top of page
Ara

Google'ın iOS uygulamaları bilinmeyen bir hata yüzünden kullanıcıları güncellemelerini istedi

"Bu uygulamayı güncellemelisiniz." mesajıyla karşılaştıysanız, telaşlanmanıza gerek yok

Google'ın iOS uygulamaları bilinmeyen bir hata yüzünden kullanıcıları güncellemelerini istedi

Google, belki de Apple’ın yeni zorunlu App Store gizlilik etiketlerinden ortaya çıkabilecek eleştirilerden kaçınmak için iOS uygulamalarının hiçbirini haftalar içinde güncellemedi. Ancak Çarşamba günü kısa bir süre için, Google'ın kendi iOS uygulamalarından bazıları beklemeden şikayetçi görünüyordu: Gmail, Google Haritalar ve Google Fotoğraflar'da uygulamaların güncel olmadığını söyleyen kafa karıştırıcı bildirimler görüldü.


Ancak şu anda bildirimlere yer yok ve Google, bir hata nedeniyle orada olduklarını söylüyor. Google yaptığı açıklamada, "Bir hata tespit ettik ve bu sorunu çözmek için bir güncelleme kullanıma sunuldu" dedi.


Bildirim görünürken, hesabınıza giriş yapmayı denediğinizde görebilirsiniz. E-posta adresinizi yazdıktan sonra şu uyarı mesajını görmüş olabilirsiniz: "Bu uygulamayı güncellemelisiniz. Kullandığınız sürüm, sizi korumak için en son güvenlik özelliklerini içermiyor. Yalnızca riskleri anlarsanız devam edin. "

Devam düğmesine dokunduktan sonra uygulamayı normal şekilde kullanabilirsiniz - herhangi bir sorun yaşamadan kullanmaya devam edebiliyorsunuz. Ancak ek bağlam olmadan, kullanıcılar bir uygulamanın en son ve en güvenli sürümüne sahip olmadıklarından endişelenebilirdi.


Google, uygulamalarının yeni zorunlu Apple uygulaması gizlilik etiketlerini 12 Ocak'ta bir blog gönderisine dahil etmeye başlayacağına söz vermişti ve şirket teknik olarak sözünü tuttu. Örneğin, Google Authenticator ve Stadia uygulamaları güncellendi ve bu iki uygulama ile yapılan testlerde "bu uygulama güncel değil" mesajını görülmediği belirtildi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page