöntemi, müşterilerin bugün kullandığı tek yöntem değil. Sosyal medya uygulamaları gibi e-ticaret etkin teknolojinin eklenmesi hızlı ve kullanışlıdır. Çevrimiçi mağazanızı Facebook ve Instagram gibi platformlarla entegre ederek bu sosyal müşterileri hedefleyin . Örneğin Instagram'ın yerel alışveriş aracı, kolay bir ödeme işleminin ihtiyacına (ve önemine) bağlı olan özelliklerden yalnızca biridir. Ürününüzü her yüklemede etiketleyin ve takipçiler alışveriş yapmak için resme tıklayabilir. Amazon Alexa'nın satışları da son yıllarda arttı. Evlerinde bulunan akıllı cihazlar sadece onunla konuşarak sipariş verebiliyor. Envanterinizi Google Alışveriş'e yüklemek, bu ses destekli cihazların ürününüzü önermesine yardımcı olur. Müşterilerin botlara ile etkileşim daha rahat hale geldikçe, canlı sohbet veya chatbot müşteri hizmetleri kaygıları ya da onlar için en iyi ürünü doğrudan alışveriş yapan yanıt verdiklerini sitenize üzerine ayrıca bir entegre edebilirsiniz.

COVID-19 sırasında e-ticaret

16. Ağustos ayında, çevrimiçi hediye mağazaları GMV'de yıldan yıla %490'ın üzerinde büyüme kaydetti (Wix) 17. Tüketicilerin yaklaşık yarısı (%44) COVID-19 sırasında yeni markaları denedi (Arlington Araştırması) 18. Alışveriş yapanların %43'ü artık çevrimiçi alışveriş konusunda daha olumlu düşünüyor (Wunderman Thompson Commerce) 19. Gıda ve bakkaliye endüstrisi, Ocak-Nisan 2020 arasında %605 büyüme ile çevrimiçi satışlarda en büyük artışı gördü (Wix) 20. Y kuşağının %54'ü koronavirüsün satın alma kararlarını önemli ölçüde veya bir şekilde etkilediğini söylüyor (CNBC)

E-ticaretin bu yıl şimdiye kadarki büyümesi, COVID-19 salgınıyla desteklendi. Dünya çapındaki kilitlenmeler, gerçek mekanda faaliyet gösteren mağazaların dükkanı kapatması anlamına geliyordu. İnsanların bakkaliye gibi temel eşyaları almasının tek yolu çevrimiçi idi. İnternete geçiş, büyük olasılıkla 2020 tatil sezonu boyunca devam edecek . Hediye verme şimdiden artıyor ve bir hediye işi olmasanız bile harekete geçebilirsiniz. Alışveriş yapanlara bir hediye kartı ekleyerek mevcut bir ürünü kişiselleştirme seçeneği verin. Ardından, Siber Pazartesi, Noel, Anneler Günü veya Sevgililer Günü gibi başlıca hediye sezonlarında Facebook Reklamlarına yatırım yapın. COVID-19 çevreleyen e-ticaret eğilimleri de kitlenizi genişletmek için mükemmel bir zaman anlamına gelir. Daha fazla insan, daha önce hiç duymadıkları markalardan ürün satın alıyor. Bu nedenle, pazarlama kampanyalarınıza eğilmek ve bu büyüyen fırsattan yararlanmak için bütçenizde yer açın. Yeni müşterilerin işletmenizi bulmasına ve aşık olmasına izin verin.

21. COVID-19 salgını sırasında sipariş başına ortalama öğeler %60 arttı (Contact Pigeon) 22. Koronavirüse rağmen, küresel alışveriş yapanların %87'si hala Noel ve diğer mevsimlik tatiller için alışveriş yapıyor olacak (Rakuten) 23. Tüketicilerin %38'i artık dijital teknolojide kilitlenme öncesine göre daha rahat olduklarını söylüyor (Wunderman Thompson Commerce)

