top of page
Ara

Google, çalışanlar için aile iznini 14 haftaya çıkarıyor

Google, koronavirüs salgını nedeniyle, okulları kapalı kaldığı bu dönemlerde, çalışanların aileleri ile vakit geçirebilmeleri için sekiz hafta daha ücretli izin veriyor.

Teknoloji devi şimdi küresel pandemi nedeniyle 14 haftalık ek izin sunuyor, şirket CNN Business'a doğruladı. Geçen ay, dört ay daha alma seçeneği ile bakıcılarına iki hafta izin verdi. Bir sözcü, çalışanların art arda haftalar sürebilir veya çalışma saatlerini birkaç gün içinde ayarlayabileceğini söyledi. Söz konusu olan bu politika, söz konusu politikacının Google'ın yalnızca 100.000'den fazla olan tam zamanlı küresel iş gücü için geçerli olacağını ve binlerce satıcısı ve yüklenicisi için geçerli olmadığını da sözlerine ekledi.

Google'ın bu hareketi, geçen hafta çalışanlarına 12 haftalık ücretli ebeveyn izni veren teknoloji rakibi Microsoft tarafından benzer bir hareket izliyor. Koronavirüs dünyadaki okulları kapanmaya zorladı, UNESCO 188 ülkede okul kapanmasının dünya öğrenci nüfusunun %91'inden fazlasını etkilediğini tahmin ediyor - yaklaşık 1,6 milyar çocuk ve genç yetişkin. Bazı ABD eyaletleri okul kapanışlarını uzattı, bazı valiler okulların akademik yılın geri kalanında kapalı kalacağını ilan etti.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page