top of page
Ara

Getir, Hollanda’da kurye ve yayaların güvenliği için zorunlu trafik güvenliği eğitimi veriyor

Son birkaç yılda, hızlı teslimatı hızla artışıyla birlikte, şehirlerde yiyecek taşımak için kullanılan e-bisikletlerin sayısı da benzer şekilde artışını sürdürüyor

Getir, Hollanda’da kurye ve yayaların güvenliği için zorunlu trafik güvenliği eğitimi veriyor

Son birkaç yılda, hızlı teslimatı hızla artışıyla birlikte, şehirlerde yiyecek taşımak için kullanılan e-bisikletlerin sayısı da benzer şekilde artışını sürdürüyor. Zaten kalabalık olan sokaklara hızlı hareket eden bisiklet filoları eklemek, Hollanda bisiklet dostu olarak bilinen ülkelerde bile trafiği tehlikeye atabiliyor.


Ülkemizin önde gelen markalarından Getir, hem kuryelerin hem de yayaların olası kazaların önüne geçmek için Veilig Verkeer Nederland ile ortaklık kurarak Getir'in Hollanda'daki kuryeleri için trafik dersleri tasarladı.


Zorunlu oturumlar 2022'nin 4. çeyreğinde başlatılan bu eğitim, temel trafik kuralları yanı sıra, yolda seyir halinde ilerleyen diğer sürücülerin veya yayaların beklenmedik hareketlerini önceden sezme yetisini güçlendiren bir takım eğitimleri kapsıyor.


Günün sonunda, yeni bir kategori geliştiren teknoloji girişimlerine karşı daha az hoşgörülü olan tüketiciler, bu girişimler ile hayatımıza giren birçok yenilik kadar risklere karşı markaların adım atmasını ve üzerlerine düşeni yapmasını gerektiği görüşündeler.


Getir örneğinde, Hollanda'da gerçekleştirilen mini bir araştırmada, teslimat hizmetlerinin insanların trafikte kendilerini daha az güvende hissetmelerine neden olması sonrası Getir, sorunu akıllıca bir çözümle sonlandırmış oldu. Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren hızlı teslimat şirketlerinin bu alanda yapacakları basit hamleler, markanın önümüzdeki dönemde, finansal sonuçlarına olduğu kadar tüketicilerin markaya olan bakışını da olumlu etkileyebilir.

0 yorum
bottom of page