Yalnızca daha fazla insan çevrimiçi alışveriş yapmakla kalmıyor, aynı zamanda siparişlerinin değeri de artıyor. Bu nedenle, daha fazla müşteri, COVID-19 kilitlenmelerinden sonra teknolojiyle rahat hissettiğini söylüyor. Bunu, çoğu alışverişçinin Noel'de hala harcama yapacağı gerçeğiyle birleştirin ve müşterilerin aynı anda birkaç ürün satın almasını daha da cazip hale getirin. Ek satış, çapraz satış ve ürün paketleme gibi taktikler, müşterileri siparişlerine birden fazla ürün eklemeye teşvik eder. Örneğin: kişiselleştirilmiş kupalar satıyorsanız, %20 indirimli kahve ve hediye paketi içeren bir paket sunun. Bir müşteri 32 ”TV ürün sayfasını görüntülüyorsa, onu sadece 40 $ ekstra olan 40 inçlik versiyonunu almaya ikna edebilirsiniz. İşin en iyi kısmı nedir peki? Alışveriş yapanlar Mart ayından bu yana her çevrimiçi sipariş için zaten daha fazla dolar harcadığından, en yoğun tatil sezonundaki başarı oranınız muhtemelen rekor kıracak.


Online ödeme yöntemleri

24. Amerikalıların ortalama dört kredi kartı var (Experian) 25. Visa ve Mastercard, en popüler iki kredi kartı şirketidir (Statista) 26. Nakit olmayan ödemelerin sayısı (kredi kartı, banka kartı ve ACH gibi) 2018'de 97.04 trilyon doları buldu (Federal Rezerv)

Mağazadan teslim alma veya standart teslimat: çevrimiçi müşteriler için iki popüler alışveriş yöntemidir. Mağazada tahsilat sırasında nakit olarak veya bir kredi kartı kullanarak çevrimiçi olarak ödeme yapmayı seçebilirler. İkincisi, odaklanmanız gereken şeydir. Mevcut birçok alternatif ödeme seçeneğine rağmen, müşterilerinizin çoğu kredi kartıyla ödeme yapacak, bu nedenle web sitenizde bunları kabul ettiğinizi açıkça belirtin. Müşterileri PayPal dışında seçenek bırakmadan bırakmayın. Bir hesapları olmayabilir veya satın alma işlemini gerçekleştirmek için PayPal hesaplarında oturum açarken kendilerini rahat hissetmeyebilirler. Onlara kartla ödeme seçeneği verin ve ödeme sayfalarınızda popüler kart sağlayıcılarının logolarını (Visa ve Mastercard gibi) gösterin. Mağazanızı Wix ile oluşturduysanız, bu logolar otomatik olarak görüntülenecektir.

27. Dijital ve mobil cüzdan ödemeleri, dünya çapında çevrimiçi işlem hacminin %41,8'ini oluşturuyordu (Statista) 28. PayPal, dünya çapında çevrimiçi alışveriş yapanlar arasında tercih edilen ödeme yöntemidir, çünkü çevrimiçi alışveriş yapanların %40'ından fazlası bu yöntemi kullandığını onaylamıştır (Statista) 29. Y kuşağının% 91'i bir tür mobil ödeme yaptı (McKinsey) 30. Bir Apple Pay düğmesi (Pymnts) ekledikten sonra çevrimiçi satış geliri ortalama %26,1 arttı 31. Çevrimiçi satıcıların yalnızca %29'u mobil cüzdanları kabul ediyor (Statista) 32. PayPal rozeti, tüm sosyal kanıt düğmeleri arasında en çok dikkati çekiyor (CXL Institute)

Hız ve rahatlık, müşteriler için çevrimiçi ürün satın alırken en önemli faktörlerden ikisidir. Ödeme yöntemlerinin bunu yansıtması mantıklıdır - bu nedenle mobil cüzdanlardan yapılan ödemelerin neden yükselişte olduğu. Dünya çapındaki tüm çevrimiçi işlemlerin neredeyse yarısını oluştururlar. Mobil cüzdanlar birçok şekilde olabilir. PayPal veya Apple Pay ile ödeme yapmak için gerekli donanıma sahip olduğunuzdan emin olun. PayPal ve Apple Pay şu an için Türkiye'de faaliyet göstermiyor olsa da iyzico, stripe gibi alternatifleri değerlendirme şansınız da mevcut. Ve ödeme sayfasına gitmeden önce insanlara bundan bahsedin. Bir ürün sayfasındaki bu alternatif ödeme yöntemlerinin logoları, alışveriş yapanlara daha fazla güven aşılayabilir ve tercih ettikleri ödeme yönteminin kabul edilmediğini fark ettiklerinde daha azının çevrimiçi alışveriş sepetlerini terk etmesine neden olabilir.

