top of page
Ara

İçerik oluşturma ve kişisel markalama hakkında ipuçları

En iyi koşullar altında bile, tam teşekküllü bir içerik oluşturucu olma yolculuğu zordur ve büyük miktarda test gerektirir

En iyi koşullar altında bile, tam teşekküllü bir içerik oluşturucu olma yolculuğu zordur ve büyük miktarda test gerektirir. Kişisel markanızı veya ticari itibarınızı oluşturmak için aynı süreci kullanmak tamamen başka bir zorluktur.


Karantina sırasında, içerik oluşturma süreci giderek daha zahmetli hale geldi. Motivasyonun toplanması zordur, uygun ses / video ekipmanı hala ofiste sıkışmış olabilir ve yüz yüze görüşmeler veya paneller açıkça imkansızdır. Tek bir blog yazısı veya başka bir anlamlı içerik parçası bile yaratma mücadelesi aşılmaz görünebilir.


Markaların ve kişiliklerin düşüncelerini nasıl ayarlamaları gerektiğini belirlemek için Goldie Chan ile içerik oluşturma, kişisel markalaşma, mevcut pazarlama ajansı ortamı ve kuruluşların izleyicileriyle nasıl daha iyi bağlantı kurabilecekleri hakkında konuştuk.


Goldie, LinkedIn'in Pazarlama ve Sosyal Medyada En İyi Seslerinden biridir, Warm Robots'un kurucusu ve içerik başkanı ve yaratıcı, düzenli bir Forbes katılımcısı ve en sevdiğimiz yeşil saçlı kişisel marka simgesi.


Kısa ve anlaşılır olması için hafifçe düzenlenmiş bir konuşma metni ile birlikte video röportajı burada.

#DailyGoldie videolarınız küresel bir kitleye, 6 milyondan fazla görüntülemeye ve hatta LinkedIn Learning'de bir video pazarlama kursuna sahip. Karantina sırasında içerik oluşturma yaklaşımınız nasıl değişti?

Bunun çok komik olduğunu düşünüyorum, çünkü aslında bu soruyu ilk kez ele aldım ve ikinci bir çekim yapmak zorunda kaldım, çünkü ilk çekim sırasında bir ton polis arabası ve ayrıca arka planda bir sürü başka gürültü oluyordu!


Artık içeriği öncelikle evden oluşturduğumuza göre, ses mükemmel değilse bir ara vermemiz çok önemlidir. Daha sessiz olana kadar bekleyin, böylece temiz bir sese sahip içerik türü oluşturabilirsiniz. Bu sadece bir teknik öneri.


Bir marka olarak karantina sırasında içerik oluşturmayı düşünmek açısından, kutunun dışında yapabildiğiniz kadar düşünün. Markanızın zaten arkadaşı ve hayranı olan kişilere dokunun ve aktif olduğunuz sosyal medya platformlarında onları sergileyin.


Onlarla röportaj yapın, bir eğitim yapmalarını sağlayın, bir demo yapmalarını sağlayın, etkileşim kurduklarından emin olun ve bu içeriği herkese açık olarak paylaştığınızdan emin olun.


Yeni başlayanlar, içerik oluşturma dışında kişisel markalaşma hakkında nasıl düşünmelidir? LinkedIn'e özgü bazı ipuçları nelerdir?

Kişisel marka oluşturmanın en sevdiğim yollarından biri olan gerçekten harika, şaşırtıcı ve akılda kalıcı içerikler yapmanın dışında, kişisel markalaşmada çok şey var.


Ancak bunun dışında ağ oluşturma var. Sadece orada bulunarak insanların kişisel markanızdan haberdar olduklarından emin olun. Panellerde konuşun, web seminerlerine katılın veya konuşun, sohbetlerde ve durumlarda bulunduğunuzdan emin olun.


Belirli LinkedIn önerileri açısından, ağınızı etkili bir şekilde nasıl oluşturabileceğiniz üzerine bir kez daha düşünmenizi öneririm. Bu, içerik oluşturma dışında kişisel markalamaya sonsuz şekilde yardımcı olacaktır.


Okula birlikte gittiğiniz veya önceki iş ve rollerinizde olan kişileri eklediğinizden emin olun. Her hafta ağınıza kişi eklediğinizden emin olun.

