top of page
Ara

Hobinizi karlı bir iş girişimine dönüştürme yöntemi

Hobiniz üzerinde çalışın, satış ve pazarlama hakkında bilgi edinin ve kendinizi sürekli gelişmeye adayın.

Şu anda yalnızca boş zamanlarınızda kullanmakta olduğunuz bir yaşam yeteneğiniz var mı? Sadece bir hobi olarak uygun olduğunu varsayabilirsiniz, ancak para kazanma ve yeteneğinizi para kazanma işine dönüştürme şansınız vardır. Elbette ne yaptığınızı biliyorsanız.


Hobinizden nasıl para kazanılır?

Potansiyel olarak para kazanılabilen ve işletmelere dönüştürülebilen hobiler arasında boyama, ağaç işleme, fırıncılık, web tasarımı, köpek gezdirmek - kelimenin tam anlamıyla başkalarına değer sağlayan her şey var.


Sorun şu ki, çoğumuz pazarlanabilir bir yeteneğe sahip olduğumuzu bildiğimizde bile harekete geçmekten korkuyoruz, çünkü başarısızlıktan korkuyoruz. Bir hobiden para kazanmaya çalışırsak ve başarısız olursa, artık aktiviteden artık sevinç ya da memnuniyet hissetmeyeceğimizden korkuyoruz… yoksa başkaları bizi farklı görecektir.


Bu, birçok yetenekli bireyin hayallerini sürdürmesini engelleyebilecek korkunç bir öneri olabilir. Bu size tanıdık geliyorsa dinleyin.


Bir hobiden para kazanmaya çalışmak kolay değildir, ancak diğer yandan, kesinlikle roket bilimi değildir. Biraz hazırlık ve stratejik yürütme ile olumlu bir sonucun tadını çıkarabilirsiniz. İşte birkaç ipucu:


1. Bir plan oluşturun

Hobinizden para kazanmaya başlamak için bir oyun planı hazırlamanız gerekir. Bu planın açık bir şekilde ayarlanması gerekecek, ancak başlangıçtan itibaren bir stratejiye sahip olmak faydalı olacaktır.


Bu, başarılı bir gitar öğretmeni olan Tom Hess'in, öğrencilerine bir gün müzik eğitmeni olma konusuna ilgi duyup duymadıklarını düzenli olarak söyleyen bir şeydir. Onlara yarı zamanlı başlamalarını ve yavaş yavaş tam zamanlı çalışmaya geçmelerini tavsiye eder.


Hess, “Geceleri ve hafta sonları uygun zamanınızı öğrencilerle doldurun ve kazandığınız tüm parayı biriktirin (bir kuruş harcamayın!)” Diyor Hess. “Dört ila altı aylık masrafları karşılayacak kadar para biriktirdikten sonra, işinizden çıkın ve gitar eğitim işinizi daha da inşa etmek için her şeyi yapın.”


Bu sizin özel oyun planınız olmayabilir, ancak bir türden birine ihtiyacınız var. Körü körüne dalış yapmak ve bir şeylerin çalışmasını ummak konusunda akıllı bir şey yoktur.


2. İlk satışınızı yapın

Birkaç gün içinde hobiden milyon dolarlık işlere gitmenize gerek yok. Başlangıç ​​aşamalarında bir numaralı hedefiniz ilk satışınızı elde etmektir. Bu ister 5 $ 'lık satış yapmak veya 5.000 $' lık bir tutucu imzalamak anlamına gelse de, ilk satışınız şimdiye kadar yapacağınız en zor ve en önemli satıştır.


İlk satışınızı elde etmek için birçok strateji var, ancak hepsi sattığınız ürüne bağlı. Bir hizmet satıyorsanız, ücretsiz bir deneme sürümü sunarak ve bir miktar ağızdan söz ederek işe başlamak isteyebilirsiniz. Bir ürünse, doğru yerlere iyi ürün yerleştirme ve reklam verme satışa neden olabilir. (Sosyal medya özellikle eldeki kaynakların minimum olduğu kitlelere ulaşmaya çalışıyorsanız güçlüdür.)


Ürününüze inanabilmenize rağmen, başkalarının buna inanmak için hiçbir nedeni olmadığını hatırlamak önemlidir. Henüz kendini kanıtlamadın. Bu ilk satış için zorlanın ve sonra bir satışı ikiye, iki satışı dörde çevirin.