Sosyal kanıt

33. Tüketicilerin satın alma kararlarının %84'ü tanıdıkları birinin (Deloitte) tavsiyelerinden etkileniyor 34. Ortalama bir tüketici, bir işletmeye güvenebileceğini hissetmeden önce 10 yorum okur (Bright Local) 35. Kullanıcıların %83'ü 3 aydan eski incelemelerin artık alakalı olmadığını düşünüyor (Bright Local) 36. Müşteriler, mükemmel çevrimiçi incelemelere (Bright Local) sahip işletmelere %31 daha fazla para harcıyor

Sosyal kanıtın amacı, güvenilir ve itibarlı bir şirket olduğunuzu göstermektir. Müşteriler satın alıp almamayı düşünmeden önce onları okuma eğilimindedir. Müşteri referansları, birlikte çalıştığınız markaların logoları, 5 yıldızlı derecelendirmeler veya ünlülerin onayları dahil , olabildiğince çok sosyal kanıt toplayın . Ardından, insanların onları en çok nerede okumak istediklerini onlara gösterin. Bu genellikle ürün veya hizmet sayfalarında, açılış sayfalarında ve ödeme sayfalarında bulunur. Bunların tümü potansiyel bir satışı kaybetmek istemediğiniz yerlerdir, ancak müşterilerin "satın alma" ya basmadan önce yine de son dakika güvenine ihtiyaçları vardır.

Peki, müşteri geri bildirimlerini nasıl topluyorsunuz? Basit cevap, bunu istemektir. Müşterilerin kendi başlarına olumlu yorumlar bırakmasını beklemeyin. Satın alma onayı e-postalarınızda , onlara yorum bırakmaları için bir neden verin. Bir sonraki mağazalarında kullanacakları bir indirim kodu veya bir yarışmaya giriş onları ikna edebilir.


Ürün sayfaları

37. ABD'li akıllı telefon kullanıcılarının %83'ü, ürün fotoğrafçılığının satın alma kararlarında "çok" ve "son derece" etkili olduğunu söylüyor (FieldAgent) 38. ABD'deki dijital alışveriş yapanların %60'ı, çevrimiçi alışveriş yaparken ortalama üç veya dört görsel görmeleri gerektiğini söyledi (Salsify) 39. Büyük bir görüntünün ortalama algılanan değeri, küçük görüntüden 13.50 $ daha fazlaydı ( CXL Institute ) 40. Ürün videolarını izleyen %73 daha fazla ziyaretçi alışveriş yapacak (Animoto) 41. Ürün şahsen farklı göründüğü için iadelerin %22'si gerçekleşmektedir (Business2Community)

Kataloğunuzdaki her ürünün ilgili bir ürün sayfası olacaktır. En önemlileri orada listelenen fotoğraflar (ve videolar). Ürün fotoğrafçılığı için eksiksiz kılavuzumuza göz atın. Anahtar, bir ürünün tüm açılardan büyük, kristal netliğinde görüntülerine sahip olmaktır. Ürünlerinizi beyaz bir arka plan üzerinde sergileyin ve insanların görüntüleri yakınlaştırmasına izin verin. Ürününüzün daha pahalı görünmesini sağlayacak ve bu nedenle, anlaşmaya varmak isteyen insan sayısını artıracaktır. Yine de sadece harika görüntülere güvenmeyin. Ürününüzün vücutta neye benzediğini gösteren videolara yatırım yapın. Bunun için profesyonel bir fotoğrafçı tutmayı düşünün. Galerinizdeki tüm ürünleri çekmek pahalı olabilir, ancak geri dönüşleri organize etmenin baş ağrısı (ve zorluğu) için küçük bir bedeldir.

42. Sitelerin %42'si, kullanıcıların bir ürün sayfasının keşfetmeye değer olup olmadığını doğru bir şekilde değerlendirmesi için ürün galerisinde çok az ürün bilgisi gösteriyor (Baymard Enstitüsü)

Zaten ürün galerinize göz atan kişiler, satın alma niyetini açıkça gösteriyor. Muhtemelen, sadece dikkatlerini çeken bir ürün arıyorlar. Tek sorun? Galeriden veya kategori sayfasından yeterli bilgi yoksa, ürün sayfasına tıklama olasılığı zayıftır.

