top of page
Ara

Godiva'nın yeni CEO'su Nurtaç Ziyal Afridi oldu

Yıldız Holding'in sahip olduğu premium çikolatada dünya lideri Godiva'nın yeni CEO'su Nurtaç Ziyal Afridi oldu

Yıldız Holding'in sahip olduğu premium çikolatada dünya lideri GODIVA, bugün Nurtac Ziyal Afridi'yi CEO olarak atandı

Yıldız Holding'in sahip olduğu premium çikolatada dünya lideri GODIVA, bugün Nurtac Ziyal Afridi'yi CEO olarak atandı. Duyuru, kendisinin ve liderlik ekibinin GODIVA'nın dinamik çok kanallı yapısı aracılığıyla yeni fırsatları değerlendirmek için üç yıllık bir strateji geliştirdiği geçici CEO olarak görev yaptığı iki ayını kapsıyor.


GODIVA yönetim kurulu üyesi ve Yıldız Holding'in baş strateji ve büyüme sorumlusu olan Afridi, çevrimiçi ve FDM'yi (gıda ilacı) içeren kanallarını genişleterek şirketin popüler çikolata ve çikolatadan ilham alan ürünlerini erişilebilir hale getirmeye devam etmek için ekipleriyle birlikte çalışacağını söyledi kitle), yeni tüketicilere ulaşmak ve sadık tüketicilerle yeni yollarla etkileşim kurmak.


Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker de Nurtaç Ziyal Afridi’nin yeni görevi konusunda görüşlerini şöyle ifade etti: “Yıldız Holding olarak üst yönetim kademelerinde kadın çalışanlarımızın görev almasını arzu ediyor, yıllardır bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Holding’imizin vizyonu ve kurum kültürüyle yetişmiş kadın çalışanlarımızı bu görevlere hazırlamaya, mentorluk programlarıyla kendilerini geliştirmeleri için gerekli ortamı sağlamaya önem veriyoruz. Bu bağlamda, Nurtaç Ziyal Afridi’nin Godiva gibi global bir markanın CEO’su olarak atanması son derece mutluluk verici bir gelişme. Afridi’ye yeni görevinde başarılar diliyor, başta Murat Ülker olmak üzere, kadın yöneticilere ilişkin programlarımızı destekleyen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyorum.”

“Beklentileri aşmak için dijital teknolojilerden yararlanmaya odaklanıyoruz”

Nurtaç Ziyal Afridi yaklaşık 95 yıllık ustalık ve uzmanlıkla çikolata üreten, Belçika doğumlu ve dünyaca ünlü premium çikolata markası Godiva’ya liderlik edecek olmaktan büyük heyecan duyduğunu belirtti. Afridi, Godiva’yı en güzel hediye olarak gören geleneksel tüketici kitlesinin yanı sıra, kendilerini mutlu edecek bir lezzet arayanların da markaya bağlılığını artırmayı hedefliyor.

Godiva’nın 1926 yılında Draps ailesinin mutfağında başlayan yolculuğu bugün 100 ülkede yaklaşık 4 milyar tüketiciye ulaşan ikonik bir marka olarak devam ediyor; dünyanın en lezzetli çikolatası dendiğinde akıllara Godiva geliyor. Bu geleneği korumanın yanı sıra bugünün tüketicilerine de hitap etmeyi amaçlayan Nurtaç Ziyal Afridi, şirketi yeni kanallar ve coğrafyalar üzerinden büyütmeyi, ürün portföyünü genişletmeyi ve dijital kanallar üzerinden müşteri ve tüketici ilişkilerini daha da geliştirmeyi hedefliyor.


Atama, GODIVA'nın şirketin çikolatasını daha geniş bir kitleye ulaştırmaya çalıştığı ve ticari faaliyetlerini müşterilerin davranışlarındaki değişikliklere göre ayarladığı için geldi. Şirket, büyük ölçüde Godiva.com ve FDM satışlarının etkisiyle tüketici tabanında önemli bir büyüme kaydetti.


"Afridi, iş, operasyonel ve finans uzmanlığının etkileyici bir kombinasyonunu, insanlara yönelik güçlü bir tutku ve yetenekleri yetiştirme ile birlikte GODIVA'ya getiriyor. Kurumsal gelişimde güçlü iş sonuçları konusunda kanıtlanmış bir geçmişe sahip ve bu da GODIVA'nın fırsatları yakalamaya devam etmesini sağlayacak Köklerini onurlandıran ve geleceğe yönelik cesur vizyonuyla uyumlu olan, "dedi GODIVA Başkanı Murat Ülker.


