top of page
Ara

GroupM ajanslarından Essence ve MediaCom birleşerek, EssenceMediacom olarak faaliyet gösterecek

Finecast, Xaxis ve GroupM Services dünyanın önde gelen medya performans organizasyonu GroupM Nexus'u oluşturmak için bir araya getirilecek

GroupM ajanslarından Essence ve MediaCom birleşerek, EssenceMediacom olarak faaliyet gösterecek

WPP'nin medya yatırım grubu GroupM, müşterileri için inovasyonu hızlandırmak ve operasyonlarını temelde daha da basitleştirmek için dönüşüm sürecinde gerçekleştirilen son adımları duyurdu. Bu dönüşüm süreci, WPP'nin küresel veri ve teknoloji şirketi Choreograph'ın 2021 Nisan’daki lansmanıyla birlikte başladı. Bugün ise Essence ile MediaCom’un ve Mindshare ile Neo'nun birleşmesi ve AI teknolojisi üzerine kurulu güçlü yeni bir 9.000 kişilik ekiple çapraz kanal performans platformu oluşturulmasıyla devam ediyor.

Nick Lawson (MediaCom'un Global CEO'su), yeni kurulan EssenceMediacom'u Global CEO olarak yönetme sorumluluğunu devralıyor. Kyoko Matsushita, Essence'de sekiz yılının ardından, şirket genişlemeye devam ettiği ve yüksek büyüme gösteren pazarlara yatırım yaptığı için WPP'nin Japonya'daki CEO'su olarak yeni bir role terfi ediyor. Nicolas Bidon (Xaxis'in Küresel CEO'su), Global CEO olarak GroupM Nexus'u liderliğini üstleniyor.

GroupM Global CEO'su Christian Juhl’un yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: “Müşterilerimizin sürekli değişim içinde yol almalarına ve büyüme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için teknolojinin bize sunduğu fırsatlar konusunda tutkuluyuz. Pazarlamanın geleceği, hedef kitle odaklı planlama ve sürekli iyileştirme, yapay zeka destekli performans standartları ile geliştirilen sonuçlara dayalıdır. GroupM Nexus ve ana güç merkezlerimiz ajanslarımız Mindshare, Wavemaker ve EssenceMediacom aracılığıyla, müşterilerimizle yan yana, reklam verenlerin büyüme hedeflerinden ve onlar için çalışan bir reklam ekosistemi vizyonumuzdan sorumlu, teknoloji destekli bir gelecek inşa ediyoruz. Ayrıca Global CEO olarak görev yaptığı dönemde Essence'ı büyüten ve güçlendiren Kyoko'yu, WPP'nin Japonya'daki CEO'su olarak heyecan verici yeni rolü için tebrik etmek istiyorum. Ajanslarımızın APAC genelindeki konumunu güçlendirmek için birlikte yakın çalışmaya devam edeceğiz.”

Google'da Pazarlama Başkan Yardımcısı Joshua Spanier’ın yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: "Mediacom tarafından tamamlanan Essence ile uzun vadeli ortaklığımız, iddialı pazarlama hedeflerimize ulaşmamıza yardımcı oluyor. Akıllı içgörüler, analitik titizlik ve kapsamlı yaratıcı düşüncenin birleşimi olan dünyada, yeni fırsatların kilidini açıyor ve daha güçlü bir etki yaratıyor; birlikte gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızda sonraki adım için heyecanlıyız."

Unilever Global Medya Başkan Yardımcısı Luis Di Como’nun yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: “Dijitalleşme, tüketicilerin yaşama, oyun oynama ve alışveriş yapma şeklini değiştiriyor ve bu nedenle sektörümüzü hızla yeniden şekillendiriyor. Medya, eğlence ve ticaretin dijital ortamlarda yakınlaşması, aynı platformlarda marka oluşturarak satışa dönüştürmemizi sağlıyor. Ancak tüketicilere uçtan uca rahat edecekleri bir deneyim sağlamak için endüstri olarak yeni beceriler ve uzmanlıktan yararlanmalı ve yeni çalışma biçimlerini desteklemeliyiz. GroupM tarafından bugün açıklanan ve veriye dayalı pazarlama, çok kanallı hedef kitle planlaması, performans ve stratejik medya uzmanlığı arasında daha fazla entegrasyon sağlayacak değişiklikler bizi cesaretlendiriyor.”

EssenceMediacom: 2023'te 125 ofiste 10.000 çalışanla hizmete girecek

Hızla gelişen medya ortamına güçlü bir yanıt vererek müşteri büyümesini küresel olarak desteklemek için tasarlanan EssenceMediacom, Essence'in dijital ve veri odaklı DNA'sını MediaCom'un ölçeklendirilmiş çok kanallı, tüketici planlaması ve stratejik medya uzmanlığıyla birleştiriyor.

Müşteriler, büyümelerini hızlandırmak için özel olarak tasarlanmış stratejik tamamlayıcı olan iki ajans tarafından kurulan genişletilmiş bir global organizasyondan yararlanabilecekler. Essence ve MediaCom bu operasyonel modeli halihazırda üç ortak global müşterisi için kullanıyor: Google, Mars ve NBCUniversal.

