top of page
Ara

HSBC CMO'su: Koronavirüs pazarlama için yeni bir başlangıç

Bankanın küresel pazarlama müdürü Leanne Cutts, pazarlamanın Covid-19 pandemisinden önceki haline eskisi gibi tekrar döneceğini düşünmüyor ve 'Yeni normal' hayatımızın artık bir parçası olması gerektiğine inanıyor.

HSBC’nin küresel pazarlama müdürü Leanne Cutts, pazarlamanın koronavirüs öncesinden önceki haline geri döneceğine inanmıyor, ancak pandeminin çalışma, marka oluşturma ve müşterilerle etkileşim açısından değişim için gerçek bir fırsat sunduğuna inanıyor.


Dün 22 Haziran'da Cannes Lions Live'da konuşan Cutts, Covid-19'un sektör için “gerçek bir yeniden başlangıç” sunduğuna inandığını söyledi. Bu, bazılarının söylediği gibi, bir disiplin olarak pazarlamanın sonsuza kadar değişeceğine inandığı anlamına gelmez, ancak bu, pazarlamanın iyi yaptığı şeyi “yükseltmek” için bir fırsattır.


“Bu, pazarlamacılar, markalarımızın koruyucusu, ekiplerimiz ve organizasyonlarımız için rolümüz için gerçek bir sıfırlama anı. Tüm bunların merkezinde olmak ve organizasyonlarımızda bu değişime öncülük etmek büyüleyici olacak ”dedi.


“Yaratıcı markaları güçlendirmek, müşteri ilişkilerini derinleştirmek, hizmet verdiğimiz topluluklara katkıda bulunmak için daha güçlü markalara sahip olmak, müşterilerimiz için yararlı ve alakalı olmak istiyoruz. Bunu pazarlama topluluğunun iyi yaptıkları şeyleri büyütmeleri, yardımcı ve faydalı olmaları ve hizmet ettikleri topluluklarla alakalı olmaları için bir fırsat olarak görmek istiyorum. ”


Örneğin, Cutts, koronavirüsün HSBC'ye nasıl hızlı bir şekilde dönebileceğini ve daha önce düşündüğünden çok daha hızlı çalışabileceğini gösterdiğine işaret ediyor. HSBC'nin değişen müşteri koşullarına hızlı bir şekilde tepki vermesinin bir yolu olarak evden çalışan personele taşınması, ipotek ödeme tatillerinin uygulanması ve savunmasız müşterilere yaptığı telefon görüşmeleri gibi önemli değişikliklere dikkat çekiyor.


“Son üç ayda müşterilerle son üç yıla göre daha dijital ve sanal katılım gerçekleştirdik. Şahsen yapılması gereken süreçler - bir şey imzalamak gibi - şimdi çevrimiçi yapılabilir ”dedi. “Çok daha hızlı değişebileceğimizi biliyoruz ve bu tutmak istediğimiz bir şey.” dedi ve ekledi. “Bir şeyleri daha önce hiç düşünemeyeceğimiz şekilde ölçeklendirebildik ve güçlendirebildik.”

Krizden çıkarken tankta yeterli yakıtımız olduğundan emin olmak istiyoruz.

Leanne Cutts, HSBC


Cutts'ın HSBC'nin bu kadar hızlı adapte olabileceğine inanmasının bir nedeni, son üç yılda şirketin daha çevik çalışma yöntemlerine geçtiğini gören iş dönüşüm programı. Şirket, çalışanlarını çalışma şeklini “yeniden yapılandırmak” için eğitime soktu, bu yüzden büyük taahhütlerde bulunmak ve daha sonra “parmaklarımızı geçmek ve umut etmek” yerine çok daha fazla test ve öğrenme yapmakta olduğunu söyledi.


“Bir şeyin herkesle paylaşılmadan önce tamamen bittiği pek çok 'ta-da anından' kaçınmak istedik, ancak sorunlar varsa geri dönüp yeniden çalışmalıyız. Bu bize çok daha tepkisel ve verimli olmamızı sağladı ”dedi.


“Son 12 ay içinde iş akışlarımızı ve çalışma şeklimizi yeniden tasarlama ve daha çevik bir çalışma şekline geçme deneyimine sahip olmasaydık, bu kadar hızlı veya yüksek kalitede olacağını düşünmüyorum. Bunları hazırladığımız için küresel olarak çeşitli ekipleri tek bir ortak hedefle çok hızlı bir şekilde bir araya getirebilir ve gerçekten inanılmaz bir hızda olumlu bir sonuca geçebiliriz. ”


Cutts, HSBC'nin ayrıca koronavirüs ile başa çıkmak için bir çerçeveye sahip olmasından da yararlandığını söyledi. Buna, (React) tepkime, (Respond) tepki verme ve (Rebuild) yeniden inşa etme anlamına gelen üç Rs adını verdi. Bu, şirketin her bir pazarın pandeminin hangi aşaması olduğunu anlamasına ve döngüde daha ileride olabilecek diğerlerinden öğrenmesine yardımcı oldu.


“Daha sonra birbirimize doğru türdeki dijital platformlarla yardım edip destek verebildik, ancak aynı zamanda bu üç R'de nerede olduklarını ve döngünün belirli bir bölümünü nasıl yönettiğinizi görmek için meslektaşlarımızla iletişim kurduk. Bu, doğru zaman / doğru yaklaşıma sahip olmamıza yardımcı oldu ve bunu yeniden yapmak ya da çoğaltmak yerine gerçekten hızlı bir şekilde öğrenmemize ve bu öğrenmeyi aktarmamıza yardımcı oldu ”dedi.


“Bu, çalışmalarımızı dahili olarak sıralamamıza ve koordine etmemize, en iyi uygulamaları gerçekten hızlı bir şekilde almamıza, ortaklarımızla çalışmamıza ve ardından dahili olarak yatırım tercihlerini yönlendirmemize yardımcı olan bir çerçeveydi. O zaman yatırımımızı nerede harcadığımızı ve yanıt için ve geldiğimizde yeniden inşa etmek için doğru zamanda yeterli paraya sahip olduğumuzdan nasıl emin olduğumuzu açıklamamız çok daha kolay bir yol haline geldi. Krizden çıkarken tankta yeterli yakıtımız olduğundan emin olmak istiyoruz. ” diyerek sözlerini noktaladı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page