top of page
Ara

Kantar: İşletmeler, Covid-19 döneminde teknoloji ve dijital çözümlerden yararlanmak istiyor

Kantar'ın son verilerine göre, işletmelerin en az %55'inin mevcut senaryoda işlerini daha iyi hale getirme fırsatlarından yararlandığını düşünüyor.

Dünyanın önde gelen veri, içgörüleri ve danışmanlık şirketi Kantar, bugün COVID-19'un birçok ülkede KOBİ üzerindeki etkisini ortaya koydu. Üç dalgalı çalışmanın ilki, KOBİ'lerin ekonomik görünümünü, varlıklarını tehdit eden zorlukları ve şimdiki zamanlarda alakalı kalmaya çalıştıkları fırsatları ortaya koyuyor. Rapordaki önemli bulgular:


COVID-19'un işletme üzerindeki etkisi

  • KOBİ'lerin %79'u COVID-19 krizinden olumsuz etkileniyor

  • Şu anda sadece %24 MSE çalışmaktadır ve bunların %18'i %50'nin altında kapasiteyle çalışmaktadır.

  • Kısıtlı hareketler, müşterilerden gelen düşük talep, finansal ve işgücü sıkıntıları, müşteri odaklı zorlukların üst düzeyde olmasına yol açıyor

Etkilenen kilit iş alanları

  • 10 işletmeden 7'si müşteri düşüşlerinde / sorgularında önemli bir düşüş yaşadı

  • 10 işletmeden 5'i iki ay içinde işletme sermayelerinden tükenecek - hayatta kalmak için akranlarından / arkadaşlarından / ailelerinden gelen kredilere bağlı olacaklar

  • 10 üretim işletmesinin 7'sinin gelecek ay için hammadde tedarik etmesi olası değil

  • 10 işletmeden 6'sı önümüzdeki iki hafta boyunca işlerinin finansal sağlıklarından emin değil; 9 işletmeden 9'unun önümüzdeki iki hafta boyunca gelirlerinin %100'ünü kaybetmesi bekleniyor.

  • Her 10 işletmeden sadece 2'sinde %10'dan fazla işgücü bulunmaktadır - BFSI ve Eğitim sektörleri büyük ölçüde daha yüksek işgücü katkısı yaşamaktadır

Genel olarak birçok kanıya rağmen, işletmelerin en az %55'i mevcut senaryoda işlerini daha iyi hale getirme fırsatlarını araştırıyor.

  • %35'i Teknoloji ve dijital çözümlerden faydalanıyor. Bunlar, iş modellerini yeniden şekillendirmeyi, satış ve müşteri iletişim stratejileri için dijital kanalları benimsemeyi, teknoloji ürünlerini ve çözümlerini benimsemeyi vb.

Araştırmada imalat, IT / Telekom, Seyahat, Nakliye, Lojistik, Perakende ve Satış Noktaları, Eğitim ve ilgili alanlarda ve Diğer profesyonel hizmetler sektörlerinde 12 farklı büyük şehirde 420 oyuncu incelenmiştir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page