3. Zamanınızı en üst düzeye çıkarın

Birçok insan için, tam zamanlı bir işte çalışmak ve daha sonra bir hobi için fazladan saat harcamak pratik değildir. Çocuklar, diğer önemli arkadaşlar, sosyal gereksinimler arasında, günde yeterli saatiniz kalmaz.


İlk aşamalarda, zamanınızı nasıl kullandığınız konusunda yaratıcı olmanız gerekir. Belki alıştığınızdan bir saat önce uyanmanız ve normal işinizden önce bir şeyler yapmanız gerekir.


Alternatif olarak, çocuklarınızı hobinize dahil etmek anlamına gelebilir, böylece yeni şeyler gerçekleştirirken onlarla zaman geçirebilirsiniz.


4. Çevrimiçi bir varlık oluşturun

Bugün iş dünyasında, herkes etkinlik oluşturmak için çevrimiçi bir varlığa ihtiyaç duyuyor. Bu, bir web sitesi, sosyal medya profilleri ve kendinizi profesyonel olarak markalaştırmaya giden her şeyi oluşturmak ve sürdürmek anlamına gelir.


Grafik tasarımcı Christopher Young, “Kendinizi sunma şeklinizde tutarlılığı sürdürmek size daha yerleşik bir görüntü verecek ve bu da daha fazla hayranla sonuçlanacaktır” diyor. “Nasıl başlayacağınızdan emin değilseniz, benzer müzikler üreten ve fikirlerinden ödünç alan yerleşik müzisyenleri arayın. Sanat boşlukta yaratılmaz; diğer insanların çalışmalarından ilham almak iyidir.”


5. Ağ kurun ve güçlendirin

Birkaç kişi çevrimiçi ortamda yanacak, ancak çok fazla iş başarısı ağızdan ağa ve ağ iletişimi yoluyla gerçekleşiyor. Kendi kendini tanıtmanın bu tarafında da aktif olmaya hazır olmalısın.


Uzmanlığınızdaki niş içindeki diğer profesyonellere hitap eden kulüpleri, konferansları ve grupları bulun. Bu etkinliklerde çok şey öğrenecek ve sizinle aynı aşamada ve tercihen biraz daha ileride olan insanlarla kaynaşma şansına sahip olacaksınız. Böyle anlar için hazırlanmış bir asansör konuşması yaptığınızdan emin olun.


“İnsanlar‘ ne yapıyorsunuz? ”Sorusunu sormak zorundadır.“ Ne konuşacağınızı tam olarak bilmeniz için ‘asansör konuşması” hazır olsun, diye konuşuyor sanatçı Quinn Dombrowski. “Kim olduğunuz ve ne yaptığınız hakkında sadece birkaç cümle - bir dakika veya daha az - olması gerekiyor. İlgileniyorlarsa, ek soruları takip edecekler. ”


6. Bir iş gibi davranın

Son tavsiye, hobinize bir iş gibi davranmaktır. Bir gün ana gelir kaynağınız olmasını istiyorsanız - ya da en azından sürdürülebilir bir ikinci gelir akışı - o zaman hak ettiği önemi vermelisiniz.


Hobiniz üzerinde çalışmak, endüstri hakkında okumak, satış ve pazarlama hakkında bilgi edinmek ve kendinizi sürekli gelişmeye adamak için zaman ayırın. Olumlu sonuçlar bu şekilde elde edilir.


Harekete geçmek için ne kadar uzun süre beklerseniz, hobinizi takip etmekten daha fazla söz edersiniz. Zamanından önce dalmak ve düşük kaliteli bir ürün veya hizmet sunmak akıllıca olmasa da, meydan okumayı da düşünmek istemezsiniz.


Bir hobinin gelir getiren bir işe veya ek gelire nasıl dönüştürüleceği hakkında daha fazla bilgi arıyorsanız, başkalarının yaptıklarını dinlemekten çok şey öğrenebilirsiniz. Ayrıca deneme yanılma yoluyla öğrenmek için söylenecek bir şey var. Yaptığınız işte iyiyseniz ve hobiniz için bir pazar varsa, para kazanamamanızın ve ikinci bir gelir akışı elde etmenizin bir nedeni yoktur.


Hayal edin, başlangıcı yapın ve zaman içinde neler olduğunu göreceksiniz. Eğer gerçekten inanarak bir işi sahiplenirseniz sonucu arzu ettiğinizden bile iyi olması olası.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page