top of page
Ara

Google, birçok insan evden çalıştıkça üretkenlik araçlarını yeniden markalaştırıyor

Gmail, Chat ve Meet gibi araçlar sunan Google’ın G Suite yazılımı artık Google Workspace olarak bilinecek ve uzaktan çalışmaya yardımcı olacak ek özellikler de içerecek

Şirket, Google Workspace'i koronavirüs krizinden önce tanıtmayı planladığını, ancak salgının yeni bir aciliyet duygusu yarattığını söyledi. Yazılım, yeni bir adla birlikte, kullanıcılara, Google'ın Slack benzeri sohbet odaları olan Chat'te sekmeler arasında geçiş yapmadan yeni belgeler oluşturma olanağı sunar. Aynı pencerede belgeler, sayfalar ve slaytlar üzerinde işbirliği yaparken kullanıcıların video konferans yapmasına da olanak tanır. Kullanıcılar ayrıca farelerini bağlantılı metnin üzerine getirerek belgelerdeki bağlantıları önizleyebilecekler.


Google Workspace'teki yeni özellikler, ilk olarak ödeme yapan kurumsal müşteriler tarafından kullanılabilecek ve ardından önümüzdeki aylarda tüketicilerin kullanımına sunulması bekleniyor.


Google Workspace'in başkan yardımcısı ve genel müdürü Javier Soltero muhabirlerle yaptığı telefon görüşmesinde "İş artık ofis denilen fiziksel bir alanda gerçekleşmiyor," dedi. Ürün, "tüm [] araçları bir araya getiren gerçek bir çalışma alanıdır."


Google'ın kurumsal yazılım satan birimi olan Google Cloud olarak yeniden markalaşması, Amazon’un AWS ve Microsoft’un Azure gibi diğer büyük bulut sağlayıcılarıyla rekabet ederken daha fazla ilgi görmeyi hedefliyor. Ayrıca şirket, kendi uzaktan çalışma araçları paketini sağlayan Slack, Zoom ve Microsoft gibi rakipleri savuşturmaya çalışırken geliyor.


Google, Mart ayında 6 milyondan fazla şirketin Workspace araçları için aylık olarak ve ardından G Suite şemsiyesi altında ödeme yaptığını söyledi. Şu anda, tüketici, işletme ve eğitim bölümlerinde 2,6 milyardan fazla kullanıcı, araçlarını kullanıyor, ancak şirket bu araçlardan kaçının hizmetler için ödeme yaptığını açıklamadı.


Yeniden markanın bir parçası olarak Google, farklı büyüklükteki işletmelerin ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olacak birkaç yeni katman da sunuyor. Alt hizmet kademesi, iş başlangıcı olarak adlandırılır ve 300 veya daha az çalışanı olan şirketler için tasarlanmıştır; işverenlere, kullanıcı başına 6 ABD doları karşılığında kurumsal e-posta sunar. En üst katmanı, büyük şirketlere kurumsal düzeyde yönetim denetimleri, gelişmiş güvenlik ve uyumluluk yetenekleri ve bir dizi üretkenlik özellikleri sunar. Google, fiyatlandırmayı belirlemek için daha büyük müşterileriyle birlikte çalışır.


Google, pazarlama stratejisini değiştirirken araçlarını yeniden markalaştırma geçmişine sahiptir. Örneğin, Google'ın kurumsal ürünler paketi ilk olarak 2006 yılında Web Alanınız İçin Google Apps olarak adlandırıldı, ancak daha sonra "Alanınız için" kelimelerini bıraktı. Daha sonra 2016'da şirket, araçları G Suite adı altında yeniden markaladı.


Soltero, en son markanın şirketin programları Google ile daha iyi ilişkilendirmesine yardımcı olduğunu ve ayrıca ürünün kendisini "Çalışma Alanı" kelimesiyle daha iyi tanımladığını söyledi. Ayrıca, yeni adın, daha fazla kişi uzaktan çalışma şeklindeki yeni normallerine alıştıkça Google'ın tanıtabileceği gelecekteki özellikler ve ürünler için daha iyi bir şemsiye işlevi gördüğünü söyledi.


"Kuruluşları, hükümetleri, finans kurumlarını, her boyutta işletmeyi kurup yönetebileceğimiz ve bunu fiziksel bir mevcudiyet gerektirmeyen bir şekilde yapabileceğimiz fikri bizimle kalacaktır" dedi.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page