top of page
Ara

Google 30 Nisan'a kadar video reklamlar için paralel izleme yöntemine geçecek

Pazarlamacılar, veri sürekliliğini sağlamak için tıklama takip sağlayıcılarından bilgi almaları faydalı olabilir

Google 30 Nisan'a kadar video reklamlar için paralel takip yöntemine geçecek

Google bugün, Video reklam kampanyaları için paralel izlemeyi benimsemek için son tarihin 30 Nisan olduğunu duyurdu. Arama kampanyaları için paralel izleme 2018'de yürürlüğe girdi, bu nedenle bu duyuru özellikle Video kampanyaları için geçerlidir.


Paralel izleme nedir?

Paralel izleme, kullanıcılar için yükleme sürecini hızlandırmayı amaçlayan bir kampanya tıklama ölçümü biçimidir. Önceden, bir kullanıcı bir reklamı tıkladığında, son açılış sayfasına yönlendirilmeden önce birden çok izleme URL'si yönlendirmesi oluyordu.

Mavi kutuda gerçekleşen paralel izleme ile reklamlar için paralel izlemenin nasıl çalıştığına dair Google'ın örneği.
Mavi kutuda gerçekleşen paralel izleme ile reklamlar için paralel izlemenin nasıl çalıştığına dair Google'ın örneği.

Paralel izleme, izleme arka planda yapılırken kullanıcıyı doğrudan açılış sayfasına veya hedefe götürerek kullanıcı deneyiminde yavaşlama olmamasını sağlar. İzleme, açılış sayfasının yüklenmesine paralel olarak gerçekleşecektir. Bu, Arama Ağı reklamları için zaten uygulanmıştır ve Google şimdi Video kampanyaları için eski izlemeyi 30 Nisan 2021'e kadar kaldıracağını söylüyor.


Neden önemli?

Bu duyuru, Video kampanyaları için bir tıklama ölçüm sağlayıcısıyla çalışan tüm arama pazarlamacılarının, hizmette kesinti olmaması için bu araca veya sağlayıcıya ulaşmasını önerir. Ayrıca, hedefler de daha hızlı yükleneceğinden, Videodaki reklamları tıklayan hedef kitleler için daha iyi bir kullanıcı deneyimi anlamına da gelebilir.

bottom of page