Afridi, yaklaşık 95 yıllık işçilik ve zanaatkar çikolata uzmanlığı ile tanınan Belçika doğumlu, birinci sınıf bir markaya liderlik etmek için ilham aldığını söyledi. Markanın daha geleneksel demografisi olan hediye verenlerin yanı sıra GODIVA'yı kendilerini tedavi etmek isteyenler için bir hedef haline getirmeyi hedefliyor. 1926'da Draps'ın aile mutfağında başlayan şey, 100 pazarda küresel ayak izine sahip ikonik bir marka haline geldi, 4 milyar tüketiciye ulaştı ve GODIVA'yı dünyanın en lezzetli çikolatasıyla eşanlamlı olan benzersiz bir marka haline getirdi.


Günümüz tüketicilerinin ihtiyaçlarını karşılamak isteyen Afridi, işi yeni kanallarda ve coğrafyalarda büyütmeyi, ürün portföyünü genişletmeyi ve dijital yoluyla müşteri ve tüketici ilişkilerini büyütmeyi planladığını söyledi.


"Ürünlerimizin olağanüstü kalitesi, zengin ve güzel mirasımızı, yeniliğe olan bağlılığımızı ve en iyi malzemeleri kullanmaya olan bağlılığımızı yansıtıyor. Erişimimizi genişletmeye ve sevgili markamızla güçlü bir bağ kurarak çok kanallı bir yaklaşımdan yararlanmaya devam edeceğiz. hayranlarımız ve birinci sınıf çikolatalarımızın küresel tüketicilerimiz için daha erişilebilir ve erişilebilir olmasını sağlamak, "dedi Afridi.


“Köklü ve etkileyici geçmişimiz, inovasyon tutkumuz, daima en iyi malzemeleri kullanma kararlılığımız sayesinde ürünlerimizi benzersiz bir kaliteyle sunuyoruz. Çok sevilen markamızı çoklu-kanal yaklaşımıyla daha geniş kitlelere ulaştırmaya devam edecek, Godiva tutkunlarıyla aramızdaki güçlü bağı koruyacak, premium çikolatalarımızın dünyanın her yerinde tüketicilerle buluşmasını sağlayacağız. Tüketicilerimizin ihtiyaçlarını proaktif şekilde öngörebilmek, beklentileri aşmak ve Godiva’yı akla ilk gelen premium çikolata markası haline getirmek için dijital teknolojilerden yararlanmaya odaklanıyoruz. Şirketimizde çığır açmaya hazırlandığımız bu dönemde böylesine olağanüstü bir ekiple birlikte çalışmaktan mutluluk duyuyorum.”


Tüketicilerin ihtiyaçlarını önceden tahmin etmek, beklentileri aşmak ve GODIVA'yı akılda kalan en kaliteli çikolata markası yapmak için dijital teknolojiden yararlanmaya çok odaklanmaya devam ediyoruz. GODIVA için böylesine önemli bir dönemde bu çabalarda olağanüstü ekibimle çalışmaktan onur duyuyorum "dedi.


Yıldız Holding'de Afridi, 120'den fazla ülkede 300'den fazla markanın bulunduğu küresel bir atıştırmalık grubuna dönüşürken önemli bir rol oynadı. Operasyonel deneyimine ek olarak, 2008'de GODIVA ve 2014'te McVitie's, Carr's, Jacobs ve BN (United Biscuits) gibi ikonik markaların satın alınmasına öncülük etti ve bunlardan ikincisi, üçüncü en büyük pladis şirketinin kurulmasına neden oldu dünyada bisküvi şirketi. Afridi ayrıca Japonya, Güney Kore, Avustralya ve Yeni Zelanda'da GODIVA için lisans anlaşmasına da öncülük etti. Ayrıca, şu anda Türkiye'nin ikinci büyük indirimli perakendecisi olan Şok Marketler'in ve Türkiye'nin lider indirim perakendecisi Bizim Toptan'ın satın alınmasına ve halka arzına öncülük etti. Yıldız Holding'den önce Afridi, Accenture ve Arthur Andersen & Co. gibi diğer küresel şirketlerde liderlik pozisyonlarında bulundu.


Almanya'da MBA ve İstanbul'da pazarlama ve finans alanında lisans derecesi aldı.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page