top of page
Ara

Getir İngiltere'de 300 bin öğün ücretsiz yemek dağıtımı gerçekleştiriyor

Getir, İngiltere'de ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 300 bin öğün ücretsiz yemek dağıtımı gerçekleştiriyor

Hızlı teslimat uygulaması Getir, kurulduğu günden bu yana, aldığı yatırımlar ve faaliyete başladığı ülkeler ile hem Türkiye hem de dünya gündeminde geniş yer bulmaya devam ediyor. Şirketin Avrupa'da faaliyet verdiği ülkelerden olan İngiltere'de Getir'in, Birleşik Krallık'ta Getir'in Genel Müdürü Kristof Van Beveren'in yaptığı paylaşımla gündeme geldi.


Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon rakamları birçok ülkede rekor kırarken, İngiltere'de son 40 yılın en yüksek rakamlarına yükseldi. Tahminlere göre, 1.3 milyon insanın yoksullaşarak toplamda 12.5 milyona ulaşabileceği yönünde.


Getir olarak, bu süreçte insanlara yardım eli uzatmak istediklerini belirten Beveren yaptığı paylaşımda, "Getir de, Birleşik Krallık'taki mağazalarımızın her birine bağlı yerel hayır kurumlarına sahip olmaktan gurur duyuyoruz, bu da her gün yiyecek bağışlayabildiğimiz anlamına geliyor. 280'den fazla yerel fayda nedenine bağışlanan 300 bin öğüne yaklaşıyoruz. Etkili ortağımız Neighbourly'a bu önemli dönüm noktasını kolaylaştırmamıza yardımcı oldukları için teşekkür ederiz." ifadelerini paylaştı.


Geçtiğimiz aylarda Getir'in ekonomik belirsizlikler nedeniyle Türkiye'deki faaliyetlerinde küçülme kararı duyurulması ardından işten çıkarmaların yaşanması nedeniyle eleştirildi. Küçülme kararı ile ilgili olarak Getir'deki işten çıkarma sürecini değerlendiren Getir Kurucu Ortağı Tuncay Tütek "Yüzde 14 oranındaki çıkarmalar küresel boyutta merkez çalışanlarını kapsıyor. Nedeni küresel yüksek enflasyonist koşullar." ifadelerini kullanarak, sadece Türkiye'de değil, aynı zamanda küresel çapta yaşanan süreçler hakkında düşüncelerini paylaştı.


Enflasyonist ortama yönelik geliştirilen stratejiler

Şirket yaşanan küresel çapta yaşanan ekonomide belirsizlikler nedeniyle, farklı stratejiler izlemeye devam ediyor. Şirket, "hayat pahalılığı krizine ve 27 yılın en yüksek enflasyon oranlarına karşın tüketiciyi korumak adına fiyatlarında büyük bir indirim yapacağını" açıkladı.


Getir, “Bu yaz 90'ların nostaljisine geri dönerek, birçok üründe ciddi fiyat indirimlerine gideceğini açıkladı."


Getir'in teslimat hizmeti şu anda Londra, Birmingham, Manchester, Brighton, Bristol, Cardiff, Liverpool, Southampton, Portsmouth, Leeds, Cambridge ve Leicester'a kadar uzanıyor.


9 ülkede 32 bin çalışanı bulunuyor

Getir, 9 ülkede yaklaşık 32 bin kişiyi istihdam ederken yüzde 14'lük oran 4 bin 480 çalışanı bulunuyor. Getir, halen Türkiye dışında İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Portekiz ve ABD’de faaliyet gösteriyor.


Pandemi döneminde hızlı teslimat şirketleri arasında en hızlı büyüyen şirketlerden biri olan ve yoğun talep alan Getir, Mart ayında 768 milyon dolar yeni yatırım almıştı.


Firma, dünyadaki unicorn şirketlerinin listelendiği CB Insights’ın yayınladığı listeye göre dünyadaki 1.052 unicorn şirket arasında son değerleme ile 36.sırada yerini korudu. Bu değerleme aynı zamanda Getir’i Avrupa’daki unicorn şirketler listesinde 4.sıraya taşıdı.


Getir Kurucusu Nazım Salur konuyla ilgili olarak; “Getir’in Avrupa’da sektöründe ilk decacorn olması, Türkiye girişimcilik ekosisteminin neleri başarabileceğini gösteriyor. Ortalama 10 dakikada teslimat gibi orijinal bir fikrin teknoloji ile buluşması, dünyada yatırımcılar tarafından da büyük ilgi görüyor." demişti.

Etiketler:

0 yorum
bottom of page