Tıpkı Warm Robots'ta olduğu gibi, bir işletmenin yanında kişisel bir marka yaratma konusunda başkalarına ne gibi tavsiyeler verebilirsiniz?

Bu soruyu seviyorum, çünkü herkesin işinden ayrı bir kişisel marka yaratma lüksü yok. Bazılarımızın sadece biraz daha parlaması gerekiyor. Öyleyse her ikisini aynı anda yapmayı nasıl düşünebiliriz?


Her şeyden önce, her biri için ayrı mevcudiyete sahip olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Örneğin, LinkedIn'de sadece bir şirket marka sayfam yok. Bu şekilde, müşteriler Warm Robots'u ve kişisel sayfam Goldie Chan'ı etiketleyebilir.


Şimdi bu çifte dehşet: İnsanlar her iki hesaplarımı da Twitter veya LinkedIn veya başka bir platformda etiketlemek istediklerinde, "@WarmRobots'tan @GoldieChan şimdi bizimle birlikte bu yeni proje üzerinde çalışıyor" diyebilirler. Sadece kişisel markanız için bu inanılmaz artışı elde etmekle kalmaz, aynı zamanda ajansınız veya markanız da fazladan bir ikinci destek alır.


Her ikisi için de gerçekten tanımlanmış, iyi yapılandırılmış ayrı varlıklar oluşturun ve kopyanızın ve her ikisi için de ruh halinizin en azından biraz farklı olduğundan emin olun. Çünkü resimleri tam olarak kesip yapıştırırsanız, ifadeleri tam olarak kesip yapıştırırsanız, kişisel hesabınızın aksine birisinin markanızı etiketlemesi için hiçbir neden yoktur.


2018 Forbes makalenizde "... içerik oluşturarak kişisel bir marka oluşturmak için en iyi tavsiyeniz devam etmektir." dediniz. Nasıl motive olursunuz ve içeriği taze tutarsınız?

Bence motivasyon şu anda çok zor bir kavram, özellikle de küresel olarak çok fazla değişiklik yaşarken. İnsanlara her zaman bir B planım olmadığını söylemekten hoşlanırım. B planımın olmaması, zamanın% 99,999'u A Planına bağlı kalmaya çalıştığım anlamına gelir.


Ajansım bir proje yayınlayacaksa - Pinterest ile yaptığımız gibi Cesur Konuşmalar adlı harika bir proje - o projeyi yapmamak için gerçekten bir B planı yok.


Onu oradan çıkaracağız ve harika olacak. Dürüst olmak gerekirse, tıpkı hayattaki her şey gibi, kesinlikle en üst seviye veya en şaşırtıcı projeniz değilse, en azından orada.


Röportaj yaptığım başka bir projede tanıştığım birkaç kişi hakkında çok düşünüyorum. Donanmadan gelen bir dizi şefti. Temel eğitim kampında yemek pişirme dersi veriyorlardı ve biz de bu okul için onlarla röportaj yapmamıza yardım ediyorduk.


Öğrendiğimiz şeylerden biri, kohortları için yemek pişirirken, günün sonunda ürünün mükemmel olup olmadığının önemli olmadığıydı. Sadece oraya götürmeleri gerekiyor. Tutarlılık hakkında böyle düşünüyorum. İçeriğinizi oraya çıkardığınızdan emin olun.


Çılgın olan şey, zamanla tüm içeriğinizin - veya bu harika şefler söz konusu olduğunda, tüm yiyeceklerinizin - zamanla yavaşça iyileşmesi. Bunun nedeni basitçe pratiğe başladınız ve her gün biraz daha iyi oluyorsunuz.


Benim için tutarlılık bir inancın inatçılığı ve bir B planına sahip olmamaktır.


Warm Robots için bize en iyi asansör konuşmanızı verin. Ajansınızı benzersiz kılan nedir? Birçok pazarlama ajansının şirket içinde hareket ettiği bir zamanda benzersiz değeriniz nedir?

Warm Robots'un arkasındaki temel değer, marka hikaye anlatımını geliştirmektir.


Birlikte çalıştığımız markaların ve şirketlerin hikayelerini hem dışarıda hem de tabii ki İK ile ilgili projeleri şirket içinde yaparken nasıl anlattıkları konusunda bir sonraki seviyeye geçmelerine yardımcı olduğumuzdan her zaman emin olmak istiyoruz.


