top of page
Ara

Bir girişimci bu soruyu cevaplayabilen herkese 1 Milyon Dolar teklif ediyor

Katılmak isteyenler, yanıtlarını Ağustos ayından önce 25.000 kelime ile iletebilirler

Bir girişimci bu soruyu cevaplayabilen herkese 1 Milyon Dolar teklif ediyor

Las Vegas emlak kralı Robert Bigelow ve Bigelow Aerospace tek bir soruyu (basit olmasa da) yanıtlayan üç kişiye bir milyon dolar teklif ediyor.


The New York Times'ın haberine göre, 75 yaşındaki moğol her zaman "anormal olaylarla" ilgilenmiştir ve yakın zamanda, ölümün ötesinde neyin yattığını araştırmak için Bigelow Bilinç Araştırmaları Enstitüsü'nü kurdu.


Bilhassa, milyarder, "insan bilincinin bedensel ölümün ötesinde hayatta kalmasının" mümkün olup olmadığını bilmek istiyor. Bunu yapmak için bilim adamlarının, nörologların ve psikologların 1 Ağustos 2021'e kadar 25 bin kelimeye kadar yanıt vermeleri gerekiyor. 1 Kasım'da bir grup uzman jüri kazananı seçecek. Böylece birinciye 500 bin dolar, ikinciye 300 bin ve üçüncüye 150 bin dolar verilecek.


Bigelow'un bu ilgisi, eşi Diane Mona Bigelow'un Şubat 2020'de kemik iliği hastalığı ve lösemiden vefatından bu yana arttı. Bununla birlikte, Clarín gazetesinde bildirildiği gibi, 1992'de oğlu Rod Lee kendi hayatını aldığında konuyla tanıştı.


Bigelow, ölümün ötesinde bir bilince sahip olma olasılığına ikna olmak istemiyor gibi görünüyor çünkü NY Times'a "şahsen ben buna tamamen ikna oldum" diyor, ancak bilimsel bir cevap arayışında.

0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page