top of page
Ara

Google, kullanıcılar ve profesyoneller için sanal kartvizit özelliğini başlattı

Google, yeni özelliğin milyonlarca kişiye, influencer, girişimciye, keşfedilmek isteyen herkese yardım etmeyi amaçladığını söyledi

Google bugün, insanların kendilerini Arama’ya eklemelerine olanak tanıyan yeni bir özelliği duyurdu. Bu özellik esas olarak etkileyiciler, girişimciler ve daha fazlası için tasarlanmış olsa da, aslında herkes tarafından kullanılabilir. Bunu kullanarak, kendiniz için bir kişi Google'da sizi aradığında görünecek sanal bir kartvizit oluşturabilirsiniz.


Şirket, "Yeni özellik, milyonlarca kişiye, influencer, girişimcilere, yeni iş arayışında olan kişilere, serbest meslek sahiplerine, serbest çalışanlara veya keşfedilmek ve dünyanın onları bulmasına yardımcı olmak isteyen diğer herkese yardım etmeyi amaçlıyor." Kişi Kartları adı verilen özellik, Google hesabınızda oturum açtıktan sonra adınız aranarak oluşturulabileceğini belirtti.


Ayrıca, web sitesinde bilgilerinizi sormaya yönlendirecek "beni aramaya ekle" ifadesini de arayabilirsiniz. Böylece arama sonuçlarında hakkınızda bilgiler çıkacaktır.


Kişi kartı oluşturmak için, kişilerin kendi resimlerini yüklemeleri, bir biyografi, sosyal profillerine bağlantılar ve daha fazlası gerekir. Telefon numaranız ve e-posta adresiniz de doğrulama için gereklidir, ancak bunları herkese açık hale getirip getirmemeyi seçebilirsiniz. Google da doğrulama için ek bilgi isteyebilir.


Bir bakıma Kişi Kartları, Twitter ve Instagram'da doğrulanmış profiller için kullandığı rozetin bir versiyonudur. Ancak aradaki fark, bunun daha az gözetim altında olmasıdır, yani Google tarafından bir özgünlük sertifikası olarak algılanmamalıdır. Temelde, kendinizi Google'da aramanızı kolaylaştırır.


Gönderide, "İnsanların yararlı ve güvenilir bilgiler bulduğundan emin olmak için Google, kişi kartlarındaki bilgilerin kalitesini korumak için çeşitli korumalar ve denetimler bir araya getirdi" diyor. Bu önlemler, Google hesabı başına yalnızca bir kişi kartına izin vermeyi ve Her hesap için benzersiz telefon numarası. Kullanıcılar, bu özelliği istedikleri zaman devre dışı bırakma seçeneğine sahip olacak ve bu da kartlarını aramadan kaldıracak.


Ayrıca, Google'a hatalı veya düşük kaliteli kartlar hakkında bildirimde bulunmaları için bir geri bildirim düğmesi de olacak.


Öte yandan, bu aynı zamanda Google'ın kullanıcılar hakkında birçok bilgiye dijitalleştirilmiş ve planlı bir şekilde erişmesini sağlar. Şirketin yapay zeka algoritmalarını oluşturmasına ve kullanıcılar hakkındaki bilgilerini geliştirmesine yardımcı olabilir.


Google'ın bu hamlesine karşılık, Linkedin'den de benzer bir hamle bekleniyor.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page