top of page
Ara

Huawei ile Google arasındaki 'işbirliği' artık 'rekabet' konumunda

Guo Ping, çalışanlarına bu hafta yaptığı bir moral konuşmasında, Google'ın Android ekosistemindeki kilidine atıfta bulunarak, "Dünya uzun zamandır acı çekiyor" dedi

Dönüşümlü Huawei başkanı Guo Ping, çalışanlarına bu hafta yaptığı bir moral konuşmasında, Google'ın Android ekosistemindeki kilidine atıfta bulunarak, "Dünya uzun zamandır acı çekiyor" dedi. Böylelikle Başkan Trump’ın son salvosunda yönetici sessizliği sona erdi ve Huawei’nin amiral gemisi akıllı telefonlarına güç veren yonga setlerine erişimi kesildi. Guo, yeni yaptırımların "özellikle ileri teknoloji cep telefonları için bazı zorluklara neden olacağını" kabul etti, ancak çalışanlara "Bunları çözebileceğimize inanıyorum" güvencesini verdi.


Guo’nun sözlerinin odak noktası, Huawei’nin bu cep telefonlarından Google'ın kaybına verdiği yanıttı. Alternatifi geçen yıldan beri çalışmaktadır - telefonlarda ve diğer akıllı cihazlarda çalışabilen HarmonyOS işletim sistemi, ancak çoğunlukla Google Mobil Hizmetler için HMS ikamesi, Android ekosistemini yönlendiren uygulamalar ve temel hizmetler. Huawei şu anda ekosisteminde 600 milyon kullanıcıya sahip. Bu, markayla kalan herkesi etkileyen bir değişiklik.


Guo, "Dünya da yeni bir açık sistemi dört gözle bekliyor" dedi. "Ve Huawei, Android'in başarılı olmasına yardımcı olduğuna göre, neden kendi sistemimizi başarılı kılmayalım?" Şeytan burada ayrıntıda gizlidir. Huawei'nin iddia ettiği gibi HMS daha büyük, daha parlak ve daha cesur olabilir, ancak bir akıllı telefonda tam HarmonyOS dağıtımının zamanlaması belirsizliğini koruyor. Bunun, bu takvim yılının sonunda, belki de yakın zamanda Mate 40'ın piyasaya sürülmesiyle gerçekleşeceğine dair haberler reddedildi.

"Dağ ne kadar yüksek olursa olsun, bir inç veya daha az kazın, ısrar edin ve uzun süre savaşın, kesinlikle başarılı olacağız."

HMS'nin bu yükseliş açıklamalarında özellikle yeni bir şey yok. Bununla birlikte, yeni olan şey, şirketin stoklanmış özel yonga setlerinin onu yalnızca Mate 40'ın lansmanında göreceğini kabul etmesine rağmen, analizin önümüzdeki yıl erken biteceğini varsayarak her şeyin yolunda gidebileceği fikri. Ve şu anda, Trump'ın üçüncü parti alternatiflere erişimi kestiği göz önüne alındığında, Plan-B yok.


Guo Ping, son ABD saldırısı hakkında "Kriz anında bir fırsatı boşa harcamayın," dedi ve izleyicilerine Huawei'nin, zaman alsa da ABD yasağının etkisinin üstesinden gelmek için HiSilicon'a büyük yatırım yapacağını söyledi. "HiSilicon birkaç yıl içinde daha da güçlenecek," dedi ve ABD'nin, herkes ele geçirdiği sürece sonuçta Huawei'nin lehine çalışacak bir durum yarattığını öne sürdü.


Guo, şirketin HMS'yi başlatma kararını "cesur" olarak nitelendirdi ve "bir akıllı telefon şirketi olarak kendi Huawei Mobil Hizmetler ekosistemimizi geliştirmek bizim için kolay bir karar değildi. Bu çok zor ve çok zorlu. Ancak ilk yıl için beklenenden daha iyi bir senaryo sunduk. " dedi.


Huawei, ABD kara listesindeki süresi boyunca, normale dönmekten başka bir şey istemediğini sürdürdü - Google'ın yeni cihazlarına normal şekilde geri döndüğü yerde. Ancak bu durum ne kadar uzun sürerse, Huawei'nin, şirketin ABD teknolojisine bağlı olmayan akıllı telefonları için bir geleceği güvence altına aldığı düşünüldüğünde, HMS'de geri adım atmayacağı varsayılabilir.


Şimdiye kadar, Huawei yöneticileri, Google'ın kaybı ve iki kuruluş arasındaki ilişkiyi yeniden kurma tercihleri ​​konusunda önemli ölçüde diplomatik davrandılar. Bu yorumların bu kadar dikkat çekici olmasının nedeni budur - şaşırtıcı derecede duygusal bir dille Google'ı ve şimdi ortaya çıkabilecek rekabet ortamını devralmak şaşırtıcı derecede zor bir duruş.


Google'ı değiştirmek ne kadar zor olursa olsun ve birçok analist bunun neredeyse imkansız olduğunu öne sürse de yonga seti sorunu çok daha kötü. Ancak Huawei, bilanço ile uzun bir oyun oynamaya niyetli görünüyor. Çin’in devlet kontrolündeki Global Times tarafından bildirildiği üzere Guo, "HMS’yi sonunda kazanmaya mahkum olduğu uzun süreli bir savaş olarak karşılaştırdı" ve dinleyicilerine (ve Google’a) "bir dünyada iki sisteme sahip olmanın makul olduğunu söyledi. Ve Huawei, son derece düşmanca bir ortamda bile hayatta kalabilecek ve liderliği ele geçirebilecek. "

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page