top of page
Ara

Huawei: İngiltere, Eylül ayı itibariyle yeni geçerli olan 5G ağ ekipmanına izin vermeme kararı aldı

Dijital sekreter, 5G ağlarından "yüksek risklerin ortadan tamamen kaldırılması için net bir yol" belirlediğini söylüyor

Hükümet, Telekom sağlayıcılarının önümüzdeki Eylül ayından itibaren İngiltere'nin 5G ağlarına Huawei ekipmanı kurmayı bırakması gerektiğini söyledi.


Dijital sekreter Oliver Dowden, parlamento önüne gelecek olan telekomünikasyon (güvenlik) tasarısı öncesinde yüksek riskli satıcıları kaldırmak için bir yol haritası belirledi.


Mevzuat, bir telekomünikasyon firmasının Huawei gibi şirketler tarafından sağlanan materyalleri ne zaman kullanabileceğine - eğer varsa - kontrol uygulayabilen ulusal güvenlik yetkileri yaratacak.


Yaz aylarında hükümet, Çinli firmanın İngiltere ağlarının en hassas çekirdek kısımlarından men edileceğini duyurdu.


Ayrıca, 2027 yılına kadar tüm Huawei ekipmanlarını 5G ağlarından çıkarmayı planladığını söyledi - bu kararlar yeni yasa tasarısı ile yasayla korunacak.


Ancak Dowden, daha önce kurulmuş Huawei ekipmanlarının bakımı dışında, önümüzdeki yıl Eylül ayının sonundan itibaren operatörlerin 5G ağlarına Huawei ekipmanı kurmayı bırakmaları gerektiğini doğruladı.


Ayrıca, hükümetin Birleşik Krallık'ın “bir daha asla bir avuç telekom tedarikçisine bağımlı olmamasını” nasıl sağlayacağını özetleyen bir 5G Tedarik Zinciri Çeşitlendirme Stratejisi yayınladı.


Dowden şunları söyledi: “Bugün, 5G ağlarımızdan yüksek riskli satıcıların tamamen kaldırılması için açık bir yol çiziyorum.


“Bu, ulusal güvenliğimiz için tehdit oluşturan telekom ekipmanlarını tespit etmek ve yasaklamak için yeni ve benzeri görülmemiş yetkilerle yapılacak.


“Ağlarımızın sorunsuz ve güvenli çalışması için bir daha asla bir avuç telekom tedarikçisine bağımlı kalmayacağımızdan emin olmak için yeni bir strateji yayınlıyoruz.


"Planlarımız, gelecekteki mobil ağlarımızın tasarımında bir inovasyon dalgasını ateşleyecek."


Çeşitlendirme stratejisi, hükümetin telekomlar için daha çeşitli, rekabetçi ve yenilikçi bir tedarik pazarı yaratma çalışmalarına başlamak için başlangıçta 250 milyon sterlin harcadığını görecek.


Ulusal Telekom Laboratuvarı araştırma tesisinin kurulmasını ve yenilikçi açık radyo teknolojisine yatırım yapılmasını içerir.


Milletvekilleri tasarıyı Salı günü Commons'ta ikinci okumada tartışacaklar.


Mevzuat uyarınca, İngiltere ağlarının etrafındaki güvenlik protokolleri de yeni standartları karşılamayanlar için cironun% 10'u veya günde 100.000 £ para cezasıyla güçlendirilecek.


İletişim düzenleyicisi Ofcom, telekom sağlayıcıları arasındaki güvenlik protokollerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi ile görevlendirilecek.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page