Warm Robots'u gerçekten farklı kılan şey, benim önderlik etmeleridir! Ekibim harika ve onları parçalara ayırıyorum.


Temel kişisel inançlarımdan biri, anlamı olan hikayeler anlatmaktır. Gerçekten çeşitlilik, kültür hakkında düşünme, dinleme kültüründen gelme, analitik ve yapay zeka hakkında düşünme ve tüm bu öğelerin müşterilerin daha fazlası için geri gelmesine yardımcı olacak mükemmel bir hikaye oluşturmak için nasıl inşa edilebileceğini düşünüyorum.


Bu sorunun son kısmı, elbette, pazarlama ajanslarının kendi bünyelerinde hareket ettiği. Örneğin, isimlerini vermeyeceğim, ancak az önce konuştuğum büyük bir Fortune 500 şirketi, sıfırdan gerçekten güçlü, sağlam bir şirket içi pazarlama ajansı kurdu.


Warm Robots olarak, stratejik düşünmelerine yardımcı olmak için bu harika şirket içi ajanslarla ortaklık kurmayı seviyoruz. Tıpkı hayatta olduğu gibi, bazen dışarıdan bir bakış açısına sahip olmak inanılmaz derecede yararlıdır. Bu dış bakış açısı, yabani otların içindeyseniz, ayrıntılar hakkında çok yakından düşünüyorsanız, atmosferde bu kadar uzun süre çalıştıysanız, bazen zor olacak şekilde genel stratejileri netleştirmeye yardımcı olacaktır. bu tür bir netliğe sahip.


Biz de bunu yapıyoruz; Açıkça bir strateji ile gerçekten düşünmelerine yardımcı olmak için birçok şirket içi ekiple çalışıyoruz.


Böyle bir kültür ve marka itibarı yaratmak için ilk adımları atmaları gerekir mi?

Bu zor bir soru.


Markalarla oturduğumda ve olayları en başından beri düşündüğümüzde, kim olduklarını ve amaçlarının ne olduğunu düşündüğümüzde, bazen dışarıdan düşünmenin yararlı olduğunu düşünüyorum.


Hedef kitleniz kim? Hedeflemeye çalıştığınız kilit insan türleri, bu kilit segmentler kimlerdir? Ardından, bu önemli demografik özelliklerin her biri aracılığıyla anlamlı bir marka amacı oluşturuyoruz.


Örneğin, bir meditasyon uygulaması için bir marka amacı oluşturuyorsanız, üzerinde düşünmek mantıklı olacaktır: Bu farklı demografik özelliklerin her birinin gün boyunca sakin kalmasına veya rahat kalmasına nasıl yardımcı olabilirsiniz?


Elektronik alanda çalışan harika bir B2B şirketiyseniz, belki de hedeflerinizden biri insanların IoT'yi daha iyi anladığından emin olmaktır. Amacınızı anlamak, hedef kitle demografinizi daha iyi anlamaktan gelebilir.


Pek çok marka, mevcut sosyal iklimi sağır olarak görülmeyecek şekilde ele almak için çabalıyor. Ne tavsiye edersiniz?

Bu soruyu müşterilerimden birkaçı ve tabii ki potansiyel müşterilerim sordu. Bu çok zor bir dönem. Hatta markalar için Weathering the Storm adlı bir açılış konuşması yaptım.


Elbette yapılacak ilk şey dinlemektir. Her zaman başkalarının söylediklerini dinlemek istersiniz. Bu süre zarfında öğrenebilmek inanılmaz derecede önemli.


Bu konu hakkında söylemek istediğim bir sonraki şey, sakin kalmaktır. Sakinlik ve güven, özellikle bu süre zarfında lider bir marka olarak bir lider olarak, sadece inanılmaz derecede profesyonel görünmenize yardımcı olacaktır.


Son olarak, üçüncü tavsiye şu: onu ağınıza açın. Bununla ne demek istiyorum? Bu soruyu ağınıza bir kez daha açmak, kendinizi dinlemeye teşvik etmek ve öğrenmeye cesaretlendirmek demek istiyorum. Aynı zamanda, ağınızı sürekli büyüttüğünüzden emin olun.

Size bir ev ödevi vereceğim: Ağınıza her hafta en az beş yeni insan ekleyin. "Benim için tutarlılık inancın inatçılığı ve bir B planına sahip olmamaktır."
0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page