Ürün galerinize büyük fotoğraflar ekleyerek bunu düzeltin. Büyük görüntülerin üzerine geldiğinizde yüklenen bir hızlı görüntüleme seçeneği , renk seçenekleri veya mevcut boyutlar gibi göz atmak istedikleri bilgileri görüntüleyebilir. Tercihlerinin mevcut olduğunu doğruladıklarında, tıklama ile ürün sayfasına gitmeye daha meyillidirler.

Ancak tüm müşterilerin derinlemesine ürün bilgilerine ihtiyacı yoktur. Düşük maliyetli bir öğeyi veya daha önce görüntüledikleri bir ürünü bulmak için ürün galerinize göz atıyor olabilirler. Bu durumda, anahtar onları bunaltmamaktır. Ürün galerisinden çevrimiçi alışveriş sepetine ürün ekleme seçeneği , ürün sayfasını tamamen atlayabilecekleri anlamına gelir.

43. Neredeyse tüm (%99) marka pazarlamacılarına (Salsify) göre, kaliteli ürün içeriği satış büyümesi için önemlidir.

Çevrimiçi bir ürün satın almak için kredi kartı bilgilerinizi vermeden önce bilmeniz gerekenleri düşünün. Ürünün neye benzediğini bilmek istiyorsunuz. Ancak ürünün boyutu, rengi veya fiyatı gibi diğer faktörler çok önemlidir. Ürünün ölçülerini, özelliklerini ve neyden yapıldığını içeren net ürün açıklamaları yazın . Bir müşterinin bir ürün hakkında bilmek isteyeceği her şeyi daima sayfanın kendisine ekleyin. Bunu, daha önce satın alan kişilerle anket yaparak ve "Bu ürünü satın almadan önce ne bilmek istediniz?" Gibi bir şey sorarak öğrenebilirsiniz.

Müşterilerin teslimat ayrıntılarını, iade politikanızı ve bakım talimatlarını bilmek istediklerini fark edebilirsiniz . İnsanların bu küçük unsurlar nedeniyle potansiyel bir satın alma işlemini ihmal etmesini önlemek için ürün sayfasına tüm bunları ekleyin.

44. 10 tüketiciden 9'u, çevrimiçi alışveriş için en büyük teşvikin ücretsiz gönderim olduğunu söylüyor (InvespCRO) 45. Ortalama %30 daha yüksek ücretsiz kargoya sahip siparişler (InvespCRO)

Hızlı ve ücretsiz teslimat söz konusu olduğunda Amazon'un büyük bir rekabet olduğu gerçeğine değindik. Bu nedenle, müşterilerin büyük çoğunluğu, çevrimiçi alışveriş yapmak için en büyük teşvikin ücretsiz gönderim olduğunu söylüyor. Ücretsiz gönderim sunabiliyorsanız, bu gerçeği mümkün olan her yerde tanıtın. Bu, Facebook Reklamlarınızın sloganını, ana sayfanızdaki bir başlığı veya ürün sayfalarını içerebilir. Düşük fiyatlı bir sipariş için gönderim bedelini karşılamayı haklı çıkaramıyorsanız panik yapmayın. Müşterilere, yalnızca belirli bir miktarın üzerindeki siparişler için ücretsiz kargo sunarak sipariş değerlerini artırmaları için teşvik verin. Örneğin, "50 doların üzerinde ücretsiz gönderim" yazan bir afiş, insanları yalnızca teklifi almak için bu tutarı harcamaya teşvik eder - bu nedenle, ücretsiz gönderim ortalama sipariş değerleri üzerinde neden bu kadar büyük bir etkiye sahiptir.

Terk edilmiş sepetler

46. Ortalama çevrimiçi alışveriş sepeti terk oranı %69,57'dir (Baymard Enstitüsü) 47. Çevrimiçi arabaları terk etmenin en yaygın nedeni, ekstra maliyetlerin çok yüksek olmasıdır (Baymard Enstitüsü ) 48. Terk edilmiş sepet e-postalarının %41'i açıldı ve %9'u tıklandı (Klaviyo) 49. 260 milyar dolar, ödeme optimizasyonları yoluyla kurtarılabilir (Baymard Institute)

Ne yazık ki, çevrimiçi sepetine bir ürün ekleyen herkes satın alma işlemini tamamlamayacak. Nakliye hızı, bir hesap oluşturma ihtiyacı ve herhangi bir ekstra maliyet gibi şeyler, bir müşterinin çıkış düğmesine basıp başka bir mağaza bulmasına neden olabilir. Bu sonsuza kadar kaybolacakları anlamına gelmez. Alışveriş sepetini terk etme e-postaları , alışveriş yapan kişiye siteye dönmesini ve satın alma işlemini tamamlamasını söyler.

