top of page
Ara

Google, geliştiricileri Fuchsia işletim sisteminin geliştirilme sürecine dahil etmeyi planlıyor

Teknoloji devi, Fuchsia'yı dört yıldır geliştiriyor ve şimdi işe yaraması için yeni fikirler arıyor

Dört yıl önce Google, Android ve Chrome OS'yi birleştirecek benzersiz bir işletim sistemi olan Fuchsia'yı tanıttı. Şirket bu konuda pek bir şey açıklamadı, ancak şimdi onu oluşturmaya yardımcı olmak için geliştirici topluluğuna açıyor.


Google'ın fikri, Fuchsia'nın dışarıdan katkıda bulunanların girmesi için açık kaynak olması. Diğer bir deyişle, herhangi bir geliştirici dokümantasyonu okuyabilir ve sorun izleyiciyi tarayabilir, bir posta listesine kaydolabilir, desteklenen cihazlarda çalışabilir veya bir öykünücü yapılandırabilir ve proje yol haritasından haberdar olabilir.


Şirket, stratejik kararların tamamen onlara bağlı olmaması için organizasyon şemasını da değiştireceklerini duyurdu. Ancak teknoloji devinin komuta etmeye devam edeceğini netleştiriyorlar.


Açıklamada "Google, Fucsia'nın yönünü belirler ve platform kararlarını verir." Gönderilen tüm kodlar Google'a ait olacak ancak Google bunu BSD benzeri bir lisans altında herkese açık hale getirecek.


Artık geliştiriciler, Fuchsia kaynak kodunu kendi resmi web sitesinden, yerel olarak çalışmasını sağlamak için araçlar ve emülatörü indirebilirler.


Google'a göre Fuchsia, ortak yazılım geliştirme ve yalnızca bir uygulama mağazası ile herhangi bir cihazda çalışabilecek. "Güvenli, yükseltilebilir, kapsayıcı ve pragmatik" olacak olsa da, Android veya Chrome OS'nin yerini alması değil, onları birleştirmesi amaçlanıyor.

Etiketler:

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page