top of page
Ara

Google Fotoğraflar değişikliği milyonlarca kullanıcıyı etkileyecek

Google bir süredir, fotoğraflarınızı düzenlemeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış bazı köklü değişiklikleri test ediyordu

Google Fotoğraflar kullanıcıları genellikle Google'ın sık sık beklenmeyen arayüz değişiklikleriyle uğraşıyor, ancak şimdi görüntü paylaşımını herkes için çok daha kolay hale getirecek yeni bir ince ayar çıkıyor.


Reddit kullanıcıları tarafından geçen hafta fark edildiği üzere değişiklik, fotoğraflarınızı paylaşmak için kullanmak istediğiniz uygulamaları ve kişileri bulmanızı ve seçmenizi kolaylaştıran gelişmiş bir paylaşım menüsü getiriyor.


İyileştirme, paylaşım hedeflerinin seçilme biçiminde küçük ama önemli bir değişiklik yapar. Neyse ki o kadar sezgisel ki, farkına bile varmadan yeni arayüzü zaten kullanıyor olabilirsiniz.


Yeni arayüze sahipseniz, bir görüntüyü paylaşmak artık size eskisi gibi iki sıra simge sunar. En üst sıra, doğrudan gruplarla veya bireysel kişilerle paylaşmak içindir ve alt sıra, yüklediğiniz diğer uygun uygulamalar aracılığıyla paylaşmak içindir.


Temel değişiklik, paylaşmak için bir uygulama seçmenin artık aradığınız uygulamayı bulmak için potansiyel olarak çok uzun bir uygulama listesinde gezinmeyi gerektirmemesidir. Bunun yerine, son kullanılan üç seçenekten oluşan bir seçim ve ardından "diğer" olarak işaretlenmiş yeni bir düğme sunulur. "Daha fazla" seçeneğine dokunduğunuzda, dikey olarak kaydırılan bir tam ekran biçimine genişletmek için yukarı kaydırabileceğiniz bir uygulama çekmecesi açılır.

Burada en üstte bazı favori paylaşım hedefleri ve ardından uyumlu uygulamaların tam bir listesini bulacaksınız. Ayrıca, uygulamalar burada, önceki yatay uygulama seçicide bulunan görünüşte rastgele sırayla değil, alfabetik olarak sunulur.


Birçok kullanıcı yeni arayüze zaten sahip olduğundan, henüz sahip değilseniz, yakında Google tüm kullanıcıların kullanımına açacağı belirtildi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page