top of page
Ara

HSBC orta ve düzey yönetim kadrosunda köklü değişim hazırlıkları başladı

HSBC'deki orta ve üst düzey yöneticiler, şirketin en büyük üç iş biriminin liderlerinin yakında Asya'da olacağından işlerinin hedef alındığını söylüyor

HSBC'deki orta düzey bankacılar, şirketin en büyük üç iş biriminin liderlerinin yakında Asya'da olacağından işlerinin hedef alındığını söylüyor

Londra'daki HSBC'deki orta düzey bankacılar, banka daha fazla liderliği ve işi İngiltere'den Asya'ya kaydırmaya çalışırken daha fazla kesinti için hazırlanıyor.


Bankadaki üç kurumdan birine göre, en üst düzey yöneticilerinden bazılarını Hong Kong'a taşımanın yanı sıra, bankanın Londra'daki orta kademe çalışanları da Asya'ya daha fazla rol taşıdığından kesintiler için hedeflemesi muhtemel.


İnsanlar, son haftalarda küresel piyasalardaki çalışanların, yatırım bankalarının yanı sıra altyapı ve operasyonel rollerin, pozisyonlarını Londra'dan Asya'ya taşıma potansiyeli hakkında gayri resmi sohbetler yaptığını söyledi. Bazı durumlarda, Londra'daki konumlarının riske girme olasılığı yüksek, ya da Birleşik Krallık'ta yönetici düzeyinde bir dizi orta düzey pozisyon Asya'da daha üst düzey bir pozisyonda konsolide ediliyor.


Üst düzey bir bankacı, "Bir taktik, Londra'daki bir dizi yönetici pozisyonunu daha üst düzey bir pozisyonla değiştirmektir, genellikle de Asya'da genel müdür" dedi. "Birleşik Krallık'ta çok sayıda orta düzey yönetici var."


Bir HSBC sözcüsü yorum yapmayı reddetti.


HSBC, büyük bir stratejik revizyonun ortasındadır ve banka maliyetleri düşürmeye ve çekirdek pazarlarına odaklanmaya çalışırken, sonunda 35.000 işten çıkarılacaktır. İngiltere ve Orta Doğu banka için önemli olmaya devam ediyor, ancak aynı zamanda daha fazla kaynağı Asya'ya kaydırma çabalarını da hızlandırıyor.


Londra'daki üst düzey yöneticilerin, bankanın hala en büyük pazarı olan Asya'ya odaklanmasını yoğunlaştırma çabalarının bir parçası olarak Hong Kong'a taşınmaları bekleniyor.


Shore Capital'de bir banka analisti olan Gary Greenwood, HSBC'nin İngiltere'deki yatırım bankacılığı biriminin birkaç yıldır "yo-yo etkisi" yaşadığını söyledi. "Banka, Birleşik Krallık'ta yatırım bankasını kurmaya çalışıyor, asla tam olarak oraya varamıyor ve sonra yeniden küçülmeye hazırlanıyor. Çok güçlü bir konumda bulundukları Asya'ya daha fazla kaynak ve sermaye tahsis etmek çok daha mantıklı," dedi.


HSBC’nin Asya operasyonları 2020'nin ilk dokuz ayında 20.9 milyar dolar elde ettiği gelir aynı dönemde grup kazançlarının %54'ünü oluşturuyordu.


Bankanın küresel bankacılık ve piyasalardan sorumlu eş başkanı Gregg Guyett'in, ticari bankasını yöneten Barry O'Byrne ve servet başkanlığına yeni atanan Nuno Matos gibi Londra'dan Hong Kong'a taşınması bekleniyor. ve kişisel bankacılık. Hareketler, HSBC'nin en büyük üç iş biriminin liderlerinin Asya'da olacağı anlamına geliyor.


23 Şubat'ta HSBC, tüm yıl sonuçlarını açıklayacak ve ayrıca ABD perakende bankacılık ağının kapatılması ve Asya'ya yeniden odaklanılması da dahil olmak üzere bir dizi yeni stratejik girişimi açıklaması bekleniyor. Geçen yıl, Birleşik Krallık kredi veren, risk ağırlıklı varlıkları 100 milyar doları kaldıracağını, Avrupa hisse senetleri de dahil olmak üzere çekirdek olmayan iş birimlerinden geri çekilirken binlerce işi keseceğini söyledi.


Ekim ayında banka yöneticileri, yaklaşık 6.000 kişinin işten çıkarıldığını söyledi ve Covid-19 krizinin etkilerinin daha radikal bir revizyona yol açabileceğini ima etti.


HSBC'nin başkanı Mark Tucker, geçen ay bankanın revizyonunun "hızını artırması, yoğunluğunu artırması ve teslimatı artırması" gerektiğini söyledi. Üçüncü çeyrekte, HSBC'nin karı 2019'un aynı dönemine göre %31 düşüşle 3,2 milyar dolara geriledi.


Banka, 22 Şubat'ta sonuçlarından önce bir dizi bölgesel liderlik atamasını açıkladı ve dönüşüm programını da finans müdürü Ewen Stevenson'ın eline verdi.


Eskiden bankanın grup uyum sorumlusu olan Colin Bell, HSBC Europe ve İngiltere'nin etrafı çevrili bankası HSBC Bank'ın CEO'su olarak Matos'tan devralacak. HSBC'nin İngiltere dışındaki Avrupa'daki işlerini denetlemekten sorumlu Stephen Moss, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) CEO'su pozisyonu için Dubai'ye taşınacak ve Michael Robertson şu anda ABD ve Latin Amerika'nın ve Kanada CEO'su.


HSBC'nin revizyonu, salgın sırasında Covid-19 krizinin zirvesindeki işten çıkarmaları durdurma sözü verdiği zaman durdu. Ancak, Ağustos ayına kadar banka, CEO Noel Quinn'in personele geçen Şubat ayında açıklanan değişikliklerin "bugün daha da gerekli olduğunu" söylemesi ile dönüşüm programını yeniden başlatmıştı.


Bankanın mümkün olduğunca insanları yeniden görevlendirmeye çalışacağını söyledi. Quinn, "Yine de fazla konuşmak istemiyorum, çünkü meslektaşlarımız bu yıl HSBC'de onlara alternatif roller sağlayamadığımız için maalesef bizden ayrılmak zorunda kalacaklar."


HSBC ofis ağını uzun vadede yüzde 40 azaltılacak

Ünlü İngiliz bankası HSBC'den fazla detay verilmeden yapılan açıklamada, korona virüsü salgınının şirketleri çalışma şekillerinde büyük değişiklikler yapmaya ittiğine de işaret ediyor.


HSBC bugün açıklanan revize edilmiş maliyetleri düşürme planının bir parçası olarak dünya genelinde ofis alanlarını uzun vadede neredeyse yarıya indirmeyi hedefliyor.

HSBC’nin planı, korona virüsü salgınının şirketleri çalışma şekillerinde büyük değişiklikler yapmaya ittiğine de işaret ediyor.

Yıllık sonuçlarının açıklanmasının ardından düzenlenen analist sunumunda, HSBC fazla detay vermeden ofis ağını uzun vadede yüzde 40 azaltmak istediğini açıkladı. HSBC, korona virüsü nedeniyle yıllık kârında yaşadığı sert düşüşün ardından özellikle Asya’da varlık yönetimine odaklanacak revize edilmiş stratejisini duyurdu.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page