top of page
Ara

Halkla ilişkiler, gelişen B2B pazarında neden önemli bir role sahip?

B2B şirketleri müşterileri, ortakları, çalışanları ve yatırımcıları güvence altına almak için şiddetli bir rekabetle karşı karşıya

Halkla ilişkiler, gelişen B2B pazarında neden önemli bir role sahip?

B2B şirketleri müşterileri, ortakları, çalışanları ve yatırımcıları güvence altına almak için şiddetli bir rekabetle karşı karşıyadır ve bu savaş onları oyunlarını geliştirmeye itmiştir. İletişim stratejinizin tüm unsurlarını yeniden düşünmek çok önemlidir.


Geçen yıl, sürekli yeniden yapılanmalarla geçti. Ve 2020 öncesi işlere geri döndüğümüzde, bazı değişiklikler devam ediyor. 3.600 B2B lideriyle yakın zamanda yapılan bir McKinsey araştırması, çoğunluğun geleneksel yüz yüze etkileşime göre uzaktan insan etkileşimlerini veya dijital self servisi tercih ettiğini ortaya koydu. Bu, eski oyun planınıza geri dönmenin, bu değişen ve rekabetçi zamanlarda eve kazanç getirmeyeceği anlamına gelir.


Şirketlerin ürünlerini ve başarılarını duyurması ve tanıtması gerekiyor. Ancak kendi kornanızı çalmak, tek taraflıysa, ekşi bir nota vurabilir. Şu anda herhangi bir B2B şirketi için en kritik araçlardan biri, üçüncü taraf doğrulamanın oluşturulması veya genişletilmesidir. Sonuçta, insanlara kendinizden bahsetmek kolaydır. Potansiyel müşterilerin duymak istediği şey, mevcut müşterilerin sizin hakkınızda söyleyecekleridir. Anlatabileceğiniz en güçlü PR hikayelerinden biri, bir müşteri sorununu nasıl çözdüğünüz veya bir pazar ihtiyacını nasıl ortaya çıkardığınız ve bu ihtiyacı nasıl karşıladığınızdır.


ON24 tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, ankete katılanların üçte ikisinin iletişim tarzlarını ve mesajlaşmalarını değiştirerek en fazla başarıyı elde ettiğini gösteriyor. Bu nedenle, henüz yapmadıysanız, en azından B2B alıcılarının fark edeceği sağlam bir etkileyici programı oluşturmayı düşünmenin zamanı geldi. Müşterilerinizin ve ortaklarınızın üçüncü taraf etkileyiciler olarak kime güvendiğini tanıyın ve marka elçileri olarak memnun müşterilerle bir program oluşturun.


Çoğu potansiyel B2B müşterisi sizinle iş yapmadan önce referans isteyecektir. Müşterilerinizin hikayelerini videoda, medyada ve konferanslarda örnek olay incelemeleriyle sergileyerek onları güçlü bir şekilde alt edin. Müşterilerinizi kahraman yapın!


Ardından, sağlam bir endüstri analisti programı oluşturarak en çok bilgi sahibi olan bu etkileyicileri geliştirmek için PR ekibinizle birlikte çalışın. Halkla ilişkiler ekibinizin diyalogdan hikaye fikirleri almak ve kurduğunuz analistin muhabirlerle konuşmaya istekli olup olmadığını belirlemek için yapılan çağrıları dinlediğinden emin olun. İşletmenizin neden en iyi çözümlere sahip olduğuna dair bilinçli bir hikaye anlatmak için sektörünüzdeki uzmanlıklarının şirketinizle olan iyi deneyimleriyle harmanlanmasına izin verin.


İçerideki ve dışarıdaki en büyük hayranlarınıza dikkat etmeyi unutmayın. Sektörde ilgi çekmeye başlayan bir mikro-etkileyici veya takipçilerini oluşturmak için büyük bir gösteriden adım atan bir analist bulabilirsiniz. VIP'ler ve resmi olmayan marka elçileri gibi davranarak bu ilişkileri besleyin.

