top of page
Ara

Girişimcilik, Covid-19 sonrası nasıl değişecek?

COVID-19 salgını, tüm dünyadaki girişimcilerin kapışmasına neden oldu. Bu salgın sona erdiğinde Startup girişimciliği nasıl değişecek?

COVID-19 salgını, tüm dünyadaki girişimcilerin kapışmasına neden oldu. Geleneksel bir ofis ortamında faaliyet gösteren işletmeler, evden çalışmak için bir strateji oluşturmak zorunda kaldılar; aslında ABD işgücünün yüzde 42'si şu anda tam zamanlı olarak evden çalışıyor. Hizmet müşterilerine belirli bir kapasitede şahsen bağlı olanlar, dijital olarak hizmet sunmanın veya hizmet vermenin bir yolunu bulmaya ihtiyaç duyuyordu. Ve tabii ki birçok girişimci, pandeminin ekonomik etkisine yanıt olarak bütçelerini tamamen yeniden düşünmek zorunda kaldı.


Peki bu salgın sona erdiğinde Startup girişimciliği nasıl değişecek? Girişimcilik dünyası COVID-19'dan sonra nasıl görünüyor ve pandeminin kalıcı etkisi ne olacak?


Uzaktan çalışma

COVID-19 salgınının zorladığı en bariz geçişlerden biri, evden işe geçiş oldu. Tamamen uzaklaşma fikrini düşünen işletmeler, Koronavirüsün yayılmasını durdurmak için tam geçiş yaptı ve uzaktan çalışma fikrine şiddetle karşı çıkan işletmeler bile yeni bir model benimsedi.


Bu geçişin ardından, milyonlarca işletme sahibi ve çalışanı, ister isteseler de istemeseler de uzaktan çalışmanın faydalarını ilk elden keşfettiler. Çalışanlar, varolmayan işe gidiş gelişlerden, daha fazla esneklik ve boş zamandan ve çalışma ortamları üzerinde daha fazla denetimden yararlanıyor. Daha üretkendirler ve moralleri daha yüksektir. İşletme sahipleri ofis harcamalarından tasarruf ediyor ve işlerinin bu yeni koşullar altında onları benimsemek için çabalarken bile geliştiğini görüyorlar.


Başlangıçtan itibaren uzaktan çalışacak bir startup planlıyorsanız, önceden bir şeyler planlama avantajına sahip olacağınız için daha da fazla fayda göreceksiniz. Buna göre, daha fazla girişimci, ilk günden itibaren faydalarını görmeyi umarak, varsayılan olarak tamamen uzak bir model oluşturacak.


Sayısal pazarlama

Salgının bir başka kalıcı etkisi, hem yeni girişimler hem de mevcut şirketler için dijital pazarlamaya güvenmektir. Salgın, müşterilere ulaşmanın en iyi yolunun basılı reklamlar veya doğrudan postalar gibi geleneksel pazarlamadan değil, e-postalar, yeniden hedefleme reklamları, PPC reklamları, SEO ve düzinelerce diğer dijital pazarlama stratejileri yoluyla olduğunu kanıtladı.


Dijital pazarlama endüstrisi son 20 yılda önemli ölçüde büyüdü, ancak pandemi daha da büyümeye ilham verecek. Bu, çevrimiçi varlık geliştirme ve reklam yerleştirme için daha fazla harcamayı teşvik edecek ve yeni MarTech girişimlerine talebi karşılayacak yeni pazarlama teknolojileri geliştirmeleri için ilham verecektir. Bu, yeni pazarlama taktiklerinin ortaya çıkmasını ve gelişmesini teşvik eden bir geri bildirim döngüsü oluşturabilir.


Finansal Dayanıklılık

COVID-19 salgını bize çoğu işletmenin ne kadar kırılgan olduğunu, düşük marjlar ve sınırlı sermaye ile faaliyet gösterdiğini gösterdi. Bir acil durum ortaya çıkarsa ve bir işletme artık eskisi gibi para kazanamazsa, uzun süre ayakta kalamayabilir. Örneğin, pandemi nedeniyle "geçici" iş kapatma vakalarının yüzde 60'ının artık kalıcı olduğu tahmin ediliyor.


Verilen verilerin çoğu, yeni başlayanlar yerine restoranlardan ve diğer yerel işletmelerden alınır, ancak başlangıç ​​girişimcileri yine de bu derslerden öğrenebilirler. Finansal olarak dirençli kalabilmek için yeterli finansman, hazır nakit, pozitif nakit akışı ve katı bir bütçeye sahip olmak daha önemli olacak.


Yetersiz kasa yönetimi ve yedekleme planları

Benzer şekilde, başlangıç ​​girişimcileri başarısız kasalar ve yedekleme planları yerleştirmekle daha fazla ilgilenecekler. Bir çalışma modu veya işletmenin bir unsuru başarısız olursa, diğer unsurların bunların yerini alması gerekir.


Bu, aynı anda faaliyet gösteren işletme için birden fazla gelir hattı oluşturmak olarak ortaya çıkabilir. İşletmenizin para kazanmanın dört farklı yolu varsa, birinin (hatta ikisinin) birdenbire ulaşılamaz olması önemli değildir; Kaynakları ortadan kaldırılmış yollardan daha güvenilir yollara geçici olarak aktarabilirsiniz.


Aslında, tüm iş planlarının daha fazla yedekleme planı içerecek şekilde değiştiğini görebiliriz; İşletmenin arkasındaki ana fikir başarısız olursa veya aniden daha az uygulanabilir hale gelirse, işi döndürmenin uygun bir yolu var mı? Girişimciler artık bu acil durum protokolleri hakkında her zamankinden daha fazla düşünüyor.


Kalıcı etki

Nasıl bakarsanız bakın, COVID-19 salgınının girişimcilik ve işletme yönetimi üzerinde on yıllar olmasa da yıllarca kalıcı bir etkisi olacağı pratik bir kesinliktir. İşletme sahipleri, bu acil durum koşullarından kurtulmak için birçok beklenmedik ve dönüştürücü değişikliğe uğramak zorunda kaldı ve ortaya çıkan dersler göz ardı edilmedi. Önümüzdeki yıllarda ortaya çıkan girişimci ve startup türlerinde köklü bir değişim görmeyi bekleyin.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page