top of page
Ara

Gucci, moda etkinliklerinde “yeni yol” arayışında

Kering Group'in en büyük markası, Covid-19 karantina döneminde yaratıcı yönetmen Alessandro Michele'nin yeniden değerlendirilmesi ardından gelecekteki moda etkinliklerinde bir revizyon yapacaklarını açıkladı.

Gucci'nin yaratıcı yönetmeni Alessandro Michele, bir dizi Instagram paylaşımında "yıpranmış" seyir, sonbahar öncesi, İlkbahar / Yaz, Sonbahar / Kış kadrosundan iki kez sezonluk toplantılara geçme planlarını değerlendirdi.


Gucci, lüks giyim sektöründe yer alan Kering'in sahibi olduğu Saint Laurent'ten sonra, modaya yön vermesi, satış ve pazarlanması konusunda öncü olması yanısıra, mevcut tutumlarında köklü değişiklikler yapan ikinci lüks marka konumunda.


Koronavirüs etkisiyle sektörde satışların düşmesi nedeniyle tüketicilerin tutumlarında yaşanacak olası değişiklikler akabinde, Covid-19 sonrası dünya öncelikleri üzerine çalıştıklarını belirtti. Burberry, kapalı mağazaların satışları durdurması nedeniyle bu haftanın başında %57 oranında karda keskin bir düşüş yaşadı ve mevsimsel tutulan ürünlerinden elde edilen kardan indirim yaparak elden çıkarma yoluna gitti.


Michele, “Bu kriz hepimiz için temel bir sınav” dedi. “Her şeyden önce çok ileri gittiğimizi anlıyoruz. Pervasız eylemlerimiz içinde yaşadığımız evi yaktı. Kendimizi doğadan ayrı olarak düşündük. Doğayı gasp ettik, ona hakim olduk ve yaraladık. ”


Amerika Moda Tasarımcıları Konseyi ve İngiliz Moda Konseyi halka açık bir şekilde yüksek hacimde üretim yapan ve teslimat gerçekleştiren firmalara “daha ​​yavaş ama güvenle ilerleyin” çağrısı yaptı. Yüksek hacimli üretim ve satış yerine, daha yaratıcı ve daha kaliteli daha az ürün üretmeyi öneriyorlar. Ayrıca konsey, firmaların üretim bantlarında revizyonlar yapılmasını istedi. Bu nedenle, ürünlerin teslimatları tüketicilerin ihtiyaç duydukları zamana göre hizalanacağı düşünüyor. Aslında, bir süredir kuzey yarım kürede, pandemi nedeniyle sezon zorlukla başlamasına rağmen ilkbahar / yaz koleksiyonları satışta. Bu durum, konseyin çağrısının henüz yeterince yankı bulmadığının göstergesi.


Genellikle sektörde lider olan Gucci'nin harekete geçmesi, sektör tarafından 'zincirleme' şekilde takip etkisine işaret edebilir. Gucci 2017'de kürkü yasaklamayı planladığını duyurduğunda, sektör geniş ölçüde süreci izlemekle yetinmiş, daha sonra benzer kararlar almaya başlamıştı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page