Bu aynı zamanda profesyonel organizasyonlarınızı gözden geçirmek ve bu ilişkilerin nasıl yürüdüğünü yeniden gözden geçirmek için mükemmel bir zamandır. Bu bağların şirketinizi nasıl doğruladığını görün. Kendinizi stratejik organizasyonel ilişkilere sokmak, yetenekleri çekmek için de iyi bir kaynaktır.


Hızlı büyüyen bir B2B markasının beslemesi gereken ikinci alan, uzmanları ve uzmanlığı daha incelikli yollarla sergileme sanatıdır. İşletmenizin müşterileriniz ve sektör için değerli bir kaynak olduğunu göstermek için şirketiniz, hizmetiniz veya ürününüz hakkında konuşmanıza gerek yok. Düşünce liderliği, bilginizi ve konu uzmanlarınızı, önemli güvenilirlik puanlarını toplayan eğitici, yetkili bir şekilde sergiliyor. İşinizi bilindik bir şirket olarak konumlandırın ve şimdi ve gelecekte inovasyon için gidilecek kişi olun. Bunu başarılı bir şekilde yapmak, rakiplerinizin pazara nasıl geldiğini ve sözcülerinin neler söylediğini görmek için derin araştırmaları ve ardından bu verileri benzersiz bakış açınızı belirlemek için kullanmayı gerektirir.


Düşünce liderliğine sağlam bir iki yumruk, şirketinizin girdilerini markalı bir ankete veya inisiyatiflerinizi vurgulayan ve sektörünüzün nabzını tutan tanınmış bir araştırma firmasından bir ankete yönlendirir. Yeni bilgiler veya ortaya çıkan bir eğilim medyanın dikkatini çekiyor. Muhabirler, hikaye fikirlerini çerçevelemeye yardımcı olan veya daha derin bir dalış yapma arzusunu tetikleyen tarafsız araştırmaları arzular. Bu tür bir anket, bir tanıtım yazısı, bir konferans sunumu veya kapıları açan ve basında yer alan bir satış belgesi için fırlatma rampası olabilir.


Güçlü düşünce liderliği çabaları tek seferlik olaylar değildir. İçine koyduğunuz kas, marka değeri ve satışları artıracaktır. İletişim ekibiniz, konferanslarda sözcülerinizi tanıtmak, basın röportajları yapmak, ticaret dergileri için özel makaleler hazırlamak, blogunuz için içerik oluşturmak ve çok daha fazlası için rehber olarak dahili ve harici olarak düşünce liderliği kampanyasını kullanacaktır. Markanızın birçok kanaldan sunduğu yankı odasını oluşturmak, hedef kitlenizde güven ve tanınırlık oluşturur.


Müşterilerin halkla ilişkiler ajanslarına sıklıkla başvurdukları bir alan, elbette, basında yer almaktır. Halkla ilişkiler için katmanlı bir yaklaşım esastır. Bir basın bülteni büyük bir olayı duyurabilir veya ivme gösterebilir, ancak daha güçlü, daha etli hikayeleri güvence altına alacak muhabirler için benzersiz sunumlar. Ve bunların güvence altına alınması genellikle zaman alır. Bir WSJ veya Wired makalesi, bir dizi finansmanın hızlı bir şekilde yayınlanmasının aksine, aylarca çalışmalarda olabilir.

Bu nedenle kısa sprintler PR'da işe yaramaz. Muhabirler zaman çizginizde değil. Bu nedenle, daha uzun bir zaman çerçevesine sahip hikayeler üzerinde çalışırken, hikayenizi önemli ticari yayınlara dönüştürme fırsatını da değerlendirmeli ve oyna-öde fırsatlarından nerede yararlanacağınızı bilmelisiniz.


Harika bir örnek, bir fintech çevrimiçi yayınıyla ücretli bir anlaşma yapmış olan bir müşteridir. Makaleler yazdık ve müşterinin en büyük öncü nesil araçlarından biri oldukları ortaya çıktı. Yayın güvenilir bir kaynak olduğundan, doğru kişiler onu okuyordu.


Bunun gibi başarılı çabalar odaklanmayı gerektirir. Bir PR firması, geleneksel pazarlama ekibinin karşılaştığı günlük dahili talepler ve son dakika talepleri olmadan görevini sürdürebildiğinden, bu tür kampanyaları yürütmek için son derece iyi bir konumdadır.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page