top of page
Ara

GM, 2035 yılına kadar tüm portföyünü elektrikli araçlarla yenilemeyi planlıyor

Tesla'nın rakibi ve aynı zamanda ABD'nin en büyük otomobil üreticisi içten yanmalı motor üretimine son veren ilk şirketler arasında yer alma hedefinde

GM, 2035 yılına kadar yalnızca elektrikli araçlar satmayı planlıyor

GM sadece önümüzdeki yıllarda arabalarının çoğunu elektriklendirmeyi planlamıyor - yanmalı motorları tamamen terk ediyor. CNBC'nin haberine göre GM, 2035 yılına kadar yeni “hafif hizmet araçlarından” (günlük otomobiller) egzoz borusu emisyonlarını tamamen sonlandırma planlarını açıkladı. Bu teknik, hidrojen ve benzeri sıfır emisyonlu güç aktarma organları için bir açılış sunarken, ABD otomotiv devi "tamamen elektrikli bir gelecek" istediği ortada. 2035'te bir GM grup arabası için alışveriş yapıyorsanız, bu bir elektrikli araç olacaktır.


Strateji, çabaları için "bilime dayalı hedefleri" kullanan, 2040 yılına kadar karbon nötr hale gelmeye yönelik daha büyük bir planın parçası. Bu, 2035'e kadar dünya çapında yüzde 100 yenilenebilir enerjiye geçişi (2030'a kadar ABD'de) ve CO2 çıktısını azaltamadığında karbon dengelemelerini "idareli" kullanmayı içerir.


Yeni hedef, Hummer EV (Elektrikli Araç), yeni Chevy Cıvataları ve Cadillac Celestiq dahil olmak üzere son ve yaklaşan elektrikli araçların tanıtımlarının yanında geliyor. GM şimdiye kadar 2025 yılına kadar 30 yeni elektrikli araç sunmayı planlıyor ve Cadillac'ların çoğunun veya tamamının 2030 yılına kadar elektrikli olacağını umuyor.


GM bir süredir elektrikli ulaşıma öncelik verdiği stratejiler ortaya koydu ve girişimleri destekledi, ancak eleştirmenler onu ABD'yi kimin yönettiğine bağlı olarak odağını değiştirmekle suçladı. Kaliforniya'nın bağımsız yakıt emisyon kuralları koyma yetkisini elinden almaya çalışan Trump yönetiminin davasını destekledi, ancak Joe Biden’ın seçim galibiyetinden kısa bir süre sonra geri adım attı. Başkan Biden, GM'nin duyurusundan sadece bir gün önce, fosil yakıt gelişmelerinin gözden geçirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi çevre yanlısı politika imzaladı - GM anlık bir karar vermemiş olsa da, içten yanmalı motorların Beyaz Saray'da çok fazla hayranı olmayacağını açıkça biliyor.


Asıl sorun, diğer Amerikan otomobil üreticilerinin de aynı şeyi yapıp yapmayacağı. Ford ve Fiat Chrysler yıllardır serilerini elektriklendirmekten bahsetti, ancak henüz bayilerde EV'lerin tek seçenek olduğu bir sınır noktası belirlemediler. GM'nin duyurusu, gezegene yardım etmek kadar olumlu basın oluşturmakla ilgili olsa da, rakipleri aynı şeyi takip etmeye teşvik ederse, bu bir sorun olmayabilir.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page