Essence ve MediaCom'un birleşmesi, her iki ajans için de güçlü bir büyüme hedefi üzerine inşa edilmiştir. COMvergence, MediaCom’u yeni iş kazançları ve 2,87 milyar dolar gelir kazanımıyla birlikte 2021'de sektörde ilk sıraya yerleştirirken, Essence, Google ve diğer önemli müşterilerle olan payını artırmaya ve genişletmeye devam etti.

EssenceMediacom CEO'su Nick Lawson’ın yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: “EssenceMediacom'un oluşumu, müşterilerimizin gelecekte istediği ajans modelini oluşturmak için ajanslar arasındaki güçlü ve kanıtlanmış ilişki üzerine kuruldu. Öncü dijital uzmanlığa sahip parlak strateji ve marka oluşturma yeteneklerine dayanan bir ajans modeli. EssenceMediacom, müşterilerimizin yalnızca büyük resmi görmelerine ve neyin mümkün olduğunu yeniden hayal etmelerine yardımcı olmakla kalmayacak; aynı zamanda çalışanlarımıza becerilerini geliştirme ve yeni alanlarda eğitim verme, kariyerlerini daha da zenginleştirme ve geliştirme fırsatları sağlayacaktır.”

Kyoko Matsushita’nın yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: “Günümüzün global pazarlamacıları, işlerini uluslararası pazarlarda uygun şekilde desteklemek için ajans ortaklarından hem sağlamlığa hem de ölçeklenebilirliğe ihtiyaç duyuyor. Essence ve MediaCom'u bir araya getirmek - her biri kendi mükemmel başarı geçmişine sahip ajans - global ölçekte tek bir ajansta gerçekten benzersiz bir güç yeniliği kombinasyonu yaratacaktır."

GroupM Nexus, tüm pazarlara hizmet veren 9.000 kişilik dijital ve teknoloji lideri ile küresel bir organizasyon olarak faaliyete geçecek

GroupM Nexus, her yıl GroupM tarafından yönetilen 2 milyondan fazla kampanyanın etkinleştirilmesinden toplu olarak sorumlu, dünya çapında 9.000 kişilik ekipten oluşacaktır. Bu global ekip, dijital kanallar ve platformlar, arama, sosyal, programatik, yapay zeka, kanallar arası optimizasyon ve veri odaklı teknolojiler ve yazılım alanlarında sektörün önde gelen uzman ekibini temsil ediyor.

GroupM Nexus, GroupM'nin adreslenebilir içeriği ile TV’yi birleştirerek Adressable TV’yi, AI teknolojisi (Copilot) ve Finecast, Xaxis ve GroupM Services'ın çok kanallı çözümlerini tek bir birimde birleştiriyor. Global organizasyon, GroupM ajansları ve müşterileri için performans inovasyonu ve verimlilik için yeni ölçütler belirlemek üzere yeni bir kanallar arası performans platformu ve uluslararası dağıtım merkezleri tarafından desteklenecek.

GroupM Nexus CEO'su Nicolas Bidon’ın yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: "GroupM Nexus, öncü medya yeteneklerini, dijital hizmet mükemmelliğini, son teknoloji AI teknolojisini ve benzersiz ölçekli ortaklıkları tek bir amaç için yeni bir çapraz kanal performans organizasyonunda birleştiriyor: çalışanlarımız ve ajanslarımız için güç artışı ve temsil ettikleri harika markalar. Birlikte yenilikleri geliştirmek & hayata geçirmek ve herkes için yeni fırsatlar yaratmak için sabırsızlanıyoruz.”

Mindshare, Neo'nun 1.200 performans uzmanı ve danışmanı ile dijital öncelikli hizmetlerini global çözümlerine katmak için entegrasyonu tamamlıyor

Mindshare ve Neo, Mindshare markası altında çalışacak, temelinde ana performans çözümlerine odaklanan Neo'nun iş modelini koruyacak, ölçeklendirecek ve bunu Mindshare'in tam dönüşümlü iş modeli ile devam ettirecek. Neo'nun dijital odaklı 1.200 kişilik performans uzmanı ve danışmanı, Mindshare'in 10.000 medya uzmanıyla bir araya getirilecek ve Neo'nun dijital hizmetleri Mindshare ve GroupM'nin çözümlerine entegre edilecek.

COMvergence, Mindshare’i yeni kazanılan ve elde tutulan müşteri gelirinde 2 milyar dolar ile 2021 yılında global yeni iş sıralamasında üçüncü ilan etti. Mindshare kısa süre önce WARC Media 100 sıralamasında art arda üç yıl 1 Numaralı Medya Ajansı Ağı seçildi.

Mindshare Global CEO'su Adam Gerhart’ın yeni gelişmelerle ilgili fikirleri: “Bu değişim, büyümelerini desteklemek için daha çeşitli medya hizmetleri talep eden birçok müşteriyle geçtiğimiz yıl içinde bulunduğumuz bir yolculuk. Birleşme, Neo'nun dijital temelli yeteneklerine sorunsuz erişim ve “İyi Büyüme” sloganını hızlandırmak için performans modellerine aralıksız odaklanmamızı sağlayacak. Aynı zamanda ekiplerimiz için daha fazla fırsat ve dünya çapında daha büyük etki yaratma yeteneği anlamına geliyor. İki şirketin entegrasyonunu tamamlarken ve birlikte yeni bir geleceğe doğru ilerlerken Neo CEO'su Nasreen Madhany ile ortak olmaktan çok mutluyum."

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page