top of page
Ara

Hasbro medya yönetimi konkuru kazananı GroupM oldu

GroupM, dünyanın en büyük oyuncak üreticisi Hasbro'nun medyasını yönetecek.

ABD en önemli sektörel sitelerinden olan AdWeek'e göre, Hasbro, 2013 yılından beri medya harcamalarının yönetimini elinde bulunduran OMD ile yollarını ayırma kararı aldı. Bu gelişme akabinde, yapılan konkurun kazananı ise WPP bünyesinde faaliyet gösteren GroupM oldu.


Şimdilik, GroupM ajanslarından hangisinin süreci yöneteceği belli değil, ancak Hasbro’nun Latin Amerika'daki medya yönetimi şu anda MediaCom tarafından ele alındığından, bu muhtemelen en ön planda olan kuşkusuz MediaCom olacağı yönünde.


Medya harcamaları hakkında net bir bilgi olmamasına rağmen, şirketin küresel reklamlarına yılda yaklaşık 150 milyon dolara yakın bir tutar harcadığı düşünülüyor.


Hasbro’nun markaları arasında Play-Doh, Star Wars, Marvel, Susam Sokağı ve Transformers bulunuyor.


Raporlara göre Hasbro, önemli pazarlama harcamalarının akabinde 2017'de Mattel'i geçerek dünyanın en büyük oyuncak şirketi haline geldi. Şirket 2018'de 4,6 milyar ABD doları aşan küresel çapta satış yaptığı öngörülüyor.


GroupM hakkında:


GroupM, önde gelen küresel medya yatırım yönetimi şirketidir. Mindshare, MediaCom, Wavemaker, Essence ve m / SIX gibi WPP medya ajanslarına ana şirket olarak hizmet vermektedir. Öncelikli amacı; ticaret, içerik oluşturma, spor pazarlaması, finans, tescilli araç gibi performans arttırıcı faaliyetlerin medya yönetimi ve harcamaları konusunda faaliyet gösteriyor. GroupM'i oluşturan ajansların tümü, lider pazar pozisyonları ile kendi başlarına küresel ajanslar olarak göze çarpar. GroupM'in odak noktası, müşterilerine ve şirketlerine rekabet avantajı sağlamak için ticaret, yenilik ve yeni iletişim hizmetlerinden yararlanmak için fiziksel ve entelektüel ölçeğin akıllıca uygulanması.


0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page