top of page
Ara

Güçlü ortaklıklarla girişiminizi 10 kata kadar nasıl büyütebilirsiniz?

Ortaklardan yeni fikirler ve yeni süreçler şirketinizi durgun bir aşamadan çıkarabilir ve daha üretken aşamalara taşıyabilir

Bazı bitkileri yan yana koymanın daha iyi büyümelerine yardımcı olduğunu biliyor muydunuz? 'Eşlikçi ekim' olarak bilinen teknik, bitkilere hava koşullarından daha iyi koruma sağlar, zararlıları ve hastalıkları engeller ve daha fazla tozlaşma sağlar. İşletmeler gibi işletmeler de ortaklıklardan yararlanabilir. Yerleşik markalarla stratejik ilişkiler kurmak sadece satışlarınızı değil, güvenilirliğinizi de artırabilir ve misyonunuzu güçlendirebilir.


Bir ortaklığın gerçekten etkili olabilmesi için, yalnızca kâr üzerine değil, aynı zamanda ortak hedefler üzerine inşa edilmesi gerekir. Tutkunuz ve amacınız uyumlu olmalıdır. Bunun harika bir örneği, hayatta macera ve korkusuzluğu savunan şirketler olan Red Bull ve GoPro'dur. GoPro, birlikte çalışarak dünya çapında 1.800'den fazla Red Bull etkinliğine erişim elde ederken, Red Bull da GoPro'da hisse sahibi oluyor.


Ortaklıklar, ilk günlerde gelir artışını sürdürmek için mücadele eden girişimler için bir ilham kaynağı da sağlayabilir. Partnerinizden gelen yeni fikirler ve yeni süreçler sizi durgun bir aşamadan çıkarabilir ve daha üretken döngülere sokabilir.


Bu avantajları göz önünde bulundurarak, işinizi büyütmek için ortaklıklardan nasıl yararlanabilirsiniz?


Aramanızı 'neden' e göre yönlendirin

Her zaman olduğu gibi, şirketinizin nedeniyle başlayın. Yaptığın şeyi neden yapıyorsun? Bu müşteriler için neden önemli? Daha fazla insanın eğitime erişimini iyileştirmek gibi sosyal bilinçli bir cevaba sahip olabilirsiniz veya insanların daha rahat seyahat etmesini sağlamak gibi daha deneyimsel olabilir. Sebepiniz ne olursa olsun, markanızı gerçekten temsil ettiğinden ve bu misyonu gerçeğe dönüştürmek için zaten tanımlanabilir adımlar attığınızdan emin olun. Nedeninize bağlı olduğunuza dair herhangi bir kanıtınız yoksa, erken dönemde ortakların güvenini kazanmayı daha zor bulacaksınız.


Amacınızı belirledikten sonra, uygun muhtemel ortaklar bulma zamanı. Bir flört uygulaması gibi düşünün, sizinle benzer ilgi alanlarına sahip biriyle eşleşmek istiyorsunuz. Büyük başlayın - ne yaptığınızı, ne aradığınızı ve nasıl iletişime geçileceğini belirten yerleşik kuruluşlara ve medyaya ulaşın. Belirli bir planınız yoksa, bu bir sorun değildir, genel sosyal yardım, işbirliği yapmak istediğiniz kelimeyi yayabilir.


Ardından, ortak ilgi alanlarına sahip markaları bulacağınızı bildiğiniz daha fazla niş grubu ve platformu hedefleyin. Bu, LinkedIn grupları, Slack kanalları, Meetup etkinlikleri, web seminerleri ve karşılıklı bağlantılar aracılığıyla olabilir. Bir ortağın yerini belirlemek, diğer pazarlama biçimleri gibidir: onu tüm konuşmalarınızın bir parçası yapın, kimin dinlediğini asla bilemezsiniz.


Ortaklığınızı yazılı hale getirin

Bir ortaklığa girmeden önce, sırayla sahip olmanız gereken birkaç şey var. İlk olarak, piyasada zaten mevcut olan bir ürün veya hizmete sahip olun - somut olduğu sürece bu bir prototip veya erken aşama sürümü olabilir. İnsanların anlayabileceği ve kullanabileceği bir şeye sahip değilseniz, diğer markaları mesajınıza ikna etmek ve onların sizinle çalışmasını sağlamak zor olacaktır.


Bir ortaklık kurmaya hazır olduğunuz bir noktadayken, beklentileri hem sizin hem de partnerinizin tarafında yazın. Bir kuruluş size ağını satıyorsa, bunun kanıtı ve bu teklif için belirtilen bir getiriye ihtiyaçları vardır. Şirketinizin ve onların ne yapacağını ifade etmek için tek sayfalık bir ön protokol yeterli olmalıdır. Ayrıca belgeyi onaylamak için bir avukata ihtiyacınız yoktur, ancak gelecekte gerekirse bağlayıcı olacaktır.


