top of page
Ara

Hyundai, Apple Car üretimi için görüştüklerini doğruladı

Hyundai, Apple'dan bahsetmeyi reddeden daha sonraki bir açıklamada, "Tartışmalar erken bir aşamada olduğu için hiçbir karar alınmadı" dedi

Hyundai, Apple Car'ı üretmek için görüştüklerini doğruladı

Güney Koreli otomobil üreticisi, bir elektrikli otomobil geliştirmek için potansiyel olarak birlikte çalışma konusunda Apple ile erken aşamalarda görüşmelerde bulunduğunu söylemesinin ardından Hyundai Motor hisseleri %19 arttı.


“Apple'ın Hyundai Motor dahil olmak üzere çeşitli küresel otomobil üreticileriyle görüşmelerde bulunduğunu anlıyoruz. Bir Hyundai Motor temsilcisi CNBC’ye Chery Kang'a verdiği demeçte, tartışma henüz erken aşamada olduğu için hiçbir şeye karar verilmedi "dedi.


Açıklama, Korea Economic Daily'den Apple'ın bağlantıyı önerdiğini ve Hyundai Motor'un şartları gözden geçirdiğini söyleyen yerel bir haberin ardından geldi. Raporda hem elektrikli araç üretiminin hem de pil geliştirmenin teklife dahil edildiği ve otomobilin potansiyel olarak 2027'de piyasaya sürülebileceği belirtildi.


Apple raporla ilgili yorum yapmayı reddetti.


Hyundai daha sonra Apple'ın bahsetmesini önleyen güncellenmiş bir bildiri yayınladı ve "Otonom sürüşlü elektrikli araçların geliştirilmesiyle ilgili çeşitli şirketlerden potansiyel işbirliği talepleri alıyoruz, ancak tartışmalar erken bir aşamada olduğu için hiçbir karar alınmadı." dedi.


Hyundai Motor ve iştiraklerinin hisseleri Güney Kore'de tırmanışa geçti.


Hyundai Motor %19.42, Hyundai Wia %21.33, Hyundai Mobis %18.06 ve Hyundai Glovis %0.75 yükseldi. Güney Kore'nin en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Hyundai iştiraki Kia Motors'un hisseleri %8.41 arttı.


Apple Car yatırımları

Bir Apple arabası hakkındaki spekülasyonlar birkaç yıldır yaygındır, ancak somut hiçbir şey gerçekleşmedi.


Wedbush Securities analistleri Daniel Ives ve Strecker Backe, bir notta "Son altı yılda Apple’ın otomotiv hırslarında pek çok katlanma ve dönüş gördük" dedi.


"Cupertino salonlarında bilindiği şekliyle Titan Projesi, birkaç yıl önceki başlangıç ​​rampasından önemli ölçüde küçültüldü ve şimdi Caddenin radar ekranında yine ön ve merkezde görünüyor" dediler.


Konuyla aşina olan kaynaklardan alıntı yapan Reuters, geçtiğimiz ay Apple'ın sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilerlediğini bildirdi. Raporda, iPhone üreticisinin 2024 yılına kadar kendi çığır açan pil teknolojisini içerebilecek bir binek araç üretmeyi hedeflediği belirtildi.


Rapor, otonom otomobiller için parça üreten şirketler için artan hisseleri gönderirken, önde gelen Apple analisti Ming-Chi Kuo, yutturmacanın tamamen bu şirketlerin bazılarının Apple otomobil için parça tedarik edebileceği yönündeki spekülasyonlara dayandığını söyledi.


Kuo, Apple arabasında pazarın "fazla yükselişte" olduğu konusunda uyardı ve aracın 2028 veya daha sonrasına kadar piyasaya sürülmemesi halinde şaşırmayacağını söyledi.


Ağır yatırımlar, düşük marjlar

Apple’ın şu anki işi birinci sınıf bilgisayarlar, telefonlar ve aksesuarlar satmaya dayansa da otomobiller Apple’ın geleneksel gücünden farklı bir sektör. Bazı Wall Street analistleri, otomotiv sektörünü Apple'ın büyümesi için yeni bir pazar olarak görürken, diğerleri Apple markalı bir otomobil yapma gerçeğinin potansiyel olarak düşük marjlar için ağır yatırımlar anlamına gelebileceğini söylüyor.


Ives ve Backe, "Herkül benzeri otomobil üretim yetenekleri, pil teknolojisi rampası, finansal model etkileri ve böylesi bir oyunun kurallarını değiştiren düzenleyici engeller nedeniyle Apple'ın kendi bağımsız otomobilini piyasaya sürmesi için %35 ila %40'lık bir şans vereceklerini söylediler. girişim. "


Wedbush analistleri, "Buna ek olarak, özerk cephede ve güvenlik / düzenleme sorunları göz önüne alındığında, özellikle Cook & Co.'nun yeni ürünler piyasaya sürerken dikkatli DNA'sı göz önüne alındığında, Apple nihayetinde bu yola girerse daha uzun bir zaman dilimi göreceğiz" dedi. Ortaklıkların bu alanda Apple için "muhtemelen ilk adım" olduğunu eklediler.

0 yorum
bottom of page