Çoğu insan kişiselleştirilmiş oldukları için onları açar . Bu nedenle, müşterinin çıkmadan önce göz attığı öğeyi tam olarak dahil etmeye çalışın. Örneğin, bu bir yemek masasıysa, aynı modeli sepet terk e-postanızda gösterin. Açıkça ilgilendikleri öğe onlara hatırlatılacak.

Ayrıca, alışveriş yapanların ürünü tekrar bulmasını da kolaylaştırıyorsunuz. Sitenin tamamında veya Google'da benzer bir üründe (bir rakipten satın alabilecekleri) arama yapmaları gerekmez. E-postada tıklamaları için orada.


E-ticaret pazarlaması

50. Organik bir SEO varlığını büyütmek, çevrimiçi markaların %61'i için en önemli önceliktir (Hook Agency)

Çevrimiçi mağazanıza trafik çekmek için kullanabileceğiniz birkaç kanal vardır.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) bunlardan biridir. Hedef müşterinizin Google gibi sitelerde aradığı anahtar kelimeleri sıralamak için web sitenizi optimize ederek çalışır. SEO'nun temeli, müşterilerinizin aradığı anahtar kelimelere dayanan yüksek kaliteli içeriktir. İnsanların aradığı alakalı anahtar kelimeleri keşfetmek için Ahrefs , SEMrush veya Google Trends gibi araçları kullanın . Ardından bunları blog içeriği oluşturmak için kullanın. Hedef kitlenizin bilmek istediği soruları, satışlarınıza ve markanıza yardımcı olacak yanıtlarla yanıtlayın. Örneğin, gevşek yapraklı çay satıyorsanız, "çayın nasıl demleneceğini" ve bu damardaki ilgili terimleri hedefleyin. Sattığınız ilgili ürünlere bağlantı verdiğinizden emin olun! Google Arama Konsolundan önceki arama verileri , ürünlerinizi bulmak için halihazırda hangi terimleri kullandıklarını belirlemenize de yardımcı olabilir. Ürün sayfalarınızın meta başlıkları, açıklamaları ve bu anahtar kelimeleri içeren ürün açıklama metni olmalıdır. Birkaç küçük değişiklik, pozisyonunuzu artırabilir ve bu sıralama için daha da fazla para kazanabilir. Son olarak, sitenizin teknik kurulumunun arama motorlarının taraması için kolay olduğundan emin olmanız gerekir. Wix SEO Wiz gibi araçlar bunu yapmanıza yardımcı olabilir. Mağazanızı Google'da bulunacak şekilde optimize etmek için atmanız gereken adımlarda size yol gösterecektir. Alışveriş yapanlar, bir şey istediklerini bildiklerinde Google'a yönelirler. Sadece orada görünmek ve kullanıcı dostu bir web sitesine sahip olmak meselesi.

51. E-posta, herhangi bir pazarlama kanalı arasında en yüksek yatırım getirisine sahiptir ve harcanan her dolar için 40 ABD doları oluşturur (Lyfe Pazarlama) 52. Karşılama e-postalarının ortalama açılma oranı %82'dir (GetResponse)

E-posta, potansiyel müşterilerinizi beslemenin mükemmel bir yoludur. Lightbox kullanarak web sitenize geldiklerinde e-posta adreslerini yakalayın .

E-posta listenizde de potansiyel müşteriler edinmek için bir blog gönderisinin sonuna bir form yerleştirebilirsiniz. Hemen satın almaya hazır olmasalar bile, ayrıntılarını toplamak, onları bir satışa doğru besleyebileceğiniz anlamına gelir.

Ama asla bilemezsiniz: Orada ve sonra bir satın alma işlemi yapmak için ihtiyaç duydukları tek şey bir indirim kodu olabilir. Bu nedenle, hoş geldiniz e-postasında yer alan ilk siparişleri için bir kupon gibi kayıt karşılığında her zaman bir şeyler vermeniz gerekir. Bu, onları zaten akılda olduğunuz halde satın almaya ikna eder.