Yaratıcı varlıkları paylaşmak, ortak markalı bir açılış sayfası oluşturmak, sosyal medyada yayınlamak ve diğer kararlaştırılmış tanıtım biçimleri gibi yapacağınız tüm eylemleri terim sayfasında listeleyin. Hemen bir yıllık sözleşme yapmaya kalkmayın - 30 günlük, 60 günlük ve ardından 90 günlük küçük artışlar, size ortaklığı periyodik olarak yeniden değerlendirme ve gerektiği gibi şartları değiştirme olanağı sağlar.


Taahhüdün bir parçası olarak maliyetleri kabul edin

Kurucuların ortaklıklarla aşmaları için büyük bir engel, bunun (muhtemelen) bir maliyet olacağını kabul etmektir. Bu, başka bir markayla ekip oluşturmak için ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelmez, ancak önceden bazı kriterleri karşılamanız isteneceği anlamına gelir. Örneğin, devlet tarafından finanse edilen bir kuruluş, belirli bir miktarda kaynak bağışlamanızı, tedarik zinciriniz boyunca belirli yönergelere uymanızı veya mevcut müşteriler için minimum bir eşiğe sahip olmanızı isteyebilir.


Bir ortaklık uğruna çemberlerden atlamak zorunda kalmak konusunda tereddüt hissedebilirsiniz, ancak amacınıza ve şirketinizin büyümesine yatırım yaptığınızı hatırlamak önemlidir. Herhangi bir ortaklığa uyguladığınız para ve çaba, aksi takdirde daha az güvenilir olan geleneksel pazarlama yollarına harcanacaktır. Bir iş ortağıyla, müşteri erişimi, finansman, araçlar ve kampanyalar gibi daha tanımlanmış ayrıntılara sahip olursunuz, böylece kazançlar hakkında daha sağlıklı tahminler yapabilirsiniz.


Bir ortaklığı güçlendirmek için vermeniz gereken ne olursa olsun, amacınıza ne kadar bağlı olduğunuzu ve bu ekosistemde gerçek bir oyuncu olduğunuzu gösterme yolunuzdur.


Ortaklık için adil bir yapı oluşturun

Her ortaklık, her bir paydaşın masaya getirebileceklerine göre farklılık gösterecektir, ancak ortaklarınızın faaliyetlerinin önemli alanlarına enjekte edilmeyi beklemelisiniz. Büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapıyorlarsa, bir stant olmasını isteyin, programda bahsedilmesini sağlayın ve tüm öncü sosyal yardımlara dahil olun. Buna karşılık, kaynaklara, insan gücüne veya zamanınıza ihtiyaçları varsa, iyiliğe karşılık verecek kadar esnek olmanız ve çıkardığınız şeyle koyduğunuz şeyi nasıl eşitleyeceğinizi adil bir şekilde belirlemeniz gerekir.


Bazı ortaklıklar daha yapılandırılmış olabilir ve ayrıntıları müzakere etmeniz gerekecek. Bu koşullarda, ortağınızın ağı üzerinden yaptığınız her satış için bir komisyon teklif ettiğiniz performansa göre ödeme yapısı istemek iyidir. Para harcamak ve getiri olup olmadığını görmek için beklemek yerine, ilk katkı yapabilir ve ardından geri aldığınız değere göre haftalık veya aylık ödeme yapabilirsiniz.


Alternatif olarak, tüketicileriyle bağlantı kurmak için güvenebileceğini bildiğin birkaç ortakla bir ilişki kurabilirsin. Örneğin, ürününüzü yıl boyunca müşterilerine hediye eden kurumsal gruplarla çalışabilirsiniz. Bu gruplara ödeme yapmak yerine, onlara indirimli bir fiyat teklif edebilirsiniz. Kazanmaktır, kazanmaktır: onlar paradan tasarruf eder ve ürününüzü ve amacınızı savunursunuz.


Dünyanın en büyük işletmelerinden bazıları, hedef kitleleri, marka tanınırlığını ve mesajlaşmayı birleştirmenin misyonlarını hızlandırmanın akıllıca bir yolu olduğunu kabul ettiklerinden, ortaklık fırsatlarını hala memnuniyetle karşılıyorlar. Unutmayın, ortaklıklar temelde sosyal kanıtlardır - 'Yaptığınız şeyi destekliyoruz' diyen ve bunu daha hızlı ve daha iyi başarmanız için bir sıçrama tahtası görevi gören yerleşik bir şirkettir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page