top of page
Ara

GroupM Türkiye'de üst düzey atama

Dünyanın tanınmış medya yatırım yönetimi ajanslarından olan GroupM’in Türkiye ofisi yönetim organizasyonu için önemli değişiklikler yapıldı. GroupM Türkiye liderlik yapısındaki değişim sonrası yeni isimlerin atanması ile Bülent Yar, Neslihan Olcay, Serdar Aytok ve Aslıhan Anarat Çötelioğlu’nun yeni görevleri belli belirlenmiş oldu.

Geçtiğimiz hafta içinde Demet İkiler, GroupM EMEA bölgesindeki 27 ülkenin yönetimini üstlenerek, EMEA CEO’su olarak atandığı açıklanmıştı. Bu atama sonrası GroupM’in Türkiye organizasyonu içinde bazı önemli değişikliklere gidildi. 2016 yılından bu yana Mindshare CEO pozisyonunda görevini sürdüren ve 2018 Ekim ayından beri de GroupM Chief Media Officer görevini de üstlenen Bülent Yar, Nisan ayı itibariyle GroupM Türkiye CEO’su olacağı açıklandı.


Wavemaker CEO’su Neslihan Olcay, Mindshare CEO pozisyonuna getirildi. 16 yıldır GroupM bünyesinde ve 2011 yılından beri GroupM yönetim kurulunda yer alan, 2017'den beri IAB Avrupa’nın Eğitim Komitesi Başkanlığını ve 2019 yılı başından beri IAB TR Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Neslihan Olcay, bu görevlerini de sürdüreceği açıklandı. GroupM çatısı altında bu zamana kadar MEC'te üst düzey yöneticilik yanı sıra, Wavemaker COO’luk görevlerini yerine getirmiş, 2018 yılından bu yana The&Partnership ve m/SIX ajanslarının Genel Müdürlüğü görevini yürüten Serdar Aytok ise Wavemaker CEO’su olarak atandığı belirtildi. The&Partnership ve m/SIX Genel Müdürlük görevine ise, Mindshare’de üst düzey yönetici olarak görev yapan Aslihan Anarat Çötelioğlu getirildi. Mediacom’da CEO olan Tolga Üner ise, önümüzdeki dönemde de Mediacom ve Mzone liderliğini sürdürmeye devam edeceği açıklandı.


Yeni atamalar hakkında konuşan GroupM EMEA CEO’su Demet İkiler ise atamalarla ilgili,“20 senedir GroupM’i birlikte yönettiğim ve bu hikayeyi birlikte yazdığım ekip arkadaşlarım grubumuzun ivme kazanarak daha da büyümesini sağlayacak. GroupM Türkiye, yönetimim de olan EMEA bölgesi içerisinde öncelikli pazarlarımdan biri olarak güçlenmeye, müşterilerimiz ve iş ortaklarımız için endüstriyi daha iyi hale getirmeye, değer yaratmaya devam edecek. Yeni dönem için hepimiz çok heyecanlıyız.”açıklamasını yaptı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page