53. Amerikalı tüketicilerin %49'u Facebook aracılığıyla yeni ürünler bulduklarını söylüyor (Marketing Charts) 54. Facebook kullanıcılarının %74'ü yüksek gelirli kişilerdir (PEW Araştırması) 55. Bir Facebook Reklamı için ortalama tıklama başına maliyet 1,72 ABD dolarıdır (Wordstream) 56. Facebook Reklam gelirinin %94'ü mobilden (Facebook)

Sosyal medyanın tonlarca çalışma ve günlük gönderiye ihtiyaç duymasına rağmen, e-ticaret pazarlamacıları için hala değerli bir pazarlama aracıdır. Facebook, ya reklam vererek ya da organik olarak yayınlayarak en popüler olanıdır. Bunun nedeni, her yaştan insan için en çok kullanılan sosyal medya kanallarından biri olması ve yüksek gelirli kişilerin düzenli olarak kullanması olabilir. Reklam platformlarına gidiyorsanız, hızlı bir kazanç, masaüstü trafiğini hariç tutmaktır. Gelirlerin çoğu mobil cihaz kullanan kişilerden geliyor. Bu insanları nişan almak, satın alma olasılığı düşük olan insanları hedefleyerek bütçenizi boşa harcamadığınız anlamına gelir. Hangisinin en iyi performansı gösterdiğini görmek için kampanyalarınızı ayrı ayrı test etmelisiniz. Örneğin, ürün odaklı mesajlar içeren birinin, 2 $ 'lık ortalamanın üzerinde bir TBM'si olabilir. Ancak, bir müşteri referansını içeren reklamların TBM'si 0,60 ABD dolarıdır. Düşük performans gösteren kampanyayı kapatmak ve bu bütçeyi iyi iş yapan kampanyaya koymak mantıklıdır. Facebook Reklamları ile başarılı olmanın anahtarı, kitlenizi gerçekten tanımak ve bölünmüş testlere bağlı kalmaktır. Yanlış şeyi optimize ederek veya yanlış insanlara ulaşmak için bütçeleri boşa harcamak kolaydır. En iyi getiriyi elde etmek için ideal müşterinizi tanımaya biraz zaman ayırın.

57. İşletmeler, Google Ads'de (Google) harcadıkları her 1 Dolar için ortalama 2 Dolar gelir elde ediyor 58. Ücretli reklamlar Google'da %11,38 TO'ya sahiptir (Sparktoro)

Google Ads, ücretli reklamcılık ve organik arama arasında bir karışımdır. Elbette, sonuçlar sayfasında bir yer için ödeme yapıyorsunuz. Ancak kendinizi, birisinin doğal olarak sizi (veya bir rakibi) aradığı bir arama motorunda konumlandırıyorsunuz. Anahtar kelime araştırması, Google Ads için olduğu kadar genel SEO için de aynı derecede önemlidir. Bu zamanın dışında, ürününüzün adı, kategorisi veya marka adı gibi daha yüksek amaçlı terimler için görünmek için ödeme yapıyorsunuz. Hedef kitlenizin ürünlerinizi ararken aradıkları anahtar kelimeleri haritalamaya başlayın. Google Search Console verileri bunun için harika. Bu şartlara göre teklif vermek, sizden zaten satın almış olanlara benzer daha fazla insana ulaşmanın neredeyse garantili olduğu anlamına gelir, çünkü onlar aynı sorguları kullanırlar. Benzer, alakalı terimleri bulmak için Google'ın Anahtar Kelime Planlayıcı'yı da kullanabilirsiniz. Arama hacimlerini, rekabet seviyesini ve her terim için teklif vermek için ne kadar harcamanız gerektiğini göreceksiniz. Ardından, birisini organik bir giriş üzerinden sonucunuzu tıklamaya ikna eden bir reklam metni oluşturun. USP'nizi dahil etmek, bunu yapmanın mükemmel bir yoludur. Ücretsiz gönderim sunduğunuzu, bir indirim kodunuz olduğunu veya devam eden bir satış yaptığınızı gösterin. Bunların her biri, bir arayıcının tıklaması için ilgisini çeker.

0